Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Σε κλοιό διαδηλωτών και με 5.000 αστυνομικούς ο Τσίπρας στη ΔΕΘ

 Βρε πως αλλάζουν οι καιροί..

Δύο χιλιάδες περισσότεροι οι αστυνομικοί φέτος από ό,τι το 2015.

Έξι συγκεντρώσεις από σωματεία και συνδικάτα το απόγευμα - Απροσπέλαστη πόλη η Θεσσαλονίκη - Πρόγευση οι συγκεντρώσεις ενστόλων και νοσοκομειακών την Πέμπτη.

Σε «κατάσταση πολιορκίας» θα βρεθεί σήμερα η Θεσσαλονίκη, εν όψει των εγκαινίων της Διεθνούς Εκθεσης και της ομιλίας του πρωθυπουργού στο «Βελλίδειο». Τα συνδικάτα ετοιμάζουν «θερμή» υποδοχή στον Αλέξη Τσίπρα με δυναμικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, ενώ απέναντι από τους διαδηλώτες θα βρεθούν 5000 αστυνομικοί.
 Από σήμερα το πρωί η συμπρωτεύουσα έχει αρχίσει να μετατρέπεται σε μια απροσπέλαστη πόλη. Ολοι βρίσκονται επι πόδος για τα εγκαίνια της 81ης έκθεσης με τους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ να καταστρώνουν τους τελευταίους σχεδιασμούς τους προκειμένου να μην βρεθούν προ εκπλήξεων κατά τη διάρκεια των έξι συγκεντρώσεων και πορειών που έχουν προγραμματιστεί για το απόγευμα. Μετά τις δώδεκα το μεσημέρι θα αρχίσουν να στήνονται οι πρώτοι φραγμοί, με μεταλλικά κιγκλιδώματα και κλούβες έξω από το «Βελλίδειο» προκειμένου να κρατήθουν μακριά από το χώρο των εγκαινίων οι διαδηλωτές. Περίπου πέντε χιλιάδες αστυνομικοί θα αναπτυχθούν περιμέτρικα των εγκαταστάσεων της ΔΕΘ, αλλά και σε άλλα κομβικά σημεία στο κέντρο της πόλης, όπου θα πραγματοποιήθουν οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και οι πορείες με τελικό προορισμό την πλατεία της ΧΑΝΘ.

Δυο χιλιάδες αστυνομικοί περισσότεροι από πέρυσι
Προς ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων της Θεσσαλονίκης και προκειμένου να καλυφθεί ο αριθμός των 5000 αστυνομικών, δόθηκε εντολή από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας να μεταφερθούν από την Αττική αλλά και από νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας δεκάδες διμοιρίες των ΜΑΤ αλλά και άνδρες της πρώην ομάδας ΔΕΛΤΑ όπου θα συνοδεύσουν τις κλούβες των μονάδων αποκατάστασης της τάξης με μηχανές υψηλού κυβισμού έως την πόλη του Θερμαικού. Αξίζει να σημειώθει ότι ο φετινός αριθμός των αστυνομικών που θα βρεθούν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης είναι αυξημένος κατά 2000 άτομα σε σχέση με την αντίστοιχη ημέρα του περσινού Σεπτέμβρη. Οι αστυνομικές επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων θα έχουν και ενάερια παρακολούθηση από ελικόπτερο της αστυνομίας. Παράλληλα όπως ανακοίνωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, από σήμερα το πρωί και μέχρι τις 6 το πρωί της Δευτέρας θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο μεγαλύτερο τμήμα του κέντρου της πόλης, ενώ δεν θα επιτρέπεται ούτε και η στάση - στάθμευση.

Εξι συγκεντρώσεις

Ο πρωθυπουργός βρίσκεται από νωρίς το πρωί στη Θεσσαλονίκη, όπου επιθεώρησε το έργο του Μετρό δηλώνοντας μάλιστα ότι με την επίσκεψή του αυτή θυμήθηκε ότι είναι μηχανικός.

Στη συνέχεια επισκεπτόμενος τη ΔΕΘ είπε ότι είπε ότι θα έρχεται στη Διεθνή Έκθεση να κάνει απολογισμό του κυβερνητικού έργου κάθε χρόνο μέχρι το 2019 παραπέμποντας στις δηλώσεις του ότι οι βουλευτικές εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.

Στην ίδια συνάντηση, ο κ. Τσίπρας είπε ότι στην επόμενη ΔΕΘ τιμώμενη χώρα θα είναι η Κίνα και πρότεινε να υπάρχει ένα πολιτικό και οικονομικό φόρουμ στη διάρκεια διοργάνωσης της Διεθνούς Έκθεσης.

Αργότερα θα συναντηθεί με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα και τον δήμαρχο της πόλης Γιάννη Μπουτάρη.Κι αν μέχρι εκεί όλα θα έχουν γιορτινό χαρακτήρα, το απόγευμα η ατμόσφαιρα μαλλόν θα είναι ηλεκτρισμένη με ιαχές και συνθήματα εναντίον της πολιτικής της κυβέρνησης. Συνδικάτα, σωματεία αλλά και διάφορες οργανώσεις ετοιμάζουν δυναμικές κινητοποιήσεις. Οπως έχει γίνει γνωστό έχουν προγραμματιστεί έξι συγκεντρώσεις και πορείες με προορισμό το χώρο των εγκαινίων της Διεθνής Εκθεσης. Στις πέντε το απόγευμα το «Καραβάνι Αγώνα και Αλληλεγγύης», σωματεία, συλλογικότητες και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς έχουν δώσει ραντεβού στη πλατεία της Καμάρας, ενώ την ίδια ώρα μέλη του «No Border» με τη συμμετοχή προσφύγων θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Συντριβανιού. Η προσυγκέντρωση της Λαικής Ενότητας θα πραγματοποιήθεί στις 17:30 στη συμβολή των οδών Εγνατίας και Μητρ. Γενναδίου, ενώ λίγα λεπτά αργότερα στην οδό Αγίας Σοφίας θα απλώσουν τα πανό τους τα μέλη της «Επιτροπής Δράσης Δυτικών Συνοικιών». Για τις έξι το απόγευμα έχουν ανακοινωθεί άλλες δύο συγκεντρώσεις. Η μια από αυτές διοργανώνεται από ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΘ, ΕΔΟΘ, ΠΟΕ ΟΤΑ και ΠΟΕΔΗΝ στο Αγαλμα του Βενιζέλου, ενώ η δεύτερη στην πλατεία Αριστοτέλους από το ΠΑΜΕ.

Απροσπέλαστη πόλη για τρεις ημέρες

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης από χθες το πρωί έως και τις πρωινές ώρες της ερχόμενης Δευτέρας έχει πάρει μια σειρά απο κυκλοφοριακές ρυθμίσεις οι οποίες θα εφαρμοστούν στο πλαίσιο έναρξης και λειτουργίας της 81ης ΔΕΘ, των παράλληλων εκδηλώσεων – ομιλιών και των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας-πορειών.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

2 σχόλια:

  1. ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΕΠΑΨΕ ΠΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΑΟΠΡΟΒΛΗΤΟΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. για τα ψεματα που μας αραδιασε οχι μονο το γιουρτακι μαζι με το τσουκαλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά