Παρασκευή, 3 Μαρτίου 2017

Έχει ξεφύγει εντελώς ο ανεξέλεγκτος Καμένος

Κάθε μέρα και ένα «ανδραγάθημα» για τον Πάνο Καμμένο, ο οποίος -είναι ολοφάνερο- θεωρεί το αξίωμα του υπουργού προσωπική του υπόθεση και το χρησιμοποιεί κατά το δοκούν, χωρίς καμιά αυτοσυγκράτηση και χωρίς ο Πρωθυπουργός να τολμά να του βάλει το απαιτούμενο φρένο.
Τα «κατορθώματα» του υπουργού Αμυνας τις προηγούμενες μέρες είναι γνωστά. Συντήρησε, με λεκτικούς τσαμπουκάδες, το παιχνίδι της έντασης με την Τουρκία, προκαλώντας αντιδράσεις ακόμα και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ (εδώ).
Αλλά εκείνος, αφού έκανε μια ημέρα διάλειμμα, συνέχισε απτόητος. Από το βήμα της Βουλής επιδόθηκε σε ένα ρεσιτάλ λεκτικού τραμπουκισμού εναντίον αρχηγού κόμματος. Είναι η πρώτη φορά, τουλάχιστον στη Μεταπολίτευση, που υπουργός Αμυνας συμπεριφέρεται σαν καραγωγέας, κραυγάζοντας
«κάτσε κάτω ρε» (εδώ). Χωρίς, δυστυχώς, ο προεδρεύων εκείνη τη στιγμή Γ. Βαρεμένος να τον επιπλήξει (αντίθετα, επέπληξε τον αποδέκτη του «κάτσε κάτω ρε» Θ. Θεοχαρόπουλο!).
Ομως, αν ήταν μόνο αυτό, θα ήταν λίγο (για τα μέτρα του περί ου ο λόγος, υβριστή καθ΄ έξιν, υπουργού). Το τελευταίο «κατόρθωμα» του Καμμένου ήταν πολύ μεγαλύτερο. Αυτή τη φορά…προανήγγειλε (με τη μέθοδο της «ανώτατης πηγής του υπουργείου Εθνικής Αμυνας», δηλαδή του ιδίου!) θερμό επεισόδιο με την Τουρκία τον Ιούνιο στην Κύπρο! Προκάλεσε, όπως ήταν φυσικό, αναστάτωση στη Λευκωσία, η οποία αντέδρασε και ζήτησε εξηγήσεις από τον υπουργό Εξωτερικών (εδώ και εδώ).
Πρόκειται για πρωτοφανή ανευθυνότητα. Την ώρα που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι προετοιμασίες για την εξόρυξη φυσικού αερίου στην Κύπρο από γαλλική εταιρεία, ο υπουργός Αμυνας της Ελλάδας να προαναγγέλλει θερμό επεισόδιο! Η επιπολαιότητα χτυπάει κόκκινο (εδώ).
Και ο Πρωθυπουργός; Παρακολουθεί αμέτοχος την πορεία του υπουργού του προς τον πάτο. Η εξουσία του κ. Τσίπρα εξαρτάται απολύτως από τον κ. Καμμένο. Και αυτό καθιστά τον κ. Τσίπρα ανήμπορο Πρωθυπουργό και τον κ. Καμμένο ανεξέλεγκτο υπουργό.
Oμως, η απώλεια του ελέγχου είναι επικίνδυνη εξέλιξη, όπως έχει αποδειχθεί στο παρελθόν. Ελπίζουμε ο κ. Τσίπρας να μη χρειαστεί να το διαπιστώσει, όταν η ζημιά δεν θα διορθώνεται.
Γ. Καρελιάς-protagon.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εκεί στό πρώκταγκον,δέν καταλαβαίνετε τόν απλούστατο συλλογισμό,ότι ό καμμένος δέν κάνει
τίποτα χωρίς προηγούμενη συνεννόηση μέ τό τσίπρα.???
Ο τσίπρας πού τό παίζει αριστερός θέλει νά μοιάσει,ακόμη καί στίς ομιλίες του στόν συγχωρεμένο
τόν Ανδρέα,όμως δέν τού επιτρέπει ή ιδεολογία του,υποτίθεται αριστερή,νά μιλησει τσαμπουκαλίστικα.
Αυτή τή δουλειά τήν ανέθεσε στόν συνεταίρο του τό καμμένο,πού έχει καί τό ανάλογο σωματικό
εκτόπισμα.
Οταν,επι Αντρέα,βγήκε τό τουρκικό χόρα γιά έρευνες στό Αιγαίο,ό Αντρέας,φώναξε εκείνο τό
βυθίσατε τό χόρα.
Αυτός είναι ό ρόλος τού καμμένου στό κυβερνητικό σχήμα,δηλ.τού φωνακλά,εν γνώσει τού τσίπρα
ότι οι αμερικάνοι έχουν τρίξει τά δόντια τους στή τουρκία,νά μήν τό παρατραβήξει στό Αιγαίο

Η Πελασγία από ψηλά