Δευτέρα 3 Αυγούστου 2009

Προσοχή στις διακοπές...


Η νέα γρίπη πάει διακοπές. Σύμφωνα με τα στατιστικά δεδομένα που καταγράφουν τόσο την αύξηση των κρουσμάτων όσο και τη διαδρομή που ακολουθεί ο νέος ιός Α (Η1Ν1), φαίνεται πως οι Έλληνες τουρίστες γυρνούν από τις διακοπές τους γριπιασμένοι.
Μάλιστα, όπως προκύπτει από τα τελευταία στοιχεία, εκτός από τα...
Ιόνια Νησιά και την Κρήτη που αριθμούν τον μεγαλύτερο αριθμό προσβεβλημένων πολιτών από τον νέο ιό Α, μετά την Αττική στο «κόκκινο» βρίσκονται και τα νησιά των Κυκλάδων- ιδίως η Πάρος και η Μύκονος- που προσελκύουν κατά τους θερινούς μήνες μεγάλο ποσοστό παραθεριστών. «Είναι γεγονός πως στα νησιά και ιδιαίτερα την εποχή που διανύουμε, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να κολλήσουν τη νέα γρίπη οι τουρίστες. Είναι κάτι που το διαπιστώνουμε καθημερινά», λέει στα «ΝΕΑ» ο λοιμωξιολόγος- σύμβουλος του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων κ. Σωτήρης Τσιόδρας.
Λαμβάνοντας υπ΄ όψιν το γεγονός πως στην πλειονότητά τους οι Έλληνες τουρίστες που ασθενούν είναι νεαροί, ο λοιμωξιολόγος κρίνει ως βασικό ένοχο τους κλειστούς χώρους- όπως είναι τα μπαρ και τα κλαμπ- όπου και συνωστίζονται κάθε βράδυ οι παραθεριστές. Σε ό,τι αφορά στα μέτρα προφύλαξης, οι ειδικοί επιμένουν πως η τήρηση των ατομικών κανόνων υγιεινής έχει ιδιαίτερη σημασία. Εξίσου σημαντική είναι και η ατομική ευθύνη: δηλαδή, εάν κάποιος εμφανίσει συμπτώματα γρίπης πρέπει να παραμείνει στο δωμάτιό του.
Πάντως, και παρ΄ όλο που ο κ. Τσιόδρας εκτιμά ότι «έως τα τέλη Αυγούστου θα σημειωθεί σημαντική αύξηση των κρουσμάτων», παραμένει καθησυχαστικός, καθώς θα συνεχίζουν να είναι ήπια. Ωστόσο, εκτιμά πως η νέα γρίπη ήρθε για να... μείνει, καθώς δεν παρουσιάζει σημάδια εκφύλισης και σημειώνει πως το φθινόπωρο αναμένεται το πρώτο μεγάλο κύμα κρουσμάτων.
Στον στρατό
Στο μεταξύ, αυξάνονται και τα κρούσματα σε στρατόπεδα: ειδικότερα, άλλο ένα θετικό κρούσμα της νέας γρίπης επιβεβαιώθηκε σε μονάδα της Κω. Όπως ανακοίνωσε το ΓΕΣ, τα συμπτώματα του ασθενούς, ο οποίος είναι επαγγελματίας οπλίτης, κρίνονται ήπια. Υπενθυμίζεται πάντως πως στην Κω έχουν διαπιστωθεί τις τελευταίες ημέρες δύο ακόμη κρούσματα.
ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά