Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Διυλίζουν τον Μπούκουρα, καταπίνουν τον Μιχαλολιάκο

Δύο πρώην χρυσαυγίτες βουλευτές ψήφισαν υπέρ του Σταύρου Δήμα στη δεύτερη ψηφοφορία. Κλαυθμός υποκριτικός σε μερίδα των μέσων ενημέρωσης, ειδικά σε κάποια που υποστηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ (εδώ κι εδώ). Μα οι νεοναζιστές να ψηφίζουν τον υποψήφιο του Σαμαρά και του Βενιζέλου;
Το επιχείρημα είναι κωμικό, αλλά αυτό είναι δευτερεύον. Το πρωτεύον είναι ότι υποτιμά τη νοημοσύνη των αναγνωστών και ακροατών τους. Και, κυρίως, προσβάλλει τους δικούς τους βουλευτές.
Ως γνωστόν, η Χρυσή Αυγή έχει 16 βουλευτές. Οι οποίοι ψήφισαν όλοι «όχι» στον Σταύρο Δήμα και υπέρ των πρόωρων εκλογών. Ακριβώς, δηλαδή, ό,τι ψήφισαν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του Καμμένου και  του Κουβέλη.
Τα ερωτήματα:

  1. Είναι καλοί οι χρυσαυγίτες όταν ψηφίζουν κατά και κακοί όταν ψηφίζουν υπέρ του Δήμα;
  2. Είναι καλοί οι χρυσαυγίτες επειδή είναι «αντιμνημονιακοί» και ψηφίζουν «να φύγει η κυβέρνηση του Μνημονίου»;
  3. Θα είναι  καλοί οι χρυσαυγίτες αν, με την ψήφο τους, η χώρα οδηγηθεί σε εκλογές και κακοί αν βγάλουν πρόεδρο Δημοκρατίας;
  4. Όταν ο Μιχαλολιάκος ψηφίζει ό,τι και ο Τσίπρας, ο Καμμένος και ο Κουβέλης, είναι αντιμνημονιακός αγωνιστής; Και όταν ο Μπούκουρας και ο Αλεξόπουλος ψηφίζουν όπως ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος, ο Λυκούδης και τόσοι άλλοι, είναι απεχθείς νεοναζιστές; Ο Μανώλης Γλέζος, ο μοναδικός στον ΣΥΡΙΖΑ που γνώρισε από κοντά τους ναζί, είναι ποτέ δυνατόν να υιοθετήσει τέτοια επιχειρήματα;
Καιρός να σταματήσει η ελαφρότητα και η χωρίς κανέναν ηθικό φραγμό σκοπιμότητα. Όσοι προβάλλουν ότι δύο πρώην της Χρυσής Αυγής ψήφισαν υπέρ του Δήμα, τολμούν να ζητήσουν από τους 16 που παραμένουν στην Χρυσή Αυγή, να μην ψηφίσουν ό,τι και οι δικοί τους (ΣΥΡΙΖΑ, Καμμένου, Κουβέλη) βουλευτές;
Οι της Χρυσής Αυγής είναι απεχθείς νεοναζιστές ό,τι κι αν ψηφίσουν. Επειδή, όμως, όλες οι ψήφοι μετράνε το ίδιο, ας σταματήσουν την υποκρισία όσοι διυλίζουν την ψήφο του Μπούκουρα και του Αλεξόπουλου και καταπίνουν την ψήφο του Μιχαλολιάκου, του Κασιδιάρη και των 14 λοιπών ναζιστόπαιδων.
Όσοι τους ακούνε και τους διαβάζουν δεν τρώνε το κουτόχορτο.
Γ Καρελιάς-protagon.gr

2 σχόλια:

  1. Άδηλος παράγοντας και η διακίνηση ενός σεναρίου από το πουθενά (!) και παρά τη δήλωση του γ.γ. της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, ότι οι βουλευτές του θα ψηφίσουν «παρών» και στην τρίτη ψηφοφορία για να πάμε σε εκλογές, σύμφωνα με το οποίο είναι ερωτηματικό (!) εάν θα κρατήσουν την ίδια στάση μέχρι το τελευταίο λεπτό της καθοριστικής τρίτης ψηφοφορίας οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Το σενάριο αυτό υποστηρίζει ότι η Χρυσή Αυγή μπορεί να επιλέξει στην τρίτη ψηφοφορία να ψηφίσει τον Σταύρο Δήμα με μια δήλωση του τύπου «πάνω απ' όλα οι εθνικιστές μπαίνουν ανάχωμα στο να έχουμε φιλοκομμουνιστική κυβέρνηση στην Ελλάδα», στριμώχνοντας έτσι, όπως λέει αυτό το σενάριο, την καθαρή δεξιά βάση του Αντώνη Σαμαρά. Μάλιστα, κατά το σενάριο αυτό η εκλογή θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή αφενός στα πρότυπα της εκλογής του Κωνσταντίνου Καραμανλή το 1980, ως προέδρου της Δημοκρατίας, και με τις ψήφους της εθνικής παράταξης, αφετέρου στη λογική ότι «δεν μπορεί να μην υπάρχει ηθικό θέμα όταν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής καταψηφίζουν με την άλλη αντιπολίτευση την εκλογή προέδρου, αλλά να υπάρχει ηθικό θέμα, αν τον ψηφίζουν...».

    Το σενάριο αυτό όμως δε λαμβάνει υπόψη του αφενός μεν ότι μια τέτοια κίνηση στη βάση των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής θα μπορούσε να λειτουργήσει διαλυτικά από τη στιγμή, που αυτοί αισθάνονται περισσότερο οπαδοί ενός «αντισυστημικού κόμματος» και κυρίως με δεδομένο ότι θα έδινε τη δυνατότητα στη δικομματική κυβέρνηση να συνεχίσει να κυβερνά χωρίς πρόωρες εκλογές και ενώ έχει οδηγήσει την ηγεσία του κόμματος πολιτικά στη φυλακή. Αφετέρου, οι υποστηρικτές του σεναρίου αυτού δε λαμβάνουν υπόψη τους ότι ναι μεν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής αθροίζονται με αυτούς της υπόλοιπης αντιπολίτευσης μέχρι σήμερα στη μη εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά αυτό οδηγεί σε εκλογές, όπου και η Χρυσή Αυγή θα κριθεί από το λαό, ενώ, αν αθροιστούν στην πλειοψηφία εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας, τότε θα είναι ο ρυθμιστικός παράγοντας για το ύπατο αξίωμα της Ελληνικής Δημοκρατίας ένα κόμμα που αρνείται το δημοκρατικό πολίτευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και ο μεγαλος εθναρχης.... το 1980 με τις ψηφους της τοτε χρυσης αυγης εκλεχτηκε προεδρος της δημοκρατιας. Το ξεχασαμε?? Για ναρχισουμε να θυμομαστε σιγα, σιγα μπας και ξυπνησουμε και βαλουμε μπρος τη μηχανη.. Ο Αντρεας μονο γκρινιαζε τοτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά