Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Αποκάλυψη

Ομολογώ ότι η αποκάλυψη με άφησε άναυδο. Ο Μητσοτάκης και η Φώφη συναντήθηκαν, λέει, και συμφώνησαν να ανατρέψουν τον Τσίπρα.
Δεν με ξάφνιασε το γεγονός. Δηλαδή τι άλλο μπορούσαν να συζητήσουν ο Κυριάκος με τη Φώφη; Πώς θα βοηθήσουν την κυβέρνηση; Ή αν σκεπάζεται τα βράδια ο Αλέξης μην κρυώσει;
Η είδηση βρίσκεται αλλού. Οτι για κάποιους αποτελεί είδηση πως υπάρχει αντιπολίτευση που θέλει να φύγει η κυβέρνηση. Και μάλιστα δυσάρεστη είδηση.
Το καλαμπούρι ξεκίνησε από τη ΝΔ. Στη Δεξιά κάποιοι πονάνε την Αριστερά σαν παιδί τους. Τρέμουν μην τη στενοχωρήσουν.
Υπάρχουν βουλευτές που δεν έχουν κάνει ούτε μια κριτική, ούτε μια επερώτηση, που δεν έχουν αναδείξει ούτε ένα αντιπολιτευτικό θέμα.
Αλλοι σιωπούν επιδεικτικά. Ούτε λέξη κατά της κυβέρνησης. Και γκρινιάζουν χαμηλόφωνα ότι η αντιπολίτευση κάνει... αντιπολίτευση.
Δεν είναι συμπτωματικό, ούτε αθώο. Δεν είναι καν ανιδιοτελές.
Το πρόβλημά τους δεν είναι να φύγει μια κυβέρνηση την οποία οι ίδιοι κρίνουν καταστροφική για τη χώρα. Αλλά να διασφαλίσουν κάποια θεσούλα στη φωτογραφία της επόμενης μέρας.
«Είπαμε να κερδίσει ο Κυριάκος αλλά όχι και μόνος του!» είναι φράση κορυφαίου παράγοντα που μιλάει για «εθνική συνεννόηση».
Μωραίνει Κύριος... Διότι η επόμενη μέρα θα διαμορφωθεί από εκείνους που θα διώξουν τους προηγούμενους, όχι από τους απόντες. Τόσο απλό.  
Στο ΠΑΣΟΚ προσγειώθηκαν πιο γρήγορα ίσως και λόγω μεγέθους.
Οι κουβεντούλες με τον Σπίρτζη ή τον Λιβάνη κόπηκαν με το μαχαίρι και όσοι (όχι πολλοί...) ονειρεύονταν γέφυρες με τον ΣΥΡΙΖΑ ξύπνησαν κι άλλαξαν πλευρό.
Καλή η εθνική συνεννόηση αλλά μη διαλυθεί κι η χώρα!
Υπό αυτή την έννοια δεν χρειάζονταν ραντεβού, ούτε συμφωνίες κορυφής. Η απομάκρυνση της κυβέρνησης είναι το εύλογο αίτημα ολόκληρης της αντιπολίτευσης.
Βεβαίως μπορεί να την αντιπολιτευτεί όσο θέλει, να την ξορκίσει και να την καταραστεί, αλλά δεν μπορεί να την ανατρέψει. Η κυβέρνηση αλλάζει με εκλογές. Κανονικά πράγματα.
Από εκεί και πέρα αρχίζει το παραμύθι διότι πολύ φοβούμαι ότι στην πολιτική η βλακεία είναι κολλητική.
Θυμάστε που ήθελαν να δολοφονήσουν τον Καραμανλή τον οποίο παρακολουθούσαν οι Αμερικανοί όταν Τούρκοι πράκτορες έκαιγαν την Πελοπόννησο, αλλά οι Ρώσοι έκαναν πραξικόπημα στο Βατοπέδι για να τον ρίξουν μαζί με τους νταβατζήδες;
[Ή κάπως έτσι...]
Ε, λοιπόν τώρα είναι ο Κυριάκος με τη Φώφη που συνωμοτούν να ρίξουν τον Τσίπρα, τον οποίο πολεμούν το ΔΝΤ, ο Σόιμπλε κι ο Μινώταυρος του νεοφιλελευθερισμού παρέα με το φάντασμα του Σημίτη και την ξεδοντιασμένη διαπλοκή.
Επιμύθιο; Προκόπη, σταμάτα να λες παραμύθια στα παιδιά. Τα πιστεύουν και μας ζαλίζουν! 
Γ. Πρετεντέρης-ΤΑ ΝΕΑ

2 σχόλια:

  1. Ηθελα καί νάξερα,γιατί όλοι θέλουν νά καθίσουν σέ κυβερνητικά έδρανα ,τί στήν ευχή τούς
    τάζουν σόιμπλε καί μέρκελ,γιά νά σκοτώνουν Ελληνες.??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 08.07# Ενας μονο δεν υπολογισε καρεκλες και τους καλεσε να κανουν ολοι μαζι κυβερνηση για το καλο της χωρας παραχωρωντας ακομη και την προθυπουργια. Και κατι
    ανεγκεφαλοι βγηκαν και δηλωσαν οτι υπεβαλε την παραιτηση του στον ΣαμαροΒενιζελο.
    Οι εραστες της καρεκλας πληρωνουν ενας-ενας αυτα που εκαναν κατα Παπανδρεου και φυσικα κατα της Χωρας και των Ελληνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά