Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009

«Αποχαιρέτα τη την Αλεξάνδρεια που χάνεις»...


ΟΤΑΝ ΟΛΑ έχουν τελειώσει, όταν ο στόχος δεν μπορεί να επιτευχθεί, «την τύχη σου που ενδίδει πια, μη ανωφέλετα θρηνήσεις», αλλά, σύμφωνα με την προτροπή του ποιητή, με αξιοπρέπεια «αποχαιρέτα τη την Αλεξάνδρεια που χάνεις»...

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ του Καραμανλή, αν και τραγική για τον ίδιο, δεν είναι καθόλου ποιητική.

ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ μετά το Βατερλώ της ομιλίας του στη ΔΕΘ, όπου κάλυψε όλα τα στελέχη που εμπλέκονταν σε γαλάζια σκάνδαλα, ο Καραμανλής μοιάζει με απελπισμένο ναυαγό. Προσπαθεί να κρατηθεί στην επιφάνεια, αλλά όλα είναι εναντίον του, γιατί δεν έχει ούτε τη δύναμη να κολυμπήσει ούτε από πού να πιαστεί...

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ βρίσκεται σε αδιέξοδα. Η οικονομία έχει μπει σε ύφεση και οι προβλέψεις δείχνουν ότι η κατάσταση διαρκώς θα επιδεινώνεται. Η ομολογία του Γιάννη Παπαθανασίου ότι τώρα πρέπει να γίνουν στην οικονομία όλα όσα δεν έγιναν τα τελευταία χρόνια, είναι παραδοχή της χρεοκοπίας της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης.

ΤΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ουσιαστικού ανασχηματισμού έχουν σχεδόν εξαντληθεί, καθώς ο Καραμανλής δεν θέλει να μετακινήσει συγκεκριμένους υπουργούς κι έχει ξεμείνει από «πάγκο».

Η ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ Ομάδα «βράζει» και ουδείς εγγυάται τι μπορεί να συμβεί αν ανοίξει η Βουλή και όλοι οι δυσαρεστημένοι, από τον Γιάννη Μανώλη μέχρι τον Αριστοτέλη Παυλίδη, αρχίσουν να μιλούν.

ΣΑΝ ΝΑ μην έφταναν όλ΄ αυτά, υπάρχει και το καθημερινό «ήξεις αφήξεις» της έκδοσης του Μιχάλη Χριστοφοράκου. ΔΥΣΚΟΛΑ ο Καραμανλής θα αντέξει μια προεκλογική περίοδο πέντε μηνών, στην οποία θα μεσολαβήσουν η σύνταξη ενός δύσκολου προϋπολογισμού, οι κοινωνικές αντιδράσεις και ό,τι άλλο προκύψει από την εκρηκτική ατμόσφαιρα που έχει διαμορφωθεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα.

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ είναι μονόδρομος. Η παράδοση της εξουσίας δεν είναι εύκολη υπόθεση, αλλά μια αξιοπρεπής ήττα είναι ίσως προτιμότερη από τον διασυρμό.

ΑΥΤΗ ΤΗΝ περίοδο, το βάρος που λέγεται ότι νιώθει λόγω του ονόματός του, ίσως να μην είναι το πιο οδυνηρό που έχει να αντιμετωπίσει ο Καραμανλής. Το χειρότερο για τον ίδιο και την υστεροφημία του είναι ότι έλαβε λαϊκή εντολή για δύο τετραετίες και θα κυβερνήσει μόνο μία και κάτι.
Αρ. Πελώνη-ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά