Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Focus: «Ο Τσίπρας πανηγυρίζει, ενώ η χώρα βουλιάζει»

«Ο Τσίπρας πανηγυρίζει για τα νέα στοιχεία - στην πραγματικότητα η χώρα του διολισθαίνει όλο και πιο βαθιά στην κρίση». Με αυτό τον τίτλο το γερμανικό περιοδικό Focus σχολιάζει δύο τελείως αντιφατικές εικόνες από την Ελλάδα: από την μια Αλέξη Τσίπρα να κάνει λόγο για ανάπτυξη και success story ενώπιον των μελών του υπουργικού του συμβουλίου και από την άλλη η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία να αποκαλύπτει ότι το 2016 έκλεισε με ύφεση για την ελληνική οικονομία.
Το Focus στην ιστοσελίδα του προβάλει απόσπασμα από την ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προς τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, όπου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι

«η χώρα έχει επιστρέψει ήδη σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης». «Με αυτά τα λόγια ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πανηγύρισε κατά τη διάρκεια υπουργικού συμβουλίου τις οικονομικές επιδόσεις της χώρας του για το 2016. Μόλις τρεις ώρες αργότερα ήρθε η προσγείωση από την Ελληνική Στατιστική Αρχή. Σύμφωνα με την υπηρεσία, η ύφεση που παρουσίασε η ελληνική οικονομία μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου του 2016 ήταν τρεις φορές μεγαλύτερη από τις προβλέψεις», σχολιάζει το γερμανικό δημοσίευμα.

Η ταμπλόιντ Bild βλέπει «νέο σοκ για τους Έλληνες - συρρικνώθηκε η οικονομία», η ελβετική Neue Zürcher Zeitung εκτιμά ότι «διορθώθηκαν προς τα κάτω οι εκτιμήσεις για την οικονομία» αλλά και η αυστριακή Die Presse επισημαίνει: «Συρρίκνωση αντί ανάπτυξης: διορθώνεται προς τα κάτω το ΑΕΠ της Ελλάδας».

Πηγή: Deutche Welle

3 σχόλια:

  1. Ετσι πανηγύριζαν καί ο Σαμαράς-βενιζέλος γιά τή δική τους ανάπτυξη καί ο λαός τούς έστειλε στόν αγύριστο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΧΑΖΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ, ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΙΝΑΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά