Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

Ο Μονόδρομος και οι Δεκαεφτάρηδες

Όχι πως δεν το περίμενα, αλλά τουλάχιστον έλπιζα ότι θα τον γλίτωνε και αυτό τον τόσο προβλέψιμο ξεπεσμό. Τελικά όμως, η Αυγή έχει βαλθεί να μας πείσει ότι δεν υπάρχει πάτος στη δημοσιογραφία της και κατεβαίνει δέκα-δέκα τα σκαλιά στου κακού τη σκάλα… Δυστυχώς, πιστή στο δρόμο που χάραξε ο Κυρίτσης ο οποίος, μπερδεύοντας μια Ευρωπαϊκή κυβέρνηση με τους Tupamaros, ανακοίνωσε την πρόθεση της κυβέρνησης του να αφανίσει το 40% της κοινωνίας. Τη στιγμή που κατά πως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αντιπροσωπεύει ούτε το 20%. Ας είναι.
Έτσι, διαβάσαμε σε άλλο ένα διεστραμμένης φαντασίας υστερικό άρθρο , ότι ο Μητσοτάκης λέει, δεν θέλει να ψηφίζουν οι 17ρηδες διότι είναι… απείθαρχοι και στην πλειοψηφία τους φτωχοί και δε γουστάρουν το…  Χάρβαρντ (αλλά λατρεύουν το πολιτισμικό χάρβαλο που λέγεται Ελληνικό σχολείο, γι’ αυτό και το βανδαλίζουν νυχθημερόν!) οπότε θα ανατρέψουν τις πολιτικές ισορροπίες τα 17χρονα που δεν…
έχουν πτυχία και δεν έχουν ακόμα κοινωνικοποιηθεί ώστε να… συμβιβαστούν και να ζητάνε δουλειές (των €500 μείον τις κρατήσεις…) αντί να είναι στον προθάλαμο του πελατειακού κομματικού γραφείου.
Σου λέει, κάτσε να τους δώσουμε ένα ψηφοδέλτιο στο χέρι να μας ξελασπώσουν πριν αρχίσουν και ζυμώνονται στη ζωή και έχουν απαιτήσεις για δουλειά και όχι κομματική διανόηση. Εξάλλου, ποιο Χάρβαρντ. Το θέμα είναι να πάνε να σπουδάσουν κάτι περίεργα μαθησιακά αντικείμενα   σε «δημόσια» πανεπιστήμια και μετά μεταπτυχιακά σε Αγγλικά ή Γαλλικά πανεπιστήμια, των οποίων οι απόφοιτοι (όχι όλοι) θέλουν να διαλύσουν την Ευρώπη με τις περίεργες ιδέες τους γιατί μετά από 70 χρόνια ευμάρειας ζορίστηκαν και η ζωή δεν τους δίνει όσα τους χρωστάει.
Οπότε σου λέει ο «αριστερός» ή ακόμα χειρότερα ο υπερπόντιος νεοταξικός υποβολέας- planner,  τα κορόιδα των «πλατειών», μετά από το μεθοδευμένο και αφανώς χρηματοδοτούμενο «φροντιστήριο» που τους έγινε το 2011, απέδωσαν εκλογικά όσα είχαν να αποδώσουν και τώρα σώθηκε το ιδεολογικό αφιόνι, άσε που άρχισαν να τα παίρνουν στο κρανίο μετά από την σε πλήρη εξέλιξη πλέον σύγκρουση με την πραγματικότητα. Οπότε σου λέει, καιρός να παίξουμε το επόμενο σίγουρο χαρτί, τα ατίθασα και στην πλειοψηφία τους αγράμματα ελέω μεταπολιτευτικού εκπαιδευτικού συστήματος παιδάκια.
Εξάλλου αν θυμάστε, η συγκεκριμένη κοινωνική μηχανική τεχνική έδωσε περίφημα αποτελέσματα πριν δέκα ακριβώς χρόνια όταν ο τότε ΣΥΡΙΖΑ με αγνώστου προέλευσης λογιστική υποστήριξη (να είναι καλά οι… Iron Maiden) και πηγές διοικητικής μέριμνας, κατέβαζε δεκάδες χιλιάδες λυκειόπαιδα στο δρόμο, σε ένα άλλο είδους φροντιστήριο παρόμοιο με αυτό των πλατειών. Όπου αυτά σε ένα συνδυασμό άγνοιας και ορμονικής διαταραχής και ενώ έβραζε το αίμα τους, άκουγαν απίθανα αφηγήματα και τους έφταιγαν τα πάντα, ενώ η χώρα ήταν στο υψηλότερο σημείο ευμάρειας (έστω και τραγικά επίπλαστης) στην ιστορία της, προτείνοντας τον τρωγλοδυτισμό και τον συναισθηματικό πεντάχρονου απέναντι σε πολύπλοκα σύγχρονα προβλήματα.
Προπονώντας και «ριζοσπαστικοποιώντας» αφ’ ενός έτσι τα παιδιά για ένα «Δεκέμβρη» που πλέον ήταν μαθηματικώς βέβαιο΄ότι είτε θα ερχόταν είτε θα τον φέρνανε, και ακινητοποιώντας και τον Καραμανλή Β’ το Νωθρό ο οποίος φυσικά και δεν αντέδρασε και από τότε έβαλε τη χώρα στον αυτόματο πιλότο, με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα τρία χρόνια αργότερα. Και ενώ εν τω μεταξύ η χώρα καιγόταν μυστηριωδώς και μαζικά το καλοκαίρι στην ύπαιθρο και το χειμώνα στις πόλεις.
Αλλά ας αφήσουμε την υστερική δήθεν νεόλαγνη δημοσιογραφική πριμαντόνα στο προσωπικό δράμα της, και ας εξετάσουμε κάτι άλλο.
Είναι αντιληπτό λοιπόν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να δημιουργήσει μια γενιά καμμένων εφήβων εφόσον η προηγούμενη του «Δεκέμβρη» μεγάλωσε και κοινωνικοποιείται στα 25-30 πλέον και νοιώθει στο πετσί της τις λάθος επιλογές της.
Θέλω να ρωτήσω όμως μερικά πράγματα:
Δεν το καταλαβαίνουν οι φωστήρες της Κουμουνδούρου ότι η διαφορά 10% μαζί με την πρώτη μείωση των συντάξεων, την κατάργηση του ΕΚΑΣ και τη μείωση των επικουρικών αλλά και των μισθών και των αποδοχών απάντων πρόκειται να διευρυνθεί περαιτέρω όσες μπαγαποντιές και να κάνουν; Πως δηλαδή θα «σώσεις την παρτίδα» μιας διαφοράς 10% και μάλιστα στην αρχή της κλιμάκωσης της, εφόσον πλέον για τουλάχιστον 1-2 χρόνια έρχονται όλο και πιο επώδυνα νέα «μέτρα»; Με το να βάλεις στο παιχνίδι μια-δυο «σειρές» 17χρονων;  Is that all you got? Τους οποίους πριν προλάβουν να ακουμπήσουν οι «καθοδηγητές» σου,  θα έχουν ήδη σε μεγάλο βαθμό επηρεάσει οι χειμαζόμενοι από τα «μέτρα» (σου) γονείς τους (και εν πολλοίς πρώην ψηφοφόροι σου);
Δηλαδή μας λέτε ότι ωραία, σε περίπτωση που κερδίσει ο Μητσοτάκης θα τα βρει μπροστά του τα δεκαεπτάχρονα τα οποία θα του «διακορεύσουν τα λύκεια» και εκεί, γύρω στο 2018-2020 θα ζήσουμε μέρες 2006 και «ΔεκέμβρΗ»- «μεγάλη αναταραχή ωραία κατάσταση»! Για να σας ρωτήσω ρε αστροπελέκια: Αν κερδίσετε ΕΣΕΙΣ τις επόμενες εκλογές, αυτό το στρατό από αφιονισμένα minions (που δεν υπόσχεται κανείς ότι θα έρθουν σε εσάς, έχει ανέβει πάρα πολύ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ μαθαίνω, λογικό) ΤΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΕΤΕ; Αν αυτά θέλουν να καταστρέψουν, σπάσουν, αποπατήσουν στα έδρανα της βουλής μέσα στην τρικυμία εν κρανίω τους, εσείς τι θα κάνετε;
Ξέρεις Αλέξη, αντιλαμβάνομαι πλήρως και το ότι εκτός από όχι ιδιαίτερης ευφυίας, είσαι και ανήθικος και κακός άνθρωπος και τώρα που διάβηκες και τον Ρουβίκωνα της ηθικής πώρωσης και υπογράφεις μνημόνια σαν αυτόγραφα, έχεις καταντήσει ένα άβουλο πολιτικό ζόμπι. Η απλά -διόλου απίθανο- δεν ξέρεις τι σου γίνεται. Όπως αντιλαμβάνομαι πλήρως ότι μπορεί να έχεις άδηλες δεσμεύσεις τις οποίες αποδέχθηκες σε άλλες πιο ευτυχισμένες εποχές και τώρα καταλαβαίνεις τι θηλιά έβαλες στο λαιμό σου.
Προσωπικά, άμα με ρώταγες θα σου έλεγα να παραιτηθείς και να φύγεις μακριά όσο προλαβαίνεις. Το ξέρω ότι δε θα το κάνεις διότι έχεις όλα τα ελλειμματικά χαρακτηριστικά και τις συγκυριακές εύνοιες της τύχης που μετατρέπουν έναν ανίκανο άνθρωπο σε εθνικό καταστροφέα.
Δε θα το κάνεις.
Μια συμβουλή μόνο: ΆΣΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΗΣΥΧΑ, ή όποιους άλλους έχεις στο μυαλό σου να εκμεταλλευτείς. Έχεις δημιουργήσει πολλή αντιπάθεια, πολλή απογοήτευση, πολλή ματαίωση, πολύ άγχος και όλοι πλέον ξέρουν ότι το «Γενάρη» του 2015 ΗΞΕΡΕΣ και είπες Ψέμματα. Φύγε γιατί ότι δημιούργησες θα έρθει να σε βρει και θα το βρεις μπροστά σου και το τέλος θα είναι άσχημο.Γιατί εκτός από τα παιδιά ψηφίζουν και οι γονείς! Οι οποίοι ξέρουν. Και θυμούνται.
Και, όπως λέει και κάποιος του οποίου τους στίχους συχνά μνημονεύεις:
«Είναι μονόδρομος ο δρόμος που έχεις πάρει
και δε σε βλέπω να γυρίζεις πίσω»
ΚΚ2-το παρατηρητήριο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά