Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Κόλαση

«Τυχόν επιστροφή στη δραχµή θα ισοδυναµούσε, τα πρώτα τουλάχιστον χρόνια, µε αληθινή Κόλαση. Δεν θα έχουµε συνάλλαγµα για εισαγωγές και κανένας δεν θα δέχεται δραχµές. Θα παρουσιαστούν έτσι σηµαντικές ελλείψεις στα κυριότερα αγαθά (σε υγρά καύσιµα, πρώτες ύλες, αγροτικά προϊόντα, ακόµα και σε τρόφιµα) που είναι σε µεγάλο βαθµό εισαγόµενα. Σχολεία, νοσοκοµεία και γενικά οι δηµόσιες υπηρεσίες θα αντιµετωπίσουν δυσκολίες στη λειτουργία τους. Ελλείψει καυσίµων ο στρατός και η αστυνοµία δεν θα µπορούν να κινούν τα οχήµατά τους. Στην πρώτη µεταβατική περίοδο θα βιώσουµε ένα εφιαλτικό σενάριο. Το βιοτικό επίπεδο θα κάνει “βουτιά”. Το νέο νόµισµα θα υποτιµηθεί κατά 60%-70%. Για να επέλθει κάποια εξισορρόπηση θα χρειαστούν 2-2,5 χρόνια κατά τη διάρκεια των οποίων θα
σηµειωθούν απανωτές υποτιµήσεις, υπερπληθωρισµός, υψηλά δανειακά επιτόκια, αν αποφασίσουν οι αγορές να µας ξαναδανείσουν. Πρόοδος δεκαετιών θα πάει άσκοπα χαµένη. Αφελώς κάποιοι καλοπροαίρετοι πιστεύουν ότι επιστροφή στη δραχµή σηµαίνει πως θα γυρίσουµε περίπου στο 2000. Επιστροφή στη δραχµή σηµαίνει επιστροφή της χώρας δεκαετίες πίσω». 
 
Από την συνέντευξη του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλου στην Καθημερινή

3 σχόλια:

  1. ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΕΙΤΕ ΕΥΡΩ ΕΧΕΙ Η ΧΩΡΑ ΕΙΤΕ ΔΡΑΧΜΗ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ! ΔΙΑΒΑΣΑ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΝΙΓΗΡΙΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΦΕ ! " ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΝΑ ΦΑΝΕ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ " . ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ ΦΟΒΑΜΑΙ ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΙ ΕΔΩ ! ΔΥΣΤΗΧΩΣ Η ΑΠΛΗΣΤΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΕΧΕΙ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΗΣΤΥΧΩΣ ΑΝ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ,ΜΑΛΛΟΝ ΜΕ ΔΡΑΧΜΕΣ ΚΑΛΗΤΕΡΑ ΘΑΜΑΣΤΕ.ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥΣ.ΚΡΙΜΑ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΠΙΑ ΜΗΠΩΣ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ,ΝΑ ΦΑΜΕ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ,ΤΗΝ ΕΛΠΙΖΩ.
    ΤΟ ΦΟΒΟ ΜΑΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά