Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

Η Τουρκία και η Ρωσία θα παράγουν πολεμικά αεροσκάφη

Ο διευθύνων σύμβουλος  (CEO) της ρωσικής  κρατικής εταιρείας ‘Αμυντική Βιομηχανία’,  Σεργκέι Τσεμεζόφ (Sergey Çemezov) δήλωσε ότι πρόκειται να παραχθούν με τη Τουρκία πολεμικά αεροσκάφη 5ης γενιάς.
«Η Ρωσία και η Τουρκία κάθισαν στο τραπέζι για να φτιάξουν ένα νέο πολεμικό αεροπλάνο», είπε ο Τσεμεζόφ, πρόσθεσε ότι είδαν από κοινού τη δυνατότητα παραγωγής ενός αεροσκάφους 5ης γενιάς.
«Στην Τουρκία υπάρχει η απαραίτητη υποδομή και μπορούμε να δημιουργήσουμε κάτι νέο και μοντέρνο», είπε χαρακτηριστικά.
Ο Τσεμεζόφ δήλωσε ότι η Ρωσία έχει περατώσει τις τεχνικές συζητήσεις σχετικά με το σύστημα S-400, με την Τουρκία,  αναφέροντας ότι συζητήθηκε και το θέμα που σχετίζεται με τη χρηματοδότηση των S-400.
«Τα υπουργεία Οικονομικών της Ρωσίας και της Τουρκίας, συνεχίζουν τις διαβουλεύσεις τους για αυτό το θέμα», ανέφερε, επισημαίνοντας ότι το ζήτημα της χρηματοδότησης αντιμετωπίσθηκε σε διακυβερνητικό επίπεδο.
Η Ρωσία, εξήγησε,  είναι έτοιμη να παράγει από κοινού τα συστήματα S-400, αλλά τόνισε ότι υπάρχει κάποιο εμπόδιο ακόμη σε αυτό το ζήτημα.
Όσον αφορά τα συστήματα S-500, ο Τσεμεζόφ επεσήμανε ότι ο ρωσικός στρατός δεν έχει ενσωματώσει πλήρως τα συστήματα αυτά στο ενεργητικό του.
(sabah.com.tr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά