Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα του Δημάρχου για τα διόδια Πελασγίας

Και τώρα τι; Απορρίφθηκε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει ο Δήμαρχος Πελασγίας, Χρήστος Τιμπλαλέξης, κατά της εταιρείας «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ» για την υπόθεση της ελεύθερης διάβασης των κατοίκων του Δήμου από τον σταθμό της Πελασγίας. Οι κάρτες που είχαν εκδοθεί ήταν του ΠΑΘΕ, δηλαδή του κράτους, και στη σύμβαση που υπογράφηκε το 2007 δε γινόταν λόγος για ελεύθερη διέλευση των κατοίκων. Η εταιρεία είχε προτείνει να πληρώνουν οι κάτοικοι το αντίτιμο των 0,50 ευρώ για το αντίστοιχο κομμάτι του δρόμου που χρησιμοποιούσαν, δηλαδή Ράχες - Γλύφα και Γλύφα – Ράχες, κι αυτό μέχρι να ολοκληρωνόταν η κατασκευή του παράδρομου μέχρι το τέλος του χρόνου, η οποία σημειωτέον δεν είναι αρμοδιότητα της εταιρείας. Μετά την κατασκευή οι κάρτες δεν θα ίσχυαν και ο καθένας θα επέλεγε ποιο δρόμο να πάρει, την Εθνική ή τον παράδρομο.
Ο Δήμαρχος δεν δέχτηκε την πρόταση αυτή της εταιρείας και κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων η οποία απορρίφθηκε, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να κινδυνεύουν από τώρα να πληρώνουν ολόκληρο το αντίτιμο των διοδίων. Δυστυχώς είναι πλέον στην διακριτική ευχέρεια της εταιρείας να καταργήσει τις παλιές κάρτες από τώρα, καθώς εκτός της σύμβασης παραχώρησης έχει στα χέρια της από σήμερα και δικαστική απόφαση.
Για το θέμα προέβη σε δήλωση σήμερα ο Νομάρχης Φθιώτιδας, Θανάσης Χειμάρας, στην οποία τονίζει τα εξής: «Η τοποθέτηση των όποιων διοδίων προέρχεται από συμβάσεις που είχαν την ομόφωνη έγκριση 3 κομμάτων της Βουλής (Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ – ΛΑΟΣ). Όμως υπήρχε γραπτή δέσμευση της προηγούμενης Κυβέρνησης ότι δεν θα τοποθετούνται νέα διόδια, εάν πρώτα δεν ολοκληρώνεται το παράπλευρο οδικό δίκτυο. Σε ότι αφορά τα διόδια Πελασγίας η λύση είχε δοθεί  πράγματι μετά από προφορική συνεννόησή μου με τον τότε Υπουργό Γ. Σουφλιά, αλλά μερικώς εφαρμόζονταν και από πριν. Στις 24-02-2010 έστειλα –ως γνωστόν- επιστολή στην Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών – Μεταφορών και Δικτύων για το θέμα αυτό. Χθες το μεσημέρι είχα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υφυπουργό κ. Μαγκριώτη, ο οποίος με διαβεβαίωσε ότι το θέμα των καρτών θα λυθεί ΑΜΕΣΑ. Η λύση έχει βρεθεί με την εταιρεία , απλά απομένουν κάποιες νόμιμες διαδικασίες για να οριστικοποιηθεί  σύντομα η λύση».
Σε ότι αφορά τα έργα του Πετάλου, και σε συνέχεια του εγγράφου που απέστειλε στον κ. Ρέππα, ενημερώνει ότι θα ζητήσει και συνάντηση μαζί του, «γιατί κατανοώ μεν τα οικονομικά προβλήματα της χώρας, αλλά πιστεύω ότι δεν πρέπει να σταματήσει η ανάπτυξη, γιατί τότε η ύφεση θα μονιμοποιηθεί με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον της πατρίδας μας».
paratiritisfthiotidas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά