Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

Πανελλήνιο κοινό μέτωπο κατά των διοδίων


Πανελλήνιο και κοινό είναι πλέον το μέτωπο κατά των διοδίων μετά τη σύσταση του Πανελλήνιου Οργάνου Επιτροπών για τα Διόδια το οποίο συσκέφθηκε για πρώτη φορά χτες Σάββατο στο Βόλο. Στη σύσκεψη συμμετείχε η Επιτροπή Αγώνα Λοκρίδας στην οποία συμμετέχουν άτομα από Αταλάντη, Σκάλα, Κυπαρίσσι και Μαλεσίνα. Στη σύσκεψη μετείχαν ακόμη επιτροπές από Πάτρα, Λάρισα, Αγρίνιο, Πιερία, Αφίδνες, Βόλο και Κόρινθο. Τα θέματα που κυριάρχησαν της συζήτησης ήταν οι προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας και οι διάτρητες συμβάσεις. Ορίστηκε Προεδρείο το οποίο θα συναλλάζεται προκειμένου να συμμετέχουν άτομα απ’ όλες τις περιοχές και θα πραγματοποιούνται συναντήσεις τουλάχιστον μία φορά το μήνα.
Αποφασίστηκε να υπάρξει κοινός αγώνας, με κοινά έντυπα όπως αφίσες, σε όλη την Ελλάδα με κινητοποιήσεις από μία έως δύο φορές το μήνα. Η Επιτροπή Αγώνα Λοκρίδας είχε αποφασίσει την ερχόμενη Κυριακή 20 Δεκεμβρίου να κλείσει τον δρόμο για ένα τέταρτο έως μισή ώρα και ακολούθως να πραγματοποιηθεί κατάληψη των μετωπικών διοδίων στην Σκάλα Αταλάντης για δύο ώρες, με ελεύθερη διέλευση των οδηγών. Αυτό υιοθετήθηκε απ’ όλους και έτσι σε όλες τις προαναφερόμενες περιοχές θα υπάρξουν ανάλογες κινητοποιήσεις την ίδια ημέρα και ώρα. Ακόμη αποφασίστηκε η ιστοσελίδα diodiastop.blogspot.com να αποτελέσει το βήμα όλων όπου θα αναρτώνται οι κινήσεις των επιτροπών ανά την επικράτεια.
Επανεξετάζει ο Υπουργός, πληρώνει ο λαός…
Την επανεξέταση του θέματος της τιμής των διοδίων της Τραγάνας τονίζει συνεχώς ο κ. Μαγκριώτης στις συναντήσεις του με φορείς της Λοκρίδας. Κι αυτό με τον ερχομό του νέου χρόνου, ξεχνώντας πως στον λοκρικό λαό –και όχι μόνο- επιβάλλεται παράνομο χαράτσι καταβολής διοδίων. Ακόμη και την επανεξέταση του παράπλευρου οδικού δικτύου σημείωσε στη συνάντηση στα μέσα της περασμένης εβδομάδας με τους Δημάρχους Λιβανατών, Αταλάντης και Μαλεσίνας, τονίζοντας ότι θα δοθούν σε νέες εργολαβίες, ενώ επανέλαβε την επανεξέταση της μείωσης του φόρου που καταλήγει στο κράτος στο 50%.
paratiritisfthiotidas.gr
Σχόλιο :  Όπως παρατηρούμε μοναδική περιοχή που δεν υπάρχει επιτροπή για τα διόδια είναι η Πελασγία , λες και δεν μας αφορά το πρόβλημα.
Όταν πρωτοπαρουσιάστηκε το θέμα  είχε ανακοινωθεί μια επιτροπή  η οποία  από τη σύνθεσή της και μόνο καταλάβαινε κάποιος τι σκοπιμότητα  εξυπηρετούσε, έμεινε τελείως αδρανής και τελικά
διαλύθηκε εις τα εξ ων συνετέθη.

2 σχόλια:

  1. ΟΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΛΥΚΟΦΙΛΙΕΣ..ΑΝΕΜΟΜΑΖΕΜΑΤΑ ,ΑΝΕΜΟΣΚΟΡΠΙΣΜΑΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΠΕΛΑΣΓΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ,ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟΣΟ ΝΤΟΡΟ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΜΕ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ Κ.Λ.Π., ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά