Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Επίθεση Σαμαρά εναντίον της Αριστεράς από το βήμα της Βουλής

 «Διώξατε όλες τις επιχειρήσεις με αυτά που κάνετε» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ
Σφοδρή κριτική στην Αριστερά, για «πολύ υποκριτική εμμονή» στις γενικές καταγγελίες χωρίς προτάσεις, αλλά για το ότι τα προηγούμενα χρόνια «στήριξε και υπερασπίστηκε, όλα όσα αποτελούν σήμερα τις ''ασθένειες'' της ελληνικής κοινωνίας» άσκησε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς από τη Βουλή, κατά τη συζήτηση για τον εφαρμοστικό νόμο.
Ο κ. Σαμαράς απάντησε, όπως είπε, στην «
αυξανόμενη επιθετικότητα της Αριστεράς», η οποία δεν «είναι υπεράνω κριτικής» και η επιμονή της στη γενική καταγγελία «δεν είναι πολιτική. Είναι εμμονή. Και στην περίπτωσή μας είναι και πολύ υποκριτική εμμονή. Διότι, αν η Αριστερά ψάχνει ''κακούς'' για να καταγγείλει, καλό θα είναι να κοιτάξει και λίγο στον καθρέφτη της».
Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την Αριστερά ότι αν και δεν κυβέρνησε ποτέ, «
άσκησε επιρροή και στήριξε καταστάσεις νοσηρές και στρεβλώσεις απίστευτες, που έχουν μεγάλη ευθύνη για εδώ που φτάσαμε» και αναφέρθηκε σε περιπτώσεις όπου, όπως ανέφερε:

Στήριξε «
προνόμια και αγκυλώσεις της δημόσιας διοίκησης, που δημιούργησαν ακυβερνησία και όργιο σπατάλης», «έδιωξε επιχειρήσεις από την Ελλάδα με αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις», κάνοντας αναφορά στου Κινέζους στον Πειραιά πριν δυόμισι χρόνια, «ενοχοποίησε την επιχειρηματικότητα», «έκανε, επί πολλά χρόνια, μοναδικές διεθνώς καταχρήσεις στις κινητοποιήσεις, όπου λίγες εκατοντάδες ατόμων κάθε μέρα παραλύουν την πόλη», «πρωτοστάτησε και στην υπεράσπιση του ασύλου παρανομίας στους πανεπιστημιακούς χώρους» και «στις καταλήψεις σχολείων και Πανεπιστημιακών ιδρυμάτων».

«
Μπορεί να μην έχουν όλες οι πτέρυγες της Αριστεράς ευθύνη για καθένα απ’ όλα αυτά. Αλλά ολόκληρη η Αριστερά κατά καιρούς στήριξε και υπερασπίστηκε, όλα όσα αποτελούν σήμερα τις ''ασθένειες'' της ελληνικής κοινωνίας, που μας έφεραν ως εδώ. Γι’ αυτό καλά θα κάνει να μην μας κουνάει το δάχτυλο» είπε ο κ. Σαμαράς και συμπλήρωσε:

«
Υπάρχει και μια σοβαρή διαφορά μεταξύ μας. Κι επειδή εκείνοι την ξεχνούν, θα τους τη θυμίσω:     Εμείς ήμασταν πάντα και εξακολουθούμε να είμαστε υπέρ της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης. Αλλά όταν στην Ευρώπη επικράτησαν λάθος απόψεις, σηκώσαμε το ανάστημά μας και διαφωνήσαμε ανοικτά. Και σήμερα παλεύουμε να παραμεριστούν οι απόψεις αυτές και να βρει η Ενωμένη Ευρώπη το δρόμο της. Αντίθετα, μεγάλο μέρος της Αριστεράς, τελείως εξωπραγματικά υπερασπίζεται ακόμα πρότυπα κοινωνιών που έχουν καταρρεύσει».
TO BHMA

3 σχόλια:

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΑΝΤΩΝΗ ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΠΩΣ ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΤΑ ΕΒΑΖΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ! ΤΩΡΑ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΒΑΖΩ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΟΥ !! ΤΩΡΑ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΖΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΦΟΒΗΘΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ! ΝΑ ΗΡΕΜΗΣΟΥΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ! ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΠΑΛΙ ΟΙ ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ! ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΕΛΕΙΠΕ ΤΩΡΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι ρε Αντώνη ίσως σου δοθεί και σένα η "ευκαιρία" να "ευχαριστήσεις" την κυβέρνηση των ΗΠΑ...καλά εσύ άλλαξ΄το κάν΄το "την κυβέρνηση της Γερμανίας"!!!
    "Βλάκα" Μεταξά που είπες όχι τότε, θα μας είχαν "σώσει" από τότε οι Γερμανοί και δεν θα τα "τραβάγαμε" αυτά σήμερα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΑΣΟΚ -ΝΔ ΜΕ ΠΡΩΤΟ ΜΕΛΗΜΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ.ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΛΑΥΡΑΚΙΑ ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ Η ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΚΕ ΤΙ ΧΡΗΜΑ ΕΧΕΙ ΜΑΖΕΨΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΕΜΜΙΣΘΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ.
    Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΧΑΛΒΑΤΖΗ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΜΜΙΣΘΟΙ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΝΤΥΝΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΠΟΤΕ ΕΡΓΑΤΕΣ ΠΟΤΕ ΦΟΙΤΗΤΕΣ.ΚΑΤΑΝΤΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά