Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Το πάρτι στην υγεία τελείωσε

Όταν αναλάβαμε τη διακυβέρνηση της χώρας, η «προίκα» που βρήκαμε από τη ΝΔ και στα νοσοκομεία της χώρας ήταν ένα χρέος 6,2 δις ευρώ, το οποίο αφορούσε την περίοδο 2004-2009. Από την αρχή υπήρξαμε ξεκάθαροι. Θα προχωρήσουμε στην εξόφληση του χρέους αλλά παράλληλα θα θέταμε κανόνες απόλυτης διαφάνειας στο αμαρτωλό μέτωπο των προμηθειών.
 Αυτό που  είπαμε αυτό κάναμε. Παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, πριν από τα Χριστούγεννα έγινε πληρωμή σε μετρητά 1,2 δισ. ευρώ. Για τα υπόλοιπα 5 δισ., όπως είναι λογικό, ζητήσαμε από τους προμηθευτές να γίνει διακανονισμός και μάλιστα σε κάθε διακανονισμό υπάρχει και μια έκπτωση περίπου 15% και ίσως λίγο παραπάνω. Αυτή η έκπτωση ήταν λογική, αν μάλιστα συνυπολογίσει κανείς ότι τόσα χρόνια γινόταν υπερτιμολόγηση των υλικών που προμηθεύονταν τα νοσοκομεία και γινόταν ένα τεράστιο πάρτι στα νοσοκομεία και στη δημόσια περίθαλψη.
 Και ενώ η κυβέρνηση κράτα το λόγο της, δυστυχώς αυτές τις μέρες βλέπουμε να εκτυλίσσεται ένας ωμός εκβιασμός, εις βάρος του Εθνικού Συστήματος Υγείας και εις βάρος, τελικά, του Ελληνικού λαού από μερίδα προμηθευτών, οι οποίοι δεν αποδέχονται τους όρους του διακανονισμού και δε θέλουν να ισχύσουν οι νέοι κανόνες που επιβάλλουμε για να υπάρξει επιτέλους τάξη, εποπτεία και χαμηλότερες τιμές στην προμήθεια των αναλωσίμων ειδών.
 Δεν θα περάσει ο εκβιασμός. Να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Κανείς δεν δικαιούται να παίζει παιχνίδια με την υγεία των Ελλήνων. Φτάνει πια. Φτάνει. Ο διακανονισμός που προτείνει η κυβέρνηση είναι δίκαιος και διασφαλίζει τα συμφέροντα όλων. Και επιτέλους ας πάρουν όλοι το μήνυμα: Το πάρτι στο χώρο της υγείας έχει τελειώσει.

3 σχόλια:

  1. Για να μην ξεχνιόμαστε η κύρια που λέει πως το πάρτυ στην υγεία τελείωσε, η κυρία Ξενογιαννακοπούλου ήταν απ' αυτούς που προσκάλεσαν στο πάρτυ τα τρωκτικά που τώρα την εκβιάζουν. Ήταν εκείνη που ως γ. γ. του υπουργείου ανάπτυξης έβαλε εν έτει 2003 την υπογραφή της στον απαράδεκτο νόμο που έστελνε εκτός διαγωνισμών χιλιάδες φάρμακα από 187 που ήταν εκτός διαγωνισμών εκείνη τη στιγμή. Ήταν επίσης αυτή που έβαλε την υπογραφή της στη ώστε να λάβει χώρα η εκτόξευση των τιμών στα ύψη. Των τιμών που σήμερα την κάνουν να εκπλήσσεται. Υπάρχουν κιτάπια γι΄αυτά όλα !!! Αλλά ποιος έχασε την τσίπα για να την βρουν τα παχύδερμα της πολιτικής. Η οργή μου δε έφτασε σε οριακό σημείο όταν άκουσα ότι μια κοπέλα στη Θεσσαλονίκη μάλλον θα μείνει παράλυτη επειδή λόγω αυτής της διαμάχης υπουργείου - προμηθευτών δεν υπήρχαν τα υλικά για να τη χειτουργήσουν. Αντιλαμβάνεστε τι λέμε;; Ένας νέος άνθρωπος 30 ετών από δω και στο εξής θα είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι γιατί το κομματικό κράτος συνεπλάκη για το θεαθήναι με του προ ολιγου συνεργάτες του !!! ΕΛΕΟΣ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕ .ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΩ .ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανωνυμος-Τρίτη, 15 Ιουνίου 2010 5:23:00 μ.μ. GMT+0300

    Αυτο το υπερογκο χρεος μεταξυ 2007-2008 πως εγινε σε ενα χρονο? Μηπως φταιει η Ξενογιαννακοπουλου για συνταγες ιατρων για εξωσωματικες σε αντρες? και για προστατη σε γυναικες? Να εισαι αντικειμενικος φιλε....κουτοχορτο ο ελληνας δεν τρωει. Αφου ο νομος και η υπογραφη, ανεβαζε το χρεος,η κυβερνηση του "καταλληλοτερου-Μπουχεσα" στα 5,5 χρονια γιατι δεν τον αλλαξε? Ξυπνα Βασιληηηηηηηηη?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά