Κυριακή 2 Ιουλίου 2017

Έρχεται «τσουνάμι» καλοκαιρινών φόρων: Δύο – δύο θα καταφθάνουν τα «ραβασάκια»!

Θύελλα φόρων αναμένεται μετά την παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Εκτός από το φουσκωμένα κατά περίπου 33-35% εκκαθαριστικά σε μισθωτούς συνταξιούχους ελεύθερους επαγγελματίες και – κερδοφόρες επιχειρήσεις η καθυστέρηση στην υποβολή της δήλωσης υποκρύπτει και ένα φόρο και την θύελλα φόρων που θα ακολουθήσει την εκκαθάριση του φόρου εισοδήματος.
Σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών παρατείνεται έως τις 17 Ιουλίου η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Εκτός Taxisnet παραμένουν ακόμη 1,3 εκατομμύρια δηλώσεις. Δεδομένου ότι μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί 4,63 εκατομμύρια δηλώσεις σε σύνολο 6,1 εκατομυρίων ο χρόνος υποβολής θεωρείται υπεραρκετός για να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι που έχουν καθυστερήσει.
Οι αλλαγές σε αποδείξεις και τεκμήρια
Τα ιατροφαρμακευτικά έξοδα θα δηλωθούν
κανονικά φέτος, με την προϋπόθεση ότι οι πολίτες έχουν κρατήσει τις αποδείξεις.
Αντίθετα, οι αποδείξεις που συγκεντρώνονται φέτος από ιατροφαρμακευτική περίθαλψη μέχρι στιγμής δεν προβλέπεται στον νόμο να μετρήσουν για το χτίσιμο του αφορολογήτου ενώ έχει καταργηθεί πλέον η εν λόγω φοροαπαλλαγή.
Οι απλές αποδείξεις συναλλαγών που συγκέντρωσαν πέρυσι οι φορολογούμενοι δεν χρειάζεται να δηλωθούν αυτόν το χρόνο στο έντυπο Ε1 γιατί το αφορολόγητο για μισθωτούς, αγρότες και συνταξιούχους θα ισχύσει σε κάθε περίπτωση. Άλλωστε, για τον λόγο αυτόν ο σχετικός κωδικός 049 είναι κλειδωμένος.
Μεγάλη προσοχή όμως θα πρέπει να δείξουν οι φορολογούμενοι για την κάλυψη των τεκμηρίων καθώς πάνω από 1.800.000 πολίτες φαίνονται στην Εφορία να έχουν πλασματικά εισοδήματα, υψηλότερα από τα πραγματικά.
Καταφθάνουν δύο – δύο τα «μπιλιετάκια»
Από τον Ιούλιο, τα ειδοποιητήρια θα αρχίσουν να καταφτάνουν δύο-δύο. Σε κάθε περίπτωση από τα τέλη Ιουλίου και μετά θα ξεκινήσει μια σκυταλοδρομία φόρων με στόχο την είσπραξη εσόδων ύψους περίπου 31 δισ. ευρώ μέχρι και το τέλος του χρόνου.
Το πρώτο ραντεβού με την εφορία έρχεται στο τέλος Ιουλίου με την καταβολή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος.
Το δεύτερο ραντεβού θα είναι στο τέλος Σεπτεμβρίου οπότε αναμένεται να πληρωθεί η δεύτερη δόση του φόρους εισοδήματος και η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ. Τον Οκτώβριο θα πρέπει να πληρωθεί η δεύτερη δόση του ΕΝΦΙΑ. Το Νοέμβριο θα έχουμε την τρίτη δόση του φόρου εισοδήματος και την τρίτη δόση του ΕΝΦΙΑ.
Παραδοσιακά ο Νοέμβριος είναι ο μήνας που έρχονται και τα τέλη κυκλοφορίας ΙΧ και μοτοσικλετών τα οποία θα έχουν προθεσμία αποπληρωμής μέχρι και την 31/12/2017.
Το Δεκέμβριο θα πρέπει να πληρωθεί η τελευταία δόση του ΕΝΦΙΑ και τα τέλη κυκλοφορίας.
Υπενθυμίζεται ότι ο κύριος ΕΝΦΙΑ στα κτίσματα υπολογίζεται με συντελεστή 2 έως και 13 ευρώ ανά τετραγωνικό και επηρεάζεται από συντελεστές όπως παλαιότητα και ο όροφος του κτίσματος.Ο κύριος φόρος στα οικόπεδα υπολογίζεται με συντελεστή έως και 11,25 ευρώ ανά τετραγωνικό. Ο συμπληρωματικός φόρος υπολογίζεται με αφορολόγητο όριο 200.000 ευρώ και με συντελεστές έως και 0,9%.
Να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση εξετάζει η καταβολή του ΕΝΦΙΑ να πραγματοποιηθεί σε 5 δόσεις, από τον Σεπτέμβριο έως και τον Ιανουάριο. 
 http://www.lykavitos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά