Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΡΧΕΤΑΙ πολύ νωρίτερα από ότι και ο ίδιος θα το περίμενε…

«Συμφωνία αλήθειας-Ενωμένοι για την Ελλάδα μας» ήταν το βασικό σύνθημα του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ομιλία του  από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.
Ο πρόεδρος της ΝΔ, αναφέρθηκε στην «ιστορική ευθύνη που έχει να κάνει τα πάντα για να οδηγήσει την Ελλάδα στην οριστική έξοδο από την κρίση».
«Δεσμεύομαι να κάνουμε τα πάντα για να οδηγήσουμε την Ελλάδα στην έξοδο από την κρίση» ξεκίνησε την ομιλία του ο κύριος Μητσοτάκης.
«Γνωρίζω ότι απευθύνομαι σε μια κοινωνία βαθιά απογοητευμένη από την αδίστακτη δημαγωγία από το βήμα της ΔΕΘ» συνέχισε «καρφώνοντας» τον Αλέξη Τσίπρα για όσα είπε πριν από μια εβδομάδα από το ίδιο βήμα
«Η παροχολογία δεν έχει θέση στη δοκιμαζόμενη Ελλάδα της κρίσης, δεν θα δώσω ψεύτικες υποσχέσεις, δεν θα μοιράσω χρήματα που δεν υπάρχουν» συμπλήρωσε.

H κυβέρνηση υπονομεύει τη διάκριση των εξουσιών
Επανερχόμενος στην κριτική του κατά τον κ. Τσίπρα είπε ότι
«εξακολουθεί να διχάζει με το λόγο και τις πράξεις του, επιμένει να δίνει ψεύτικες υποσχέσεις». «Όσο και αν προσπαθεί να φορέσει το κοστουμι του μεταρρυθμιστή έχει μόνο σκοπό την παραμονή του στην κυβέρνηση».
Αναφερόμενος, μάλιστα, σε όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα είπε ότι η κατάσταση στη χώρα οδηγείται στα όρια της εκτροπής. «Η κυβέρνηση υπονομεύει τη διάκριση των εξουσιών, τίθενται ζητήματα λειτουργίας του πολιτεύματος» είπε ο κ. Μητσοτάκης.
«Ήρθε η Ελλάδα να πάρει τη δημοκρατία στα χέρια του. Είναι ιστορική αναγκαιότητα η απομάκρυνση του Τσίπρα. Πρέπει να φύγει το συντομότερο» συνέχισε σε υψηλούς τόνους ο πρόεδρος της ΝΔ.
«Πρέπει να δούμε το μέλλον αλλά δεν θα ξεχάσουμε το παρελθόν ότι για πρώτη φορά μετά τον πόλεμο η χώρα κινδύνευσε πέρυσι με καταστροφή» είπε ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος απηύθυνε μήνυμα ενότητας και ελπίδας.
Το σχέδιο για την εθνική αναγέννηση
Μιλώντας για το σχέδιό του για την εθνική αναγέννηση εξήγησε ότι αναφέρεται σε ένα συλλογικό εθνικό όραμα για τη μετά το Μνημόνιο Ελλάδα.
– Αυτής που απελευθερώνει και είναι δίπλα, όχι απέναντι, στις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου μας και ειδικά στους νέους.
– Αυτής που επιδιώκει την αριστεία και την επιβράβευση σε κάθε τομέα της οικονομικής και κοινωνικής ζωής και η οποία, πέρα από την ατομική επιτυχία, διαμορφώνει συλλογικά πρότυπα.
– Αυτής που βάζει το δημόσιο συμφέρον και τη λειτουργία των θεσμών μας στην πρώτη θέση της πολιτικής.
– Αυτής που δεν λησμονά ότι στο επίκεντρο κάθε δίκαιης δημόσιας πολιτικής είναι οι «ξεχασμένοι Έλληνες». Οι απομονωμένοι στο περιθώριο της οικονομικής και κοινωνικής ζωής, συμπολίτες μας. Που δεν έχουν πρόσβαση στα κέντρα εξουσίας, που υποφέρουν σιωπηλά και με αξιοπρέπεια.

Μείωση της ανεργίας μέσα από δουλειές στον ιδιωτικό τομέα
Όπως εξήγησε ο πρόεδρος της ΝΔ «μόνο η κοινωνική οικονομία της αγοράς μπορεί να παράγει πλούτο για όλους, να προσελκύσει επενδύσεις, να δημιουργήσει νέες δουλειές».
«Ο οδικός χάρτης για την επανεκκίνηση της οικονομίας έχει στο επίκεντρο του τις νέες δουλειές. Εάν υπάρχει σήμερα μια απολύτως επείγουσα προτεραιότητα στην ελληνική οικονομία είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας.
Η μείωση της ανεργίας θα έλθει μέσα από νέες δουλειές στον ιδιωτικό τομέα που θα προκύψουν από νέες επενδύσεις. Από ιδιωτικές επενδύσεις κι όχι από κρατικές προσλήψεις. Δουλειές για τους πολλούς κι όχι για το κόμμα και τους κολλητούς» συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.
Μιλώντας για συγκεκριμένους στόχους ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε για την ανάγκη το ποσοστό των εξαγωγών αγαθών και υπηρεσιών ως προς το ΑΕΠ εντός μίας πενταετίας να ξεπεράσει το 40% από το 30% που είναι σήμερα, προσθέτοντας ότι στόχος του είναι ρυθμοί ανάπτυξης της τάξης του 4% από το 2018 και μετά, και δημιουργία 120,000 θέσεων εργασίας το χρόνο.

Στην κυβέρνηση της ΝΔ μόνο οι καλύτεροι
«Δεσμεύομαι ότι η κυβέρνηση της ΝΔ θα είναι η κυβέρνηση των καλύτερων. Δεν πρόκειται να κάνω καμία έκπτωση στην αξιοκρατία» συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης υποπσχόμενος ότι «η νέα κυβέρνηση θα υλοποιήσει πλήρως και εγκαίρως το συμφωνηθέν από τη χώρα πρόγραμμα ως προς το σκέλος των διαρθρωτικών αλλαγών που πρέπει ούτως ή άλλως να γίνουν» προσθέτοντας οτι αυτό θα συμπληρωθεί με επιπρόσθετες μεταρρυθμίσεις που θα αποτελέσουν τον πυρήνα ενός συνολικού σχεδίου ανασυγκρότησης της χώρας.

Επανέφερε, δε, την ανάγκη για νέα συμφωνία με τους δανειστές που θα προβλέπει αφενός περιορισμό των στόχων του πρωτογενούς πλεονάσματος από το 2018 και μετά από το 3.5% στο 2%, ώστε να δημιουργηθεί δημοσιονομικός χώρος που με τη σειρά του θα στηρίξει την ανάπτυξη και αφετέρου μια τολμηρή φορολογική μεταρρύθμιση που θα μειώσει τους φορολογικούς συντελεστές, σε συνδυασμό με μια στοχευμένη μείωση των δαπανών και βελτίωση της φορολογικής συμμόρφωσης.
Μείωση 30% μεσοσταθμικά του ΕΝΦΙΑ σε δύο χρόνια
Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ θα προχωρήσει σε μεσοσταθμική μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% εντός 2 ετών (20% τον πρώτο χρόνο, και 10% τον δεύτερο). Παράλληλα δεσμεύθηκε για μια σειρά μειώσεων σε φορολογικούς συντελεστές:
– Μειώνεται ο φορολογικός συντελεστής στα επιχειρηματικά κέρδη από το 29% στο 20% εντός δύο ετών (στο 24% τον πρώτο χρόνο και στο 20% τον δεύτερο) καθώς και η φορολόγηση στα μερίσματα από το 15% στο 5%.
– Επανέρχεται ο ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια από το 24% στο 13% και καταργείται ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο κρασί.
– Αυξάνεται το όριο υπαγωγής στο ΦΠΑ από τις 10,000 στις 25,000 Ευρώ.
Με προϋπόθεση, δε, την ανάκαμψη της οικονομίας και τη μείωση των στόχων του πρωτογενούς πλεονάσματος στο 2% του ΑΕΠ, ειπε ότι «βούλησή μου είναι να προχωρήσουμε στις εξής αλλαγές:
-Μείωση των φορολογικών συντελεστών στα φυσικά πρόσωπα με εισαγωγικό συντελεστή 9%.
-Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων.
-Μείωση του ΦΠΑ, με καθιέρωση δύο συντελεστών 11% και 22%.
Από που θα βρεθούν τα 3,3 δισ. των εξαγγελιών
Προχωρώντας στην κοστολόγηση των εξαγγελιών του είπε ότι «οι άμεσες παρεμβάσεις μας θα κοστίσουν περίπου 1,3 δις ευρώ τον πρώτο χρόνο και 1,9 δις ευρώ τη διετία».

Για να βρεθούν τα χρήματα αυτά ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «μία τέτοια πολιτική μείωσης φορολογικών συντελεστών πρέπει να συνοδεύεται και από ένα σχέδιο περικοπών κρατικών δαπανών για να μην διαταραχθεί η δημοσιονομική ισορροπία».
Συγκεκριμένα όπως είπε τα χρήματα θα βρεθούν ως εξής:
1. 200 εκατομμύρια ευρώ, από τη μείωση των καταναλωτικών δαπανών του Δημοσίου κατά 12%.
2. 400 εκατομμύρια ευρώ, από τη βελτίωση των αποτελεσμάτων των ΔΕΚΟ και όλων των Νομικών Προσώπων της Γενικής Κυβέρνησης.
3. 150 εκατομμύρια ευρώ, από την αναστολή των προβλεπόμενων αυξήσεων στους δημοσίους υπαλλήλους.
4. 140 εκατομμύρια ευρώ, από τη μείωση των δαπανών για τόκους στα Έντοκα γραμμάτια του Ελληνικού Δημοσίου, φτάνοντας το κόστος στο ύψος του 2014.
5. 140 εκατομμύρια ευρώ, από τον εξορθολογισμό της κρατικής επιχορήγησης στα ευγενή ταμεία.
6. 100 εκατομμύρια ευρώ, από το συμψηφισμό οφειλόμενων ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ με αγροτικές επιδοτήσεις.
7. 150 εκατομμύρια ευρώ, από την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, τις ηλεκτρονικές προμήθειες και την Εθνική Στρατηγική για το Φάρμακο.
8. 20 εκατομμύρια ευρώ από τη συγχώνευση κτιριακών υποδομών.
9. 75 εκατομμύρια ευρώ τον πρώτο χρόνο και 300 εκατομμύρια ευρώ στην τετραετία, από τη διατήρηση της υπάρχουσας σχέσης προσλήψεων και αποχωρήσεων στο δημόσιο.
10. 100 εκατομμύρια ευρώ τον πρώτο χρόνο και 400 εκατομμύρια ευρώ στην τετραετία από την κατάργηση δομών που δημιουργήθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ από τις αρχές του 2015 και από τη στρατηγική εκχωρήσεων (outsourcing) στον ιδιωτικό τομέα.

Στο μισό το τέλος για την ΕΡΤ
Ειδική αναφορά έκανε ο πρόεδρος της ΝΔ στην ΕΡΤ δεσμευόμενος ότι θα προχωρήσει σε μείωση στο μισό του ειδικού τέλους της ΕΡΤ. «Το διαθέσιμο εισόδημα των φορολογουμένων θα αυξηθεί κατά 90 εκατ. ευρώ περίπου και κάθε νοικοκυριό θα εξοικονομήσει τα 18 από τα 36 ευρώ που πληρώνει μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Η ΕΡΤ θα πρέπει να προσαρμοστεί και να λειτουργήσει με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, ως ένας ελκυστικός, ανταγωνιστικός σταθμός και όχι ως κυβερνητικό όργανο προπαγάνδας».
Πρόσκληση σε επιχειρηματίες και Έλληνες του εξωτερικού
Ο πρόεδρος της ΝΔ απηύθυνε ξεχωριστό κάλεσμα στην επιχειρηματική ελίτ, στον επιστημονικό και πνευματικό κόσμο καθώς και στους Έλληνες του εξωτερικού. «Όλοι έχουμε ένα μερίδιο ευθύνης μικρότερο ή μεγαλύτερο για την κρίση της Ελλάδας. Και όλοι πρέπει να βάλουμε πλάτη στην συλλογική προσπάθεια. Ειδικά η επιχειρηματική κοινότητα, που στο παρελθόν είχε ενδώσει στις σειρήνες του κρατικοδίαιτου καπιταλισμού, πρέπει να επαναπροσδιορίσει τις προτεραιότητες της. Να τελειώσουμε με τις συνήθειες του παρελθόντος. Να κάνουμε μια νέα αρχή. Ο καθένας να κάνει τη δουλειά του. Εμείς οι πολιτικοί θα πρέπει να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές και σταθερό περιβάλλον για επενδύσεις, με χαμηλή φορολογία και μηδενική γραφειοκρατία. Κι εσείς οι επιχειρηματίες θα πρέπει να βοηθήσετε τη χώρα σας τώρα που σας έχει ανάγκη. Με επενδύσεις».
Προτεραιότητα η στήριξη της μέσης οικογένειας
Ξεχωριστή αναφορά έκανε ο κ. Μητσοτάκης στη στήριξη της μέσης οικογένειας χαρακτηρίζοντάς την ως «πρώτη προτεραιότητα». Δεσμεύθηκε για μία συγκεκριμένη πρωτοβουλία:
Για κάθε παιδί οικογένειας που πληροί εισοδηματικά κριτήρια και δεν βρίσκει θέση σε δημοτικό παιδικό σταθμό χορηγούμε κουπόνι ύψους 180 ευρώ ανά μήνα και για 10 μήνες το χρόνο, για εξαργύρωση σε βρεφονηπιακό σταθμό της επιλογής των γονέων.
«Στις μέρες μας κανένα παιδί δε θα βρεθεί χωρίς θέση σε βρεφονηπιακό σταθμό» είπε ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος δεσμεύθηκε επίσης ότι μέσα σε δύο χρόνια θα χορηγηθεί σε όλους τους πολίτες που θα έχουν ανάγκη το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα με εισοδηματικά κριτήρια και σε ρευστό.
Δεν θα ανεχθώ ανεξέλεγκατα φαινόμενα από μπαχαλάκηδες
Αναφερόμενος στο χώρο της παιδείας ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι «όλες οι προσπάθειες ακύρωσης σημαντικών μεταρρυθμίσεων στο χώρο της παιδείας από μια ιδεοληπτική κυβέρνηση θα αντιστραφούν» ενώ έστειλε μήνυμα ότι στη δική του κυβέρνηση «δεν πρόκειται να ανεχθώ ανεξέλεγκτα φαινόμενα όπως αυτά που πρόσφατα βίωσε η Θεσσαλονίκη όπου αναρχικοί μπαχαλάκηδες διέλυσαν την πόλη». «Η ανοχή στην παραβατικότητα με τη δική μου κυβέρνηση σταματά. Και είμαι απόλυτος σε αυτό. Σταματά η κυβερνητική πρακτική που κλείνει το μάτι σε κουκουλοφόρους που πότε εισβάλλουν και βεβηλώνουν εκκλησίες, πότε καταλαμβάνουν πανεπιστήμια, δημόσιες ή ιδιωτικές περιουσίες και πότε μετατρέπουν σε άβατο ολόκληρες γειτονιές» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δεν χωρούν στην Ελλάδα «Μαδούρο»Αναφερόμενος στη διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών είπε ότι «έχει ως μόνο σκοπό τον περιορισμό της πολυφωνίας, τη δημιουργία μιας νέας διαπλοκής και ενός τοπίου ενημέρωσης φιλικού προς την κυβέρνηση».
Μιλησε, επίσης, για απαξίωση της Βουλής που έχει ξεπεράσει κάθε όριο και κινείται ευθέως στα όρια της Συνταγματικής τάξης.
«Από εδώ, από τη Θεσσαλονίκη, πόλη σύμβολο των δημοκρατικών κατακτήσεων του λαού μας, στέλνω στον κ. Τσίπρα ξεκάθαρο μήνυμα. Φτάνει πια! Η Νέα Δημοκρατία δεν θα επιτρέψει άλλες εκπτώσεις στην τραυματισμένη πολιτική μας ζωή. Στην ευρωπαϊκή Ελλάδα «Μαδούρο» δεν χωρούν. Όσο κι αν κάποιοι τους θαυμάζουν».
 http://www.lykavitos.gr

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΘΑΥΜΑ
ΠΗΓΕ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΤΑΞΕ ΛΑΓΟΥΣ ΜΕ ΠΕΤΡΑΧΕΙΛΙΑ

Ανώνυμος είπε...

.. τα κουφια σου τα λογια τα μεγαλα....του Κουλη, του κρατικοδιαιτου
απο κουνια γονο της οικογενειακης δυναστειας των Μητσοτακηδων, ευνοουμενον της SIEMENS, και αμφισβιτουμενον και σημερα ακομη εσωκομματικα αρχηγον της νδ!!!

Ανώνυμος είπε...

9:42
ΤΑ ΘΕΡΜΑ ΜΑΣ ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΑ
ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΟΥ

Ανώνυμος είπε...

Ακου ξεφτυλα κι αναιδεια απο αρχηγο αντιπολιτευσης, ο οποιος καταμεσης της ανειπωτης οικονομικης κρισης που διερχεται η πατριδα του, απο την οποια κριση βεβαια ο κρατικοδιαιτος εκ γεννετης δεν εχει νιωσει απολυτως τιποτα στον στενο περιγυρο που ζει με τα παχυλα επιδοματα και εισοδηματα που καρπηται απο τους ελληνας φορολογουμενους!
Θα προτεινω , λεει , νεα μετρα ελαφρυνσης και νεες συνομιλιες στους Ευρωπαιους κυβερνητες , λες και οι ανθρωποι αυτοι δεν εχουν κα κανουν αλλη δουλεια απο το να ακουσουν τις πορδες του Κουλη!!

Ανώνυμος είπε...

Με τον κουλη αντιπαλο.....ο αλεξης θα γερασει στο μαξιμου!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Για να συγκρίνουμε ποιοί μας κυβερνάνε...

Παραθέτω το βιογραφικό του Κυριάκου. Κάθε σύγκριση με το αντίστοιχο του κοινωνικά αγράμματου "νταουλιέρη" Τσίπρα είναι ευπρόσδεκτη:"Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση summa cum laude ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα Hoopes και Tocqueville για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο.Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας.Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital.Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως Global Leader for Tomorrow. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαίου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β' Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος.Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας.Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας και έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον.Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά κ Γερμανικά".
Για τους πικραμένους σανοφάγους έχω να πω μόνο αυτο :
Δωσε πονο Κυριακο στον ψευταρο τον Αλεξη.Αντε μηπως και ξεβρωμισει ο τοπος απο τους απλυτους του Συριζα.

Ανώνυμος είπε...

Agaphte mou2016 - 6:43:00 μ.μ. EEST
Τι τρομερο βιογραφικο, τι αραδιασμενες επτυχιες, τι περγαμενες και τι γνωσεις εχει συσωρευμενες βρε παιδι μου τουτος ο απογονος απο το μεγαλο τζακι των Μητσοτακιδων !!
Εν πρωτοις με τη φοιτηση στο Αμερικανικο κολλεγιο που τελειωσε ο Κουλης και ο καθε Κουλης, παιρνει την εγγραφη του στο Harvard Business School, που στοιχιζει πολλα λεπτα. Για κοιτα τα αγορακια στην Αθηνα ποια ειναι και τι πληρωνουν, εκτος του οτι γινεται και επιλογη για ποιας καρυδιας καρυδι ειναι ο καθε λεγαμενος που μπαινει εκει μεσα. Ο Κουλης σε διαβεβαιω φιλε μου διοτι ξερω για το τι μιλω δεν συνεγραψε ποτε του υπευθυνη εκθεση κι ουτε περατωσε ποτε αναθεσιμη εργασια (απο ποιον προισταμενο του θα μου πεις? )κι αν επετελεσε και συνεγραψε κατι ηταν για το ραφι και το θεαμα κι οχι σαν βαση για τη ληψη αποφασεων στο τομεα η πανω στο θεμα που εργαστηκε, δηλαδη εκανε παρουσια και τιποτα αλλο. Ποτε του δεν παρουσιασε χαρτια καταλληλοτητας η αξιολογησης, οπως γινεται σημερα με το ΕΣΠΑ και τον καθενα μας, διοτι για τουτον ανοιγε παντα η καθε πορτα! Εκανε και πηγαινε οπου ηθελε. Κουτσουλουσε εδω κι εκει χωρις ελεγχο και αποδωση, με μια σειρα συμβουλων και παρασυμβουλων διπλα του που τον προετοιμαζαν για το μεγαλο πηδημα και περατωναν τις δουλειες του!. Ηταν και παραμενει ενας μανταρινος , σαν τα πριγκιποποπουλα του βασιλικου οικου της Αγγλιας και καθε γιου καθε ηγεμωνα αρχοντα σε καθε χωρα.
Πολλα μπορω να σου γραψω , τα αφινω ομως στη δικη σου αντιληψη.Κι οσο για τις γλωσσες αστα!! Ειναι ντροπη να το θεωρεις δικη του, ιδιαιτερη ικανοτητα!
Εν αντιθεση με τουτον τον γαλαζοαιματο, ο κ. Τσιπρας εκανε αγωνα υπαρξεως στη ζωη του, πραγμα που δεν ξερει τι ειναι ο Κουλης.Ο κ. Τσιπρας ειναι βγαλμενος απο το λαο ,σαν και μενα και σενα, ειναι αυτοδημιουργητος κι αγωνιστηκε ωσπου να φθασει ως εδω Δεν συγκρινεται με τον Κουλη, ο οποιος ακομα και τις χειρονομιες του τις εχει σπουδαγμενες σε σεμηναρια και μπροστα στο καθρεπτη. Ενα μπουμπης απο τεχνικο σωληνα, χωρις αυθορμητισμο και αλλες ικανοτης,απλα ενας πεπες!Κοιτα διπλα σου τι γινεται σα παραδειγμα στη Γερμανια και δειξε μου εναν καγκελαριο απο μεγαλο τζακι και αφθονες περγαμηνεςς , παρε τους πετυχιμενους Βηλη Μπραντ, τον Σρεντερ, η τον Ηελμουτ Σμιτ, δεν θα βρεις κουραμπιεδες σαν τον δικο μας Κουλη!! Θα βρεις ανδρες με οραματισμο , διαισθηση για το σωστο και δικαιο, πατριωτες αληθινου; κι οχι λαικιστες και πολιτικαντες!!

Ανώνυμος είπε...

8:40
Το πολύ γαρ της θλίψης γεννά παραφροσύνη.
Μην το δώσεις για μετάφραση στον αγράμματο αρχηγό σου...θα είναι μάταιο.

Ανώνυμος είπε...

8:40
Εισαι , ως καταφαινεται , καλος αναγνωστης της Βικιπαίδεια ή Wikipedia!!
Κακο δεν ειναι, μονο που αποστραβωνεσαι και δεν θα καταλαβεις ποτε σου την αληθινη πραγματικοτητα, Θα παραμενεις ο ανθρωπος των σπηλαιων, δες Πλατων!!

Η Πελασγία από ψηλά