Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

Ντρέπεται ή όχι για το παρελθόν;

Επέμεινε και την περασμένη βδομάδα ο Α. Σαμαράς στον ισχυρισμό του ότι η σημερινή «Νέα Δημοκρατία» δεν έχει καμιά σχέση με την παλιά. Και πρόσθεσε για άλλη μία φορά ότι ο ίδιος δεν έχει ν’ απολογηθεί για τίποτα γιατί ουσιαστικά πρόκειται για δύο διαφορετικά κόμματα. Άρα ο νέος αρχηγός της συντηρητικής παράταξης ξεκάθαρα αποδέχεται ότι επί κυβερνήσεων Καραμανλή σημειώθηκαν γεγονότα και καταστάσεις που ο ίδιος δεν θέλει να φορτωθεί. Απορία: μπορεί να μας εξηγήσει ο Α. Σαμαράς ποια γεγονότα και ποιες καταστάσεις εννοεί;

Προσωπικά θα μπορούσα να παραθέσω καμιά τριανταριά, αλλά το πρόβλημα εν προκειμένω δεν είναι τι πιστεύω εγώ, αλλά τι εννοεί ο ίδιος ο Σαμαράς, μια και σύμφωνα με όσα διατείνονται αυτός και οι στενοί συνεργάτες του δεν έχει συμβεί τίποτα το μεμπτό στα πέντε χρόνια της διακυβέρνησης Καραμανλή. ‘Η μήπως κάνω λάθος;
Σκάνδαλο περί το Βατοπέδι δεν υπάρχει, γιατί πρόκειται για σκευωρία του ΠΑΣΟΚ. Σκάνδαλο με τα ομόλογα δεν έχει διαπραχθεί διότι τα Ταμεία βγήκαν κερδισμένα. Το σκάνδαλο για τη Siemens δεν έχει σχέση με τη ΝΔ αλλά μόνο με το ΠΑΣΟΚ. Στοιχεία που να εξαπάτησαν τους εταίρους μας δεν στάλθηκαν ποτέ από ελληνικές υπηρεσίες και η κατάσταση της οικονομίας μας είναι ελεεινή και τρισάθλια όχι επειδή οι νεοδημοκρατικές κυβερνήσεις αποδείχθηκαν ανίκανες, αλλά επειδή το ΠΑΣΟΚ δεν κινήθηκε όσο σωστά και γρήγορα έπρεπε από τη στιγμή που ήρθε στην εξουσία.
Αν δεν κάνω λάθος (και δεν κάνω), αυτά είναι που λέει και ξαναλέει ο Σαμαράς και αυτά επαναλαμβάνουν και οι στενοί συνεργάτες του. Αλλά αν είναι έτσι, τότε γιατί επιμένει να μας λέει να μην τον ταυτίζουμε με την καραμανλική Νέα Δημοκρατία; Κανονικά θα έπρεπε να είναι τιμή του και καμάρι του που ηγείται ενός κόμματος το οποίο άσκησε επί πέντε χρόνια την εξουσία χωρίς, κατά την άποψή του, να έχει διαπράξει σκάνδαλα ή να έχει λόγους να ντρέπεται για πράξεις ή παραλείψεις μελών ή στελεχών του.
Αλλά ο Σαμαράς δεν θέλει να συνδέουμε τη σημερινή ΝΔ με την προηγούμενη. Γιατί δεν μας λέει τους συγκεκριμένους λόγους; Αν θέλει να τον παίρνουμε στα σοβαρά, μας το οφείλει.
Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος-Έθνος

2 σχόλια:

  1. Ο γιωργάκης είναι υπερήφανος για το παρελθόν του πασόκ;
    Είναι υπερήφανος για την κυβέρνηση του "μικρού ανθρωπακίου" σιμήτη; Για τους συναδέλφους του τσουκάτο, μαντέλη και τσοχατζόπουλο; Δεν ήταν στο ίδιο υπουργικό συμβούλιο, δεν συνεδριάζανε μαζί; Ή μήπως και ο γιωργάκης δεν ήξερε τίποτα γιατί διάβαζε, όπως ο Χριστόδουλος στην επταετία!
    Ο πάγκαλος, (μεγάλος τραγουδιστής), ο Βενιζέλος, ο λοβέρδος, ο παπουτσής η διαμαντοπούλου, ο παπακωνσταντίνου, (του αμαρτωλού ΔΣ του ΟΤΕ), αυτά όλα τα παρτάλια πρώτη φορά ξεφυτρώνουν στην πολιτική;
    Δηλαδή, θα φτάσουμε σε σημείο εκτός της γιορτής της Μεγαλόχαρης Παναγίας, (ως Παρθένου), να γιορτάζουμε και το Παρθενογεννημένο πασόκ, βοηθειά σας αδερφοί!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΤΑΚΑΥΜΕΝΕ ΑΛΙΕΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΙΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙΣ.. ΤΟΝ ΑΧΡΗΣΤΟ Ή ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΑΚΗ ,ΕΤΣΙ ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΣΑΣ ΠΛΑΣΑΡΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΤΑΠΙΝΕΤΕ ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΠΡΟΔΩΣΕ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά