Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

«Ο Μητσοτάκης δεν τήρησε ουδετερότητα»


Την αντίδραση του προέδρου του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» και πρώην υπουργού κ. Ι. Βαρβιτσιώτη προκάλεσε η μαρτυρία του πρώην πρωθυπουργού κ. Κ. Μητσοτάκη στο «Βήμα της Κυριακής», την 6η Δεκεμβρίου, στο αφιέρωμα «Πώς πήρα το δαχτυλίδι Βίβλος γενέσεως των αρχηγών της ΝΔ». Σε επιστολή προς «Το Βήμα», ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφέρει:

«Διάβασα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την μακρά επιστολή του κ. Κων. Μητσοτάκη. Αλλοι αρμοδιότεροι από μένα θα πρέπει να επισημάνουν τα σημεία εκείνα τα οποία παρουσιάζουν αποκλίσεις από την πραγματικότητα. Περιορίζομαι μόνο στις δύο τελευταίες παραγράφους, που με αφορούν. Υποστηρίζει ο κ. Μητσοτάκης ότι κατά την εκλογή Εβερτ- Βαρβιτσιώτη τήρησε αυστηρή ουδετερότητα. Λυπάμαι διότι διαπιστώνω για μία ακόμη φορά ότι η μνήμη του κ. Κων. Μητσοτάκη είναι επιλεκτική. Ετσι θυμάται μόνο όσα τον συμφέρουν και απορρίπτει όλα τα υπόλοιπα.

Εγώ πάντως θυμάμαι- και μάλιστα πολύ έντονα- ότι την παραμονή της εκλογής μου 15 τουλάχιστον συ νάδελφοι- βουλευτές, οι οποίοι μού είχαν δηλώσει ότι θα με ψηφίσουν, με επεσκέφθησαν αλληλοδιαδόχως και με ενημέρωσαν ότι αποσύρουν τη στήριξή τους κατόπιν υποδείξεως του κ. Μητσοτάκη. Αυτή λοιπόν είναι η αυστηρή ουδετερότητα την οποία διατυμπανίζει ότι τήρησε;

Οπως όλοι γνωρίζουν, σεβάστηκα το αποτέλεσμα της εκλογής και με όλες τις δυνάμεις μου στήριξα τον κ. Μ. Εβερτ, όπως άλλωστε έκανα πάντοτε με όλους τους αρχηγούς της ΝΔ. Ποτέ δεν ζήτησα ανταλλάγματα για οποιαδήποτε στάση μου, ποτέ δεν ψήφισα αρχηγό με κριτήριο την θέση που θα μου έδινε. Και αυτό σε αντίθεση με τον κ. Κων. Μητσοτάκη, που άλλωστε ο ίδιος ομολογεί ότι ζήτησε την θέση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου από τον Ευάγγελο Αβέρωφ για να τον ψηφίσει. Σε όλη μου την πολιτική διαδρομή η ουσιαστική και έμπρακτη υποστήριξη της ενότητας της παράταξης υπήρξε για μένα βασική πυξίδα της δράσης μου. Εδώ σταματώ προς το παρόν. Διότι θεωρώ ότι αυτή η συζήτηση δεν ωφελεί στο να περάσει η ΝΔ σε μια νέα εποχή ξεπερνώντας τους διχασμούς του παρελθόντος.

Ιωάννης Μ. Βαρβιτσιώτης».
ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά