Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Χρεοκοπία

Την περασμένη Κυριακή, «Το Βήμα» δημοσίευσε μια μηνυτήρια αναφορά της Τραπέζης της Ελλάδος προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για την Τράπεζα Αττικής.
Από αυτήν προκύπτει ότι από την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία έως τον Σεπτέμβριο 2016 (όταν ο Στουρνάρας άλλαξε τη διοίκηση) ο εργολάβος Καλογρίτσας (βοσκοτόπια, ντοκουμέντα κ.λπ.) πήρε 39 (!) δάνεια από την τράπεζα.
Να το ξαναπώ; Τριάντα εννέα δάνεια! Δεν νομίζω να υπάρχει παγκοσμίως ούτε ένας ολιγάρχης, καναλάρχης ή πλανητάρχης που να έχει πάρει σε 18 μήνες 39 δάνεια από μια τράπεζα - δυο τον μήνα και περισσεύουν τρία…
Η αποκάλυψη είναι προφανώς εντυπωσιακή.
Τι απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ; Αλλα αντ' άλλα, της Παρασκευής το γάλα.
Οτι «ο χρεοκοπημένος ΔΟΛ του Ψυχάρη κερνάει» και «η χρεοκοπημένη ΝΔ του Μητσοτάκη πίνει».
Μόνο που στην προκειμένη περίπτωση ούτε ο ΔΟΛ ούτε ο Ψυχάρης ούτε η ΝΔ ούτε ο Μητσοτάκης είπαν ή έγραψαν το παραμικρό. Τα λέει και τα γράφει μια μηνυτήρια αναφορά της ΤτΕ. Αυτή δημοσιεύτηκε.
Ασφαλώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι είναι χρεοκοπημένη και η Τράπεζα της Ελλάδος, αλλά υποθέτω ότι ακόμη και για συριζαίικα μυαλά το επιχείρημα είναι κομματάκι βαρύ.
Πράγμα που σημαίνει πως είτε χρεοκοπούν ο ΔΟΛ, η ΝΔ και το σουπερμάρκετ της γειτονιάς μου είτε δεν χρεοκοπούν, το ερώτημα παραμένει: πώς ένας τύπος πήρε 39 δάνεια μέσα σε 18 μήνες από μια συγκεκριμένη τράπεζα στη συγκεκριμένη οικονομική συγκυρία;
Θα μου πείτε: και πού να το ξέρει ο ΣΥΡΙΖΑ;
Να το δεχτώ. Δυο - τρεις κουμπάρους έχει υπουργούς στην κυβέρνηση ο Καλογρίτσας κι ενδεχομένως ούτε που είχαν πάρει χαμπάρι πώς τα έφερνε βόλτα ο άνθρωπός τους.
Αφού όμως δεν ήξεραν τίποτα στο Μαξίμου, στην κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να έπεσαν από τα σύννεφα μόλις διάβασαν στο «Βήμα» την αναφορά. «Τι λες, ρε παιδί μου!» θα αναφώνησαν.
Αλλά τότε τι τους φταίει ο Χατζηπετρής;
Ισα ίσα. Αφού δεν ήξεραν τίποτα κι ούτε είχαν πάρει μυρουδιά, θα έπρεπε να συγχαρούν και την ΤτΕ και «Το Βήμα» που τους άνοιξαν τα μάτια. Και να τους χρωστούν ευγνωμοσύνη διότι τώρα επιτέλους κατάλαβαν τι συνέβαινε εν αγνοία τους.
Εκτός κι αν θεωρούν στον ΣΥΡΙΖΑ ότι αυτά τα πράγματα δεν πρέπει να δημοσιεύονται.
Λάθος. Διότι η δουλειά του Τύπου είναι αυτή ακριβώς: να δημοσιεύει. Οποιος κι αν ενοχλείται.
Ξέρετε γιατί; Επειδή μια χώρα μπορεί να αντέξει μια χρεοκοπημένη επιχείρηση ή ένα χρεοκοπημένο κόμμα, ακόμη και μια χρεοκοπημένη κυβέρνηση.
Δεν μπορεί να αντέξει μια χρεοκοπημένη δημοκρατία.
Γ. Πρετεντέρης-ΤΑ ΝΕΑ

1 σχόλιο:

  1. Πρετεντεράκο,είναι λογικό ό σύριζα,νά δίνει δάνεια μέ μηδενικές εγγυήσεις...διαβάζω στό έγκριτο μπλόκ τής Πελασγίας τής2/2/2017,μέ τίτλο.Β.Κεγκέρογλου..τά 40 πρώην στελέχη τού πασόκ
    πού πήραν τό πολιτικό τους κεφάλαιο αλλά άφησαν τά χρέη.
    Οταν αναφέρει χρέη εννοεί τό σκάνδαλο,επί πασόκ, τού κοσκωτά.??
    Επομένως καί ό σύριζα,πού ενσωμάτωσε τό πασόκ,μέ προιστορία σέ τέτοια σκάνδαλα,τί άλλο από
    σκάνδαλα περίμενες νά παράξει.??Αρα δέν μας λές κάτι καινούργιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά