Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Όχι φλερτ με την «ανάδελφη» δυάδα του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Η …περιούσια και ανεπανάληπτη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ-ΠΑΝΑΛΕΞΗ προτιμότερο θα ήταν, να στρωθεί από σήμερα κιόλας, στο έργο της αποπληρωμής του χρέους-που το πολλαπλασίασε στο επτάμηνο της γεμάτης από ναυάγια προηγούμενης θητείας της-και να σταματήσει πάραυτα ν’ αλιεύει κυβερνητικούς συνενόχους από τα κόμματα της Αντιπολίτευσης. Ναι, από τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, που επιδεικτικά τα αγνόησε όταν εκείνα επρότειναν στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ χέρι συνεργασίας, για τη δημιουργία διακομματικού μετώπου κυβερνητικής συνευθύνης. Μ’ ένα και μόνον στόχο:
Αυτό το μέτωπο να είναι ο απόλυτα σεβαστός διαπραγματευτής έναντι της τετράδας των πιστωτών.
Ας προχωρήσει λοιπόν το αχώριστο από εναγκαλισμούς και υψωμένες γροθιές δίδυμο του ΠΑΝΑΛΕΞΗ, με γυμνά πέλματα στην πυροβασία των Αναστενάρηδων. Έτσι, για ν’ αποδείξει ότι είναι ανεπανάληπτο, έτοιμο να γκρεμίσει όλες τις θετικές παρακαταθήκες της 40χρονης Μεταπολίτευσης, που με περιττό θράσος την λασποβόλησε, στα επιπόλαια προεκλογικά τηλεοπτικά σποτ.
Όσο για το δήθεν φλερτ του ΠΑΝΑΛΕΞΗ, με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, τόσο ο Αλ. Τσίπρας, όσο και ο Παν. Καμμένος εισέπραξαν τις πρώτες αρνητικές κρυάδες, από τη Χαριλάου Τρικούπη, για τον επιπρόσθετο λόγο, ότι ο πρόεδρος των ανεκδιήγητων ΑΝΕΛ τόλμησε να μιλήσει για αποβολή των «βαριδίων» από τους κόλπους του ΠΑΣΟΚ (Βενιζέλος, Λοβέρδος).
Προφανώς, ο Πάνος επανέλαβε αυτό που η ανίερη συμμαχία Μητσοτάκη-ΣΥΝ στις διερευνητικές εντολές του … πεντακάθαρου και «αγνού» 1989, δήλωνε με ρατσιστικό μένος, ότι θα προχωρούσε σε συνεργασία με το … «υγιές τμήμα του ΠΑΣΟΚ».
Ε, λοιπόν, έως εδώ δίγλωσσοι σύντροφοι των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ-ΠΑΝΑΛΕΞΗ. Πορευθείτε ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ, όπως το είχατε προαποφασίσει πριν από μήνες. Για ν’ αποδείξετε ότι είστε άξιοι των παλικαρισμών σας… Και η Αντιπολίτευση, να σας συνδράμει, σε κάθε θετικό βήμα σας. Αλλά και να μη σας αφήσει σε χλωρό κλαρί στις διγλωσσίες και τις δειλίες σας.
Μακάρι να τα καταφέρετε εντελώς μόνοι. Έτσι, όπως το αποφασίσατε νύκτωρ την 20η τρέχοντος. Και όπως το διαδηλώσατε με την εναγκαλισμένη διπλή φιγούρα του υπερπληθωρικού Πάνου με τον πιο στυλάτο Αλέξη, στην Πλατεία Κουμουνδούρου.
Συμπέρασμα: Από 'δω κι εμπρός η Αντιπολίτευση, αλλά και το Εκλογικό Σώμα πρέπει να σας θέσουν αυστηρούς όρους κυβερνητικής συμπεριφοράς.
Όπως ακριβώς έπραξαν οι πιστωτές μας, που σας ανάγκασαν, ως ανάγωγους, να υπογράψετε, ταπεινωτικά, το χειρότερο πιστωτικό Μνημόνιο του Μεταπολέμου…
Υ.Γ.: Ξαναχτύπησε με τηλεοπτική παρέμβασή του ο Δημ. Παπαδημούλης. Καλεί την αντιπολίτευση σε σύμπραξη και επιμερισμούς ευθυνών, που βαρύνουν αποκλειστικά και μόνον τον ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Απάντηση με το γνωστό αντιπολεμικό σύνθημα: «Πυρηνική Ενέργεια; Όχι ευχαριστώ…».
Π. Μακρής-ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά