Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

«Παραγνωριστήκαμε, Αδωνι...»

Η μακαρίτισσα η μητέρα μου αντιδρούσε κάθε φορά που υπερέβαινα τα όρια της υποφερτής συμπεριφοράς, με τη γνωστή σε όλους, υποθέτω, παρατήρηση «παραγνωριστήκαμε, μου φαίνεται». Αντίθετα εγώ καταφεύγω για ανάλογες καταστάσεις στην επίσης γνωστή επισήμανση πως «δώσε θάρρος στον χωριάτη να σ' ανέβει στο κρεβάτι». Και η μία και η άλλη νομίζω ότι ανταποκρίνονται απόλυτα στην περίπτωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Αδ. Γεωργιάδη.
Για κάποιον λόγο που ομολογώ ότι δεν είμαι σε θέση ν' αντιληφθώ, ο συγκεκριμένος βουλευτής θεωρεί ότι διαθέτει το πολιτικό ανάστημα ν' αποδίδει ευθύνες δεξιά κι αριστερά ως ένα ιδιότυπο είδος τιμητή των πάντων, φροντίζοντας παράλληλα να ιδιοποιείται για λογαριασμό του και για
λογαριασμό του κόμματος στο οποίο ανήκει αυτή την περίοδο επιτεύγματα άλλων.
Για παράδειγμα κι επειδή καλό είναι να μη δίνουμε την εντύπωση ότι μιμούμαστε τις μεθόδους του εν λόγω τηλεοπτικού μαϊντανού και λέμε ό,τι μας βολεύει, κλασική περίπτωση ιδιοποίησης είναι όλες οι μνημονιακές ρυθμίσεις τις οποίες ο ίδιος, το κόμμα του και ο αρχηγός του επαίρονται ότι έχουν επιτύχει. Ουδέν αναληθέστερο. Τα πάντα δρομολογήθηκαν από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ο Γεωργιάδης και το κόμμα του τα καταψήφισαν και η δημοσιονομική εξυγίανση για την οποία μόλις χθες καυχιόταν ο πρωθυπουργός επιτεύχθηκε κατά 90% μέχρι το 2012 από τους πασόκους.
Η αλήθεια είναι ότι έως έναν βαθμό τον κατανοώ. Μέσω της τηλεόρασης έγινε πολιτικός κι επειδή μέσω αυτής συνεχίζει να υπάρχει, λογικό είναι να συνεισφέρει όσο μπορεί στις τηλεθεάσεις των εκπομπών που φιλοξενείται. Μόνο που καλό θα είναι να προσέχει τι λέει, γιατί τίποτα δεν περνά απαρατήρητο. Κι όταν κατηγορεί ευθέως το ΠΑΣΟΚ ότι υπονομεύει τη συμφωνία με την τρόικα, δεν νομίζω να το αντιλαμβάνεται, αλλά δεν εξυπηρετεί το συμφέρον της κυβέρνησης ή έστω του κόμματός του. Ο μόνος που ευθέως ωφελείται από τέτοιες παρεμβάσεις είναι η τρόικα και οι όποιες σκοπιμότητες υπηρετούνται μέσω των συνεχών υπερβολικών απαιτήσεών της.
Από καιρό ο Γεωργιάδης έχει υπαχθεί στην κατηγορία εκείνων για τους οποίους ισχύουν οι προαναφερθείσες δύο παρατηρήσεις. Αλλά ήδη διατυπώθηκε και η υπόνοια ότι δεν οφείλεται μόνο σε επιπολαιότητα η δραστηριότητά του αυτή. Ας το προσέξει. Οι καιροί είναι πονηροί.
Ερ Μπαρτζινόπουλος- Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά