Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Πάμε σαν άλλοτε

Το σκανδαλάκι είναι υπό εκκόλαψη και τα έχει όλα, όπως μου το ανέλυσε χθες σε δυο - τρεις φάσεις ο σε ρόλο Ηρακλή Πουαρό Μιχάλης Καρχιμάκης. Εχει τρεις πρωταγωνιστές, όλους αναντάμ παπαντάμ δεξιούς της κατηγορίας «πιο δεξιός πεθαίνεις»: μια κυρία υψηλόβαθμη υπάλληλο... αναπτυξιακού υπουργείου, έναν κύριο που έχει την... τάση (για να μην πω μοναδική απασχόληση) να αναλαμβάνει κοινοτικά προγράμματα και έναν... κουμπάρο του κυρίου, ο οποίος όλως τυχαίως είναι υφυπουργός σε συγγενή προς τα... προγράμματα υπουργείο.
Το όλο concept όπως μου το περιέγραψε ο... Πουαρό από τη Σητεία έχει ως εξής: η κυρία διατηρεί σχέση με τον κουμπάρο του υφυπουργού και οδεύουν προς την εκκλησία, όπως συνήθως γίνεται με όλα τα μεγάλα (λέμε τώρα...) πάθη. Ο κουμπάρος-υφυπουργός, ακολουθώντας τη μεγάλη παράδοση της παράταξης ειδικά επί Κ. Καραμανλή, όταν «κουμπάροι, κολλητοί και φίλοι» έκαναν καθημερινά πάρτι με τις προμήθειες και τα προγράμματα του Δημοσίου, αποφάσισε να κάνει ένα δώρο στο μελλόνυμφο ζεύγος. Και τι του ήρθε πρώτο στο μυαλό;
Να προωθήσει τη μέλλουσα κυρία «κουμπάρου» ως επικεφαλής στην ειδική μονάδα η οποία διαχειρίζεται τα κοινοτικά προγράμματα, μηδέ του ΕΣΠΑ εξαιρουμένου, στο συγκεκριμένο υπουργείο όπου υπηρετεί!
Ο Καρχιμάκης μου έλεγε χθες ότι «για να το καταλάβεις είναι σαν να βάλεις λύκο να φυλάξει πρόβατα, τέτοιο πράγμα». Μου είπε και διάφορα άλλα για τους δύο κουμπάρους, που τα κρατώ για μια δεύτερη φάση. Επί του παρόντος μεταφέρω την ιστορία και αναμένω τη συνέχεια εκ μέρους του αρμόδιου... αναπτυξιακού υπουργού, προϊσταμένου της κυρίας...
Γ Παπαχρήστος-ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά