Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Όπως αναμενόταν, ο Προκόπης Παυλόπουλος γελοιοποιεί τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας


Η αλήθεια είναι ότι δεν θα μπορούσαμε να περιμένουμε και κάτι καλύτερο. Αυτός ήταν πάντοτε ο Προκόπης Παυλόπουλος, ίσως ο μόνος πολιτικός που έλαβε τόσα αξιώματα στη Μεταπολίτευση, χωρίς ουδέποτε να μπορέσει να υπερβεί τον εαυτό του και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.
Από την πρόσφατη συνάντηση...κορυφής με τον Σάκη Ρουβά μέχρι το ιστορικά γελοίο χθεσινό «μολών λαβέ», ο κ. Παυλόπουλος, πριν καν φτάσει στο μέσο της θητείας του, έχει αποδείξει ότι είναι απόλυτα ακατάλληλος για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Σε αντίθεση με προκατόχους του όπως ο Κωστής Στεφανόπουλος, όταν με το καλό θα αποχωρήσει από το Προεδρικό Μέγαρο, το κύρος του θεσμού θα έχει δεχθεί σημαντικό πλήγμα.
Ιδανικά, όταν ένας Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεφεύγει και ζει το εθνολαϊκιστικό όνειρο του, υπάρχει μια

ισχυρή κυβέρνηση που του θυμίζει τα όρια των αρμοδιοτήτων του. Θα χρειαζόταν μονάχα ένα ιδιωτικό τηλεφώνημα από έναν σοβαρό πρωθυπουργό. Δυστυχώς, κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί -για περισσότερους από έναν λόγους.
Είναι πλέον κάτι παραπάνω από οφθαλμοφανές ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος απολαμβάνει μια πρωτοφανή ελευθερία κινήσεων ως απότοκο της ισχυρής συμμαχίας του Αλέξη Τσίπρα με τον Κώστα Καραμανλή. Ίσως ο Προκόπης Παυλόπουλος να αποτελεί την «πρόβα» για τη μετάβαση της χώρας σε ένα νέο συνταγματικό τοπίο, το οποίο θα εξυπηρετεί  απόλυτα την ανάγκη του Κώστα Καραμανλή να επιστρέψει στα πράγματα, χωρίς να χρειαστεί να διεκδικήσει αξιώματα με πολλές σκουτούρες όπως εκείνο του πρωθυπουργού. Αν εκλεγεί Πρόεδρος από τον λαό με ελάχιστες αρμοδιότητες, θα μπορεί και να κάνει το παιχνίδι του και να πηγαίνει και τις εκδρομές του.

Όταν θα έρθει εκείνη η κρίσιμη στιγμή, θα έχει άραγε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την εσωκομματική δύναμη να τους χαλάσει τα σχέδια; 

parapolitiki.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά