Δευτέρα 3 Αυγούστου 2009

Το Βατερλό της κυβέρνησης...


1. Η κυβέρνηση Καραμανλή σε μια ακόμη επίδειξη πολιτικής κουτοπονηριάς, επέλεξε να δώσει την Παρασκευή το απόγευμα, τα στοιχεία που αφορούν την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού για το πρώτο εξάμηνο του έτους. Την Παρασκευή, αλλά και όλη την προηγούμενη εβδομάδα η κοινή γνώμη, βομβαρδιζόταν με την εικόνα μιας δήθεν υπεύθυνης κυβέρνησης που συσκέπτεται και ξανασυσκέπτεται για να βρει λύσεις στα προβλήματα των πολιτών. Αλλά το κερασάκι στην επικοινωνιακή τούρτα ήταν πικρό. Το μήνυμα προς τους πολίτες την Παρασκευή το βράδυ έλεγε: «Ξέρετε, έχουμε τινάξει τον προϋπολογισμό στον αέρα. Οδηγούμε την οικονομία στον πάτο Αλλά δεν πειράζει. Εμείς αποτυγχάνουμε, εσείς θα πληρώσετε».

2. Το δημοσιονομικό έλλειμμα στο εξάμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία της ίδιας της κυβέρνησης, είναι διπλάσιο από το περσινό, αλλά και διπλάσιο του στόχου που είχε θέσει στον προϋπολογισμό για το σύνολο του έτους. Έχει δε ξεπεράσει κατά πολύ ακόμα και το στόχο που είχε θέσει για το 2009, στο αναθεωρημένο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης. Το έλλειμμα αγγίζει το 7%.

3. Οι δημόσιες δαπάνες αυξάνονται με διψήφιους ρυθμούς -παρά τις επανειλημμένες εξαγγελίες της κυβέρνησης για περιορισμό της σπατάλης- την ίδια στιγμή που παραγωγικές δαπάνες σε επενδύσεις ή σε τομείς προτεραιότητας -εκπαίδευση, έρευνα, απασχόληση- είναι στάσιμες ή και μειούμενες. Αλήθεια, τι έγινε με εκείνες τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για περιστολή των δημοσίων δαπανών; Πώς γίνεται παρά τη δέσμευση του οι δαπάνες να αυξάνονται κατά 15%;

4. Τα έσοδα μειώνονται - και αυτό παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει επιδοθεί σε μία άνευ προηγουμένου φοροεπιδρομή στα μεσαία και χαμηλά εισοδηματικά στρώματα, ενώ συνεχίζει να ευνοεί τα υψηλά εισοδήματα, τους μερισματούχους και τη μεγάλη ακίνητη περιουσία.

5. Η κυβέρνηση, μπροστά σε αυτή την κατάσταση, αντί να αναλάβει τις ευθύνες της για τον πρωτοφανή δημοσιονομικό εκτροχιασμό, επέλεξε και πάλι να επιρρίψει τις ευθύνες στη διεθνή κρίση και στο... ΠΑΣΟΚ! Αντί να αναλάβει τις ευθύνες της, επιλέγει και πάλι να βρει καταφύγιο σε ένα παραμύθι στο οποίο δεν πιστεύουν ούτε τα ίδια τα στελέχη της. Είναι φανερό ότι αυτή η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έχει να προσφέρει τίποτα. Κάθε επιπλέον μέρα παραμονής της στην εξουσία είναι κάνει ζημιά και στην οικονομία και στη χώρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά