Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Π. Κρούγκμαν: «Έκανα λάθος στην πρόβλεψή μου για την Ελλάδα»

Θυμάστε τον γνωστό Αμερικανό οικονομολόγο Πολ Κρούγκμαν που στα τέλη του 2011 με αρχές του 2012- όταν η Ελλάδα βρισκόταν στο μάτι του κυκλώνα- προέβλεπε με περισσή βεβαιότητα ότι η χώρα μας θα έβγαινε από το ευρώ και πιθανότατα θα οδηγούνταν ανεπιστρεπτί στην χρεοκοπία;
Τα χρόνια πέρασαν, η Ελλάδα δείχνει να επιστρέφει σε μία ροή κανονικότητας, και το αποτέλεσμα πιο είναι;
Ότι μεγάλοι οικονομολόγοι του βεληνεκούς του Κρούγκμαν αρχίζουν με εύσχημο τρόπο να προσπαθούν να... «μαζέψουν» όσα προέβλεπαν τότε ως άλλες... «Πυθίες».
Στον δρόμο του Νουριέλ Ρουμπινί, οι προβλέψεις του οποίου για την Ελλάδα διαψεύστηκαν επίσης, ο παγκοσμίου φήμης οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν κάνει πολλά βήματα πίσω από τα όσα δήλωνε τότε με σιγουριά, ρίχνοντας επί της ουσίας νερό στον μύλο της "καταστροφολογίας" που κερδοσκόποι έκαναν στην «πλάτη» της χώρας μας.
Σήμερα, σχεδόν δύο χρόνια μετά, και ο
Πολ Κρούγκμαν αποσύρει εκείνες τις δηλώσεις του, παραδεχόμενος εμφανώς μετανιωμένος ότι «έκανα λάθος στις εκτιμήσεις μου για την Ελλάδα», μιλώντας το τελευταίο διάστημα σε σειρά μέσων μαζικής ενημέρωσης στην Αμερική.
Το παράδειγμα της διάψευσης των προβλέψεων Κρούγκμαν αλλά και άλλων συναδέλφων του είναι ένα ακόμα τυπικό δείγμα του ύποπτου παιχνιδιού που έλαβε χώρα εκείνη την εποχή εις βάρος της Ελλάδας. Όταν πνιγόμασταν στις αρνητικές ειδήσεις, κορυφαίοι οικονομολόγοι φαίνεται πως συμμετείχαν σε αυτό το παιχνίδι που γινόταν τότε.
Η πλήρης μεταστροφής τους σήμερα, μπορεί να μην είναι απόδειξη ότι βγαίνουμε από την κρίση, αλλά σίγουρα σηματοδοτεί μία καίρια αλλαγή κλίματος που από πλευράς συμβολισμών και μόνο λέει πολλά.
 Newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά