Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Ποιος είναι ο εχθρός της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλε;

Ο κ.  Παυλόπουλος δήλωσε πρόσφατα και  για άλλη μια φορά την πεποίθησή του ότι εχθρός της Δημοκρατίας είναι ο… νεοφιλελευθερισμός. Κάτι κακό θα πρέπει να του έχουν κάνει οι φιλελεύθεροι στην παιδική του ηλικία, δεν εξηγείται αλλιώς. Κι εμείς που νομίζαμε ότι εχθρός είναι τα χαστούκια του Κασιδιάρη και οι δηλώσεις του Τσίπρα περί σύλληψης του Μητσοτάκη.
Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας δεν βρήκε μέχρι σήμερα μία αφορμή να σχολιάσει την υπονόμευση των ανεξάρτητων αρχών και  τις βάναυσες παρεμβάσεις της κυβέρνησης στην Δικαιοσύνη. Δεν βρήκε να πει μία κουβέντα για τα όσα είχε δηλώσει ο συγκυβερνήτης Πάνος πριν έναν χρόνο για την εμπλοκή των ενόπλων δυνάμεων στην εσωτερική ασφάλεια της χώρας. Και φυσικά ούτε λέξη για την πρόκληση Τσίπρα να ζητήσει την σύλληψη του κ. Μητσοτάκη. Για να είμαστε ειλικρινείς δεν περιμέναμε κάτι περισσότερο από τον κ. Παυλόπουλο. Υποψιαζόμασταν ότι δεν  θα ήταν πρόεδρος όλων των Ελλήνων. Με την στάση του το επιβεβαιώνει. Δυστυχώς…

Τους είναι ενοχλητική μία πολιτική αλλαγή στην χώρα. Δεν την θέλουν. Επειδή ακριβώς εκπροσωπούν το παλιό. Θα παλέψουν με νύχια και με δόντια για να μην γίνει η μεγάλη ανατροπή στην πολιτική σκηνή και στην κοινωνία. Θα ανακαλύψουν «εθνικούς κινδύνους» και θα αναζητήσουν λύσεις δήθεν εθνικής ενότητας. Στο τέλος δεν θα καταφέρουν κάτι, επειδή ακριβώς η επικείμενη αλλαγή θα γίνει με την βούληση του λαού και όχι επειδή θα την αποφασίσουν κάποιοι σε μία «μυστική σύναξη» στο Κολωνάκι.
Ο εκνευρισμός που παρατηρείται στα κυβερνητικά κλιμάκια δεν είναι τυχαίος. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το κλίμα έχει οριστικά γυρίσει και ότι τα ψέματά τους δεν συγκινούν πλέον κάποιον. Το κακό είναι ότι οι ίδιοι είναι αποφασισμένοι να μείνουν στις θέσεις τους πάση θυσία και στην προσπάθειά τους αυτή θα γίνουν περισσότερο αυταρχικοί και επικίνδυνοι.
Θα είναι σίγουρα  τυχαίο το γεγονός ότι προηγήθηκε  η δήλωση του κ. Παυλόπουλου περί εχθρών της Δημοκρατίας και ακολούθησε  η δήλωση Τσίπρα  για την… σύλληψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Κι επίσης είναι βέβαιο ότι κάτι άλλο θα εννοούσε ο κ. Παυλόπουλος κι όχι ότι η Ελληνική Δημοκρατία κινδυνεύει από ανθρώπους που πιστεύουν στην μείωση του κράτους και των φόρων. Δεν τολμούμε να πιστέψουμε ότι ο κ. Παυλόπουλος μπορεί να θεώρησε εχθρική για την Δημοκρατία την ομιλία του κ. Μητσοτάκη στην ΔΕΘ. Και πολύ περισσότερο δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι σε μία χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορεί ο πρωθυπουργός της χώρας να ζήτησε την σύλληψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όπως δηλαδή έχει συμβεί στην Βενεζουέλα.
Θανάσης Μαυρίδης-liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά