Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Το βάρος της πρώτης ευκαιρίας

Από σήμερα κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Ο λαός μίλησε, έχουμε τη νέα Βουλή, σύντομα θα υπάρχει η νέα κυβέρνηση, όπως σταθερά ακούνητο θα παραμένει στον τράχηλό μας το παλιό χρέος των 320 δισ. ευρώ. Ο ελληνικός λαός ψήφισε χθες με γνώμονα την οργή του, την απογοήτευσή του, την απελπισία του και την ελπίδα ότι ακόμη κι αν δεν αξίζει να δοκιμάσει κανείς τις εύκολες λύσεις που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ, τουλάχιστον θα έχει τιμωρήσει τους προηγουμένους.
Με απλοχεριά έδωσε την πλειοψηφία στον Αλέξη Τσίπρα για να υλοποιήσει το πρόγραμμα που υποσχέθηκε. Να αποκαταστήσει αδικίες και εισοδήματα, να φέρει δουλειές, να «κουρέψει» το χρέος, να αλλάξει την Ευρώπη. Τα μόνα που δεν
διαθέτει πλέον η Ελλάδα είναι ο χρόνος, το χρήμα και η ανοχή.
Η πρώτη ευκαιρία που δόθηκε στην ελληνική Αριστερά είναι ίσως η τελευταία της χώρας. Και αυτό είναι το μεγάλο βάρος που πρέπει να σηκώσει από αύριο μία κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Περίοδος χάριτος δεν υπάρχει στη διαπραγμάτευση που έχει ήδη ξεκινήσει. Περιθώριο για ανευθυνότητες, αυτοσχεδιασμούς και πειραματισμούς καθηγητών, διανοουμένων και ιδεοληπτικών δεν υπάρχει. Τα όσα λέγονταν μέχρι χθες ως εξυπνάδες στα πάνελ των καναλιών θα είναι καταστροφικά εάν επαναληφθούν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης.
Για πρώτη φορά ο εθνικός στόχος είναι σαφής: να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη και να ακυρώσει την τροχιά συνολικής περιθωριοποίησης στην οποία έχει μπει τα τελευταία χρόνια. Η μέθη της εκλογικής νίκης αρχίζει να κοπάζει και ο κ. Τσίπρας θα πρέπει είτε να αναζητήσει τη σύμπραξη σοβαρών φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων για την προώθηση του εθνικού στόχου, είτε την ευκαιριακή στήριξη από επικίνδυνες γραφικές μονάδες που προσβάλλουν με την ύπαρξή τους το ελληνικό Κοινοβούλιο.
Γιατί το 37% ή το 38% είναι πολύ μικρότερο από το υπόλοιπο 62%. Και ότι οι 148 ή οι 151 έδρες θα είναι είναι πολύ λίγες για να περάσει το πακέτο μέτρων που περιμένει στη γωνία στο πλαίσιο της «αλλαγής σελίδας».
Τότε ούτε σούξου-μούξου, ούτε άλλοθι θα υπάρχουν πια. Ολοι θα καταλάβουν το «τι εστί βερίκοκο...».
Ν. Μελέτης-Έθνος

4 σχόλια:

  1. Με βαση το σημερινο χαλι που εχει περιπεσει η χωρα μας μεσα και εξω, απομενει μετα την εκλογη του νεου πρωθυπουργου μονο μια επιταγή και υποχρεωση αν την θελουμε πραγματι να ορθοπεδησει και παλι: συγκλιση,μετριοπάθεια και διαρκη προσπάθεια από όλους μας,νεους και ηλικιωμενους, άρχοντες και αρχομένους, συριζαιους και μη συριζαιους.
    Ξεκιναμε με τον πιο νέο πρωθυπουργο της Ευρώπης,που στελνει μηνηματα ανανέωσης της παλιας πολιτικης ζωης στη χωρα μας.Προσωπικα πιστευω , ότι θα
    πετυχει έναν καλο συμβιβασμο με
    τους ευρωπαϊκούς ηγετες στο θεμα του χρεους μας, ιδιαιτερα με την κ. Μερκελ,και ότι θα με την αναωμενη δυναμικη πολιτικη του θα γινει υποδειγμα προς μιμηση και σε άλλες ευρωπαικες χωρες που ζηταν αλλαγες στο πολιτικο τους συστημα, δες Ισπανια.Χ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΚΥΝΗΓΗΣΟΥΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΤΑΞΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ 5:31.
    Ξεχνάς γρήγορα κι αυτό είναι κακό. Δεν έχουν περάσει παρά μόλις 2,5 χρόνια από αυτά που είχε τάξει ο Σαμαράς στις εκλογές του 2012. Διάβασε και ξαναθυμήσου ή δες τα στο ιντερνετ για να τον θαυμάσεις και να θυμηθείς παλιές καλές ...υποσχέσεις..Δεν είδα να τον κυνηγάει κανένας εκτός κι αν είστε ευχαριστημένοι με την πορεία της χώρας και των πολιτών της.
    Το θέμα όμως δεν είναι αυτό.. το θέμα είναι να πάει καλά ως πρωθυπουργός και να πάει τη χώρα εκεί που πρέπει...να ευημερούν οι πολίτες και να ανακτήσουμε την αξιοπρέπεια που έχουμε χάσει...και μην είστε μίζεροι...ότι κάνει από αυτά που έχει τάξει, όλοι θάναι κερδισμένοι και όχι μόνο οι δικοί του. Μην παρακαλάτε να αποτύχει για να δικαιωθείτε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. -Πού είσαι Χάνσ,πού είσαι Χ ???
    πού είσαι ΓΚ ,κλάψα συμπαθητική?
    πού είσαι κι εσύ ανώνυμε-επώνυμε
    σχολιαστή?
    πώς απόμεινα μόνη ν΄ακούω την
    Ζαφειρία την τρελή!!!
    να με καλεί για να μου πεί,τί???
    "στη Γλύφαδα εσήκωσαν απ΄το πρωϊ
    τις καταθέσεις Συριζαίοι,Δεξιοί,
    ανεξάρτητοι,ποταμίσιοι,αριστεροί, εσύ τί κάνεις κουτορνίθι στο κλαδί"???
    τ΄αντιά σου τάχεις στη κεφαλή ή
    στο πουλί???
    τί περιμένεις το νταούλι να στο
    πεί???
    κι εγώ η ερμη η Τιτώ πούμαι ταπί,
    δεν πλησιάζω στη Γλυφάδα μαγαζί,
    της είπα νετα σκέτα στο αυτί,
    παρ΄τα δικά σου Ζαφειρία μου καλή!
    φτάνουν να πληρώσουμε Παρασκευή
    και το δικό μου και το δικό σου ενφια μαζί!!! κι αυτή μου κλεισε ώ!ώ! χωρίς ντροπή !!!
    στη μούρη το λαπτοπ ,ώρα καλή!!!
    η Ζαφειρία η Συριζαία η τρελή!!!
    σ΄εμένα ακούτε!!!που ξερό ψωμί
    κάποτε μοιραζόμαστε κλαδί-κλαδί
    για να χορτάσει το στομάχι
    κι οχι τ΄αντί μας στο πουλί!!!
    τίποτα δεν θυμάσαι,εν μία νυκτί!!
    όλα τα ξέχασες τρελή!!!

    "Τιτώ"


    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά