Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Δέκα νεκροί και 50 τραυματίες στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης

 Eίχαν βάλει καρφιά στις βόμβες που ενεργοποίησαν με σκοπό να προκαλέσουν περισσότερα θύματα.
Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκεται η Ρωσία ύστερα από την έκρηξη που σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας σε βαγόνι συρμού στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 10 άνθρωποι και να τραυματιστούν 50.
Στην περιοχή έσπευσαν ειδικές δυνάμεις της Αστυνομίας και των υπηρεσιών ασφαλείας ενώ 17 ασθενοφόρα με γιατρούς και διασώστες έφθασαν στο σταθμό του μετρό που έγινε η έκρηξη για να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες αλλά και να μεταφέρουν πολλούς από αυτούς σε νοσοκομεία.

Τραυματίες μεταφέρθηκαν σε

νοσοκομεία ακόμη και με ελικόπτερα. Για το περιστατικό ενημερώθηκε άμεσα ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο Ρώσος πρόεδρος  δήλωσε ότι επικοινώνησε με τους επικεφαλής των ειδικών υπηρεσιών, οι οποίοι ερευνούν τα αίτια της έκρηξης και πρόσθεσε ότι «επί του παρόντος δεν είναι ξεκάθαρο τι προκάλεσε την έκρηξη. Εξετάζουμε ως πιθανή αιτία την τρομοκρατία όπως και την εγκληματική ενέργεια».
Ο Ρώσος πρόεδρος βρισκόταν στην Αγία Πετρούπολη, όπου συμμετείχε στο 4ο φόρουμ τοπικών και περιφερειακών μέσων ενημέρωσης, από το οποίο στη συνεχεία θα αναχωρούσε για να συναντήσει τον πρόεδρο της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο, με τον οποίο θα συζητούσε ζητήματα που αφορούν τις σχέσεις των δύο χωρών.

Η Εισαγγελία της Αγίας Πετρούπολης έδωσε εντολή να αρχίσουν οι σχετικές έρευνες για την έκρηξη που σημειώθηκε στο μετρό της πόλης, ενώ κινητοποιήθηκαν όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών όπως προβλέπεται σε παρόμοιες περιπτώσεις. Ολοι οι σταθμοί του μετρό της Αγίας Πετρούπολης έκλεισαν.

Το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ μετέδωσε νωρίτερα, επικαλούμενο αξιωματικό των υπηρεσιών ασφαλείας, πως η έκρηξη οφειλόταν σε μηχανισμό ο οποίος ήταν γεμάτος με σφαιρίδια. 

Ανακοίνωση του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών
«Συγκλονισμένη από τις πολύνεκρες εκρήξεις που σημειώθηκαν, σήμερα, στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης, η Ελλάδα στέκεται στο πλευρό του λαού της Ρωσίας και της κυβέρνησής του, απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες», τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

Το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Αγία Πετρούπολη, παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις, σε συνεργασία με τις αρμόδιες ρωσικές Αρχές, ενώ, παράλληλα, δύο τηλεφωνικοί αριθμοί βρίσκονται στη διάθεση των Ελλήνων, ο οποίοι, για οποιοδήποτε λόγο, έχουν ανάγκη.

Τηλέφωνο: 007812 3343586

Τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης: 0079117972561

TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά