Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Το είδαμε κι αυτό...

Δεν ξέρω τι περιμένατε εσείς από το χθεσινό έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο αλλά προσωπικά είχα την αφέλεια να πιστεύω ότι κάτι σοβαρότερο θα άκουγα από τα χείλη του πρωθυπουργού. Ηλπιζα πως θα του ήταν αδύνατον να προσποιηθεί ότι η κατάσταση ελέγχεται, ότι τα προβλήματα δεν είναι αξεπέραστα, ότι υπάρχουν λύσεις και αυτές προωθεί.
Είχα ακούσει και διαβάσει τις απόψεις του «κουαρτέτου» και των δανειστών για τη διαπραγμάτευση και ανησυχούσα. Οταν μάλιστα άκουσα και το πιθανό «καήκαμε» του Τσακαλώτου, η ανησυχία αναβαθμίστηκε σε φόβο. Είχα ακούσει τον Στουρνάρα να ομολογεί πως δεν ξέρει πότε θα φύγουν τα capital controls και μούδιασα. Είχα διαβάσει και την ομολογία του Μουζάλα ότι «στην κυβέρνηση ετοιμαζόμαστε να μας κλείσουν τα σύνορα» και πάγωσα.
Και όταν και στην πρωθυπουργική προειδοποίηση «κανένα τρακτέρ στο κέντρο της Αθήνας» οι αγρότες απάντησαν με την
απειλή ότι θα πνίξουν στα τρακτέρ την πλατεία Συντάγματος, σκέφτηκα ότι «δεν μπορεί, θα το έχει καταλάβει πως από παντού τα μηνύματα είναι αρνητικά και πως αυτή η πορεία δεν βγάζει πουθενά». Οταν όλοι, σύμμαχοι και εταίροι στο εξωτερικό και οι πάντες, κάθε κοινωνική και επαγγελματική τάξη στο εσωτερικό δηλώνουν ότι διαφωνούν με όσα η κυβέρνηση προτείνει ή προσφέρει, τότε το αδιέξοδο είναι αξεπέραστο.
Γι’ αυτό και ήλπιζα ότι το χθεσινό Υπουργικό Συμβούλιο θα ήταν διαφορετικό. Κάτι σαν επανεκκίνηση. Εστω και δειλή. Αλλά διαψεύστηκα. Διότι τελικά είναι θέμα ρεπερτορίου. Αυτό δείχνουν όλα. Ηταν που ήταν εξαρχής περιορισμένο, ήρθαν και οι μνημονιακές κωλοτούμπες και το άδειασαν τελείως. Και ξέμειναν πλέον κι από προτάσεις κι από απειλές, μια και οι προτάσεις απορρίπτονται και οι απειλές δεν τρομάζουν.
Και κάπως έτσι έγινε και φτάσαμε στο κωμικοτραγικό αδιέξοδο να διακυβεύονται τα πάντα, από την αξιολόγηση έως τη Σένγκεν και τις όποιες πια ελπίδες έχουν απομείνει για να βγούμε κάποια στιγμή από τον βάλτο της ύφεσης, και ο πρωθυπουργός να ασχολείται με τις τηλεοπτικές άδειες, τον αριθμό τους και τους όποιους διεκδικητές τους. Το είδαμε κι αυτό.
ΕΡΡΙΚΟΣ ΜΠΑΡΤΖΙΝΟΠΟΥΛΟΣ-Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά