Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Μη σκούζετε...

Αντί να σκούζετε, να γρούζετε και να αλυχτάτε σαν τα κουταβάκια γιατί η Γερμανία "σήκωσε την κούπα" (κατά το ευτελές σε χρήση επικρατών γλωσσικό ιδίωμα - αποτέλεσμα είκοσι χρόνων τουλάχιστον έλλειψης κρατικής παιδείας) καλό θα ήταν φίλοι αντιμνημονιακοί να αναρωτηθείτε ποιος είναι ο "winning combination" που έχει φέρει τη Γερμανία στην κορυφή της Ευρώπης και στις πρώτες θέσεις στον κόσμο, και όχι μόνον αθλητικά, όσο πιο ψηλά μπορεί τέλος πάντων να φτάσει μια χώρα 80 εκατομμυρίων στον παγκόσμιο χάρτη(*).
Και πριν αρχίσετε τις ανοησίες για τους κακούς ξένους που δε μας αφήνουν, σας αφιερώνω μια φωτογραφία της Φρανκφούρτης με το οργιώδες πράσινο και τους ουρανοξύστες της. Αντίθετα, εμείς, ούτε τέτοια πάρκα έχουμε, ούτε ψηλά κτίρια έχουμε, αλλά

αντίθετα, η δυναμική της Αθήνας ήταν να γίνει μια τσιμεντούπολη στο κέντρο και μια μεζονετούπολη στα προάστια. Χωρίς ψηλά και εμβληματικά κτίρια αλλά και χωρίς πράσινο, και με κατοίκους που μισούν την πόλη τους και κύριο μέλημα τους είναι να πάνε "στο χωριό" ή στο εξωτερικό.

Ακριβώς η εικόνα των Ελλήνων και της υπόλοιπης Ελλάδας. Πληθωρικά μέτριοι, σαν τα πάρα πολλά μικρά τσιμεντόκουτα που κατασκευάζουμε κατασπαράσσοντας τους "ελεύθερους χώρους", όπου αρκεί να μη γίνει κάτι άλλο εκτός από τσιμεντοπολυκατοικίες, φθονεροί και ασυντόνιστοι, γι' αυτό και δεν αξιοποιήσαμε τις ευκαιρίες που μας δόθηκαν, και κυρίως αλαζόνες, υποκριτές, κουτσαβάκηδες και προπετείς.

Γι' αυτό και η εικόνα που δίνουμε στον έξω κόσμο είναι εκείνη του κουτσαβάκη σφετεριστή της πολιτισμικής κληρονομιάς των προγόνων του.

Κλάψτε και γρούξτε τώρα γιατί δεν είστε άξιοι για τίποτα άλλο. Και όχι, δε φταίει η Γερμανία γιατι χρεωκοπήσατε το 2010. Δίποδα. Ε, δίποδα.

ΚΚ2-παρατηρητήριο

(*) Διότι υπάρχει και μια Κίνα που περιμένει στη γωνία να πάρει τη θέση της Αμερικής και όπου όταν θα αναλάβει εκείνη τη θέση της ηγέτιδας χώρας του πλανήτη, κάτι μου λέει ότι θα νοσταλγήσουμε τις μέρες της Αγγλοσαξωνικής κυριαρχίας. Αλλά τότε θα είναι αργά...

1 σχόλιο:

  1. Τα κόμπλεξ του νεοέλληνα περισσεύουν για όλο το κόσμο. Όλοι και όλα φταίνε εκτός απο τον ίδιο. Φταίει η Γερμανία που χτίζει παράνομα πάνω στα ρέματα, κλέβει την εφορία, λαδώνει για να πάρει το δίπλωμα οδήγησης, εντασετε σε κομματικά μαγαζάκια των πανεπιστημίων για να πάρει το δίπλωμα κ.ο.κ. Στο κέντρο της Frankfurt λειτουργεί έργαστασιο παραγωγής ηλεκτρικης ενέργειας με καύσιμο τα σκουπίδια. Είπατε τιποτα Ελληναρες?
    Να γιατι η Γερμανία παει μπροστά και εμείς ακόμα κλαίμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά