Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Καμιά σχέση με τον πρόγονό του

Η διαπραγμάτευση είναι στην κόψη του ξυραφιού. Η συμφωνία δεν κλείνει, αν και έπρεπε να έχει κλείσει από πέρυσι τέτοια εποχή. Η αγορά βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο και κάθε μέρα που περνά ο λογαριασμός ανεβαίνει.
Τι θα έκανε κάθε σοβαρή κυβέρνηση και κάθε σοβαρός υπουργός που κρατά την τύχη της οικονομίας στα χέρια του; Τι θα έκανε τρεις ημέρες πριν από ένα Eurogroup το οποίο υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να είναι πάρτι;
Θα μάζευε το επιτελείο του, θα έσπαγε το κεφάλι του να βρει λύσεις, να γεφυρώσει διαφορές, να αγωνιστεί, να ματώσει τη φανέλα της Ελλάδας προκειμένου να πετύχει την καλύτερη δυνατή συμφωνία.
Όχι, όμως, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ο οποίος αποδεικνύεται σε νέο... Βαρουφάκη χωρίς φαλάκρα. Θα διαλύσει κι αυτός τη
χώρα όπως έκανε και ο Γιάνης που τολμά να προκαλεί για Ειδικό Δικαστήριο.
Ο Τσακαλώτος, λοιπόν, είπε να ξεσκάσει παρ' ότι καίγεται ο τόπος. Σηκώθηκε και πήγε στη Θεσσαλονίκη όπου και παρακολούθησε, παρέα με τον Ιβάν Σαββίδη, το ματς της αγαπημένης του ομάδας με την γερμανική Σάλκε. Μπαοκτζής... όπως είναι ίσως να πίστεψε ότι στην Τούμπα μπορεί να βάλει κανένα γκολάκι στους Γερμανούς γιατί με τον Σόιμπλε... 10 – 0 και σφαλιάρες από πάνω.
Ανακοίνωσε και το πρόγραμμά του για το επόμενο διήμερο και δεν έχει καμιά σχέση με τη διαπραγμάτευση. Θα δει την Νοτοπούλου προφανώς, την υπουργό Μακεδονίας Θράκης, κάποιους από το Κρατικό Θέατρο, από την ΕΥΑΘ και από την Εγνατία.
Με απλά λόγια. Ο στρατηγός την ώρα της μάχης παρατάει το πεδίο, πάει στο διπλανό χωριό και τα πίνει στο καπηλειό, παίρνει και δύο – τρεις κοπελιές και περνά ζωή και κότα. Την ώρα που οι εχθροί βρίσκονται μιαν ανάσα από τα τείχη της πόλης ο στρατηγός δεν ενδιαφέρεται καθόλου. Τώρα τι είδους στρατηγός είναι ο Τσακαλώτος το βλέπετε και μόνοι σας, καμιά σχέση με τον πρόγονό του. Όμως, η στάση του αυτή δείχνει έναν κανονικό αριστερό που δεν ενδιαφέρεται για τη ζημιά που προκαλεί στη χώρα του. Άλλωστε, με τα λεφτά που έχει στο εξωτερικό γιατί να νοιαστεί; Αυτός θα πληρώσει; Είναι η νοοτροπία που κυριαρχεί στην κυβέρνηση την τελευταία διετία και που έχει προκαλέσει μεγάλη καταστροφή. Η λογική του «χαλαρά» αφού και ο Τσακαλώτος στην πόλη του «χαλαρά» πήγε.
Εκτός πια κι αν το κάνει επιδεικτικά θέλοντας να βγάλει την ουρά του έξω από το νέο ναυάγιο και να χρεώσει στο Μαξίμου όλη την αποτυχία ή και την επώδυνη συμφωνία που έρχεται. Αν και δε νομίζουμε ότι είναι τόσο έξυπνος για να κάνει μια τέτοια πολιτική κίνηση ουσίας. Μάλλον η αφασία τον οδηγεί, όπως και όλη την κυβέρνηση.
 http://www.antinews.gr

1 σχόλιο:

  1. Μήν πάς μακρια,σύγκρινε τόν αντρέα,πού όταν πήγαινε στήν ευρωβουλή,όλο καί κάτι έπαιρνε από
    τήν τότε ΕΟΚ,κατά πώς έλεγε καί ή ιδεολογική του αντίπαλος μάργκαρετ θάτσερ,δές τώρα καί τόν
    γιό του τό γιωργάκη,πού πούλησε όλη τήν Ελλάδα σέ ευρωπαίους καί αμερικανούς.....δηλ.άλλο
    πράμα ο μεγάλος αντρέας καί άλλο πράμα ο μικρούτσικος-τοσοδούλης γιωργάκης,....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά