Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

Σε αποζημιώσεις ελαιοπαραγωγών προχωρά η Κ. Μπατζελή


Σε αποζημιώσεις ελαιοπαραγωγών βρώσιμης ελιάς, ύψους 44 εκατομμυρίων ευρώ, προχώρησε την Δευτέρα η κυβέρνηση, κατόπιν σχετικής απόφασης της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνας Μπατζελή, και έγκρισής της από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΓΑ. Συγκεκριμένα, οι προβλέπονται αποζημιώσεις ύψους 2 ευρώ ανά δέντρο για τις ζημιές που προκλήθηκαν από πυρινοτρήτη στην ελαιοπαραγωγή των Νομών Βοιωτίας, Εύβοιας, Μαγνησίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Χαλκιδικής. Ακόμη θα αποζημιωθούν και οι μηλοπαραγωγοί στη Δυτική Μακεδονία και ειδικότερα στους Νομούς Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας.
Σε δηλώσεις της, η κ. Μπατζελή τόνισε: «Στα πλαίσια της ανασυγκρότησης του ΕΛΓΑ και του επαναπροσδιορισμού των κινδύνων που καλύπτονται, η ασφάλιση της παραγωγής και η ορθολογικότερη διαχείριση του συστήματος αποζημιώσεων αποτελούν προτεραιότητα της αγροτικής μας πολιτικής».
paratiritisfthiotidas.gr

2 σχόλια:

  1. Θα σας διηγηθώ μια ιστορία που μου είπε κάποιος Καραγκούνης (κάτοικος Θεσσαλίας καμπίσιος).
    Αριστερός στην ιδεολογία.
    Σ΄ένα καφενείο της Καρδιτσομαγούλας μπαίνει πριν από αρκετά χρόνια ένας απ΄αυτούς τους πολιτικάντιδες τύπου Μαυρογιαλούρου.Ο εν λόγω παππούς κάθετε σε μια γωνιά ,ένεκα της ιδεολογίας του δεν συμμετέχει στις ενθουσιόδεις υποδοχές.Ο πολιτικάντης ανοίγη το πακέτο με τα τσιγάρα του και μοιράζει σε όλους τσιγάρο.Οι περισσότεροι τότε κάπνιζαν στριφτό.Τελειώνοντας αυτό το φιλοδώρημα συκώνετε κάποιος και αρχίζει να χειροκροτάει τον ακολουθούν και οι υπόλοιποι θαμώνες του καφενείου.Ο γέροντας μη αντέχοντας άλλο όντας σκεπτόμενος άνθρωπος συκώνετε πλησιάζει τον πολιτικό και τον ρωτά!
    < Κυρ βουλευτά έχις γυρίσ΄τουν κόσμου ούλλου έτσ δεν είναι;> απαντά εκείνος.

    Και φυσικά ο πολιτικός δεν απάντησε.Κρίνοντας την εν λόγω ιστορία επίκαιρη και με αφορμή τα 2€ ανα δέντρο της συμπαθέστατης κ. ΜΠΑΤΣΕΛΗ όπως και τα κουπόνια και τα επιδόματα αλληλεγγύης ένα έχω να σας πω χρειαζόμαστε λύσεις με διάρκεια και μέλλον οι ασπιρίνες δεν θεραπεύουν καρκίνο.Ελπίζω να μην σας κούρασα. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχεις δίκαιο.
    Στις δύσκολες μέρες όμως που ζούμε ας αναφωνήσουμε το γνωστό "μάζευε κι ας είναι και ρόγες"....και όταν πλησιάζουν και Χριστούγεννα άστα καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά