Τρίτη 21 Απριλίου 2009

Economist: Δυσοίωνο το μέλλον της ελληνικής κυβέρνησης


Η κακή οικονομία και τα σκάνδαλα βλάπτουν τη δημοτικότητα της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία χαρακτηρίζεται ταραγμένη από το περιοδικό «The Economist».

Το άρθρο με τίτλο «An Aegean fog» (Ομίχλη στο Αιγαίο), προστίθεται στη λίστα με τα δημοσιεύματα του ξένου τύπου που δεν περιέχουν κολακευτικά λόγια για την οικονομική κατάσταση της χώρας μας, κάνοντας λόγο, μεταξύ άλλων, για την «κακή κληρονομιά» που άφησαν στην Ελλάδα οι ταραχές του Δεκεμβρίου.

«Οι καφετέριες και τα μπαρ είναι πάντα γεμάτα καθώς μπαίνει η άνοιξη και χάνονται οι μνήμες των ταραχών του Δεκεμβρίου, ενώ οι αρχές διαψεύδουν τις υπόνοιες για νέες ταραχές εν όψει της τουριστικής περιόδου…ωστόσο, φόβοι για νέο κύμα καταστροφικών διαδηλώσεων προστίθενται στους ήδη υπάρχοντες φόβους για την ανεργία και τα χρέη. Ο κ. Γιάννης Παπαθανασίου, υπουργός Οικονομικών, ισχυρίζεται πως η Ελλάδα μπορεί να αποφύγει την οικονομική ύφεση. Ωστόσο, οι προβλέψεις κάνουν αυτό τον ισχυρισμό να φαντάζει όλο και λιγότερο πειστικός. Με το ποσοστό ανεργίας να φτάνει το 9,4%, φαίνεται πλέον εξαιρετικά πιθανό το ενδεχόμενο να γίνει και η Ελλάδα άλλη μια από τις χώρες της Ευρώπης οι οποίες βιώνουν την οικονομική ύφεση», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Economist.

Στη συνέχεια του δημοσιεύματος, γίνεται λόγος για τις κακές προοπτικές της τουριστικής βιομηχανίας μέσα στο 2009, καθώς μιλάει για πτώση της τάξης του 15 με 20%: «οι Βρετανοί πηγαίνουν την Τουρκία, καθώς το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν λόγω της πτώσης της στερλίνας αντισταθμίζεται από την κάθοδο της τουρκικής λίρας, ενώ αναμένεται να σημειωθεί και πτώση στην εισροή τουριστών από τη Ρωσία».

Το άρθρο συνεχίζει κάνοντας σχόλια για το πρόβλημα των Ελλήνων να προσαρμοστούν στην πραγματικότητα της ύφεσης, καθώς επί 15 χρόνια η οικονομία της χώρας σημειώνει ανοδική πορεία, όπως και για τα ύψη που έχει φτάσει το εθνικό χρέος - παράγοντες οι οποίοι έχουν βλάψει την αξιοπιστία της χώρας στις Βρυξέλλες.

Το δημοσίευμα κλείνει κάνοντας λόγο για την αστάθεια της κυβέρνησης: «τον περασμένο μήνα, ο κ. Καραμανλής 'γιόρτασε' την πέμπτη του επέτειο στη θέση λέγοντας σε ένα δημοσιογράφο πως νιώθει 'εξαντλημένος'…ενώ σκάνδαλα διαφθοράς συγκλονίζουν την κυβέρνηση. Μόλις αυτή την εβδομάδα πρώην ανώτερο στέλεχος της αντιπολίτευσης καταδικάστηκε για δωροδοκία. Επίσης ένας πρώην υπουργός, ο Αριστοτέλης Παυλίδης, κατηγορείται για εμπλοκή σε σκάνδαλο δωροδοκίας σχετικά με γραμμές ναυτιλίας. Ο κ. Παυλίδης, ο οποίος επιμένει πως είναι αθώος, αντιστέκεται στις πιέσεις που δέχεται για να παραιτηθεί. Ήδη εκφράζονται φόβοι από τη μερίδα των συντηρητικών (που αποτελούν τους κύριους υποστηρικτές της κυβέρνησης) πως, καθώς ο κ. Καραμανλής και η κυβέρνησή του επικεντρώνονται στην αντιμετώπιση των αναρχικών/ ταραξιών και στη δημοσιονομική λιτότητα, η δύναμή τους εξανεμίζεται».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά