Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

Τα σκυλιά του πολέμου, χοντρές μπίζνες και μίζες

Του Θέμου Αναστασιάδη-ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
Όλοι ξέρουμε τι στ' αλήθεια συμβαίνει, οπότε απλά ας γελάσουμε ha-ha σε σωστά αγγλικά.

Προβάλλεται στη ΝOVA η ομώνυμη κωμωδία («Τα σκυλιά του πολέμου»), όπου δύο σχετικά νεαροί, ένας αδύνατος και ένας εύσωμος παρεμπιπτόντως, μπαίνουν μέσω Ίντερνετ στις προμήθειες του Πενταγώνου, αρχίζουν με ψίχουλα και καταλήγουν χωρίς να το καταλάβουν σε ΠΟΛΥ ΧΟΝΤΡΕΣ ΜΠΙΖΝΕΣ ΚΑΙ ΜΙΖΕΣ. Ετσι γίνονται στόχος απρόβλεπτων και πολύ επικίνδυνων αντιπάλων. Να μην πω το τέλος, γιατί δεν είναι πολύ happy, αλλά κάποιοι μπορεί να δουν έναν συσχετισμό με την παραγγελιά των... 1,1 έως 2,5 δισ. ευρώ που έκαναν στον Τραμπ οι Συριζαίοι μπατίρηδες επενδυτές κατά την πολυσυζητημένη επίσκεψη στον Λευκό Οίκο. Λάθος μέγα. Ατυχής ο παραλληλισμός. Η δική μας υπόθεση είναι πιο κωμική, αλλά και συγχρόνως πιο τραγική. Γιατί ενώ στη χολιγουντιανή κωμωδία οι δύο νεόκοποι έμποροι όπλων κερδίζουν εκατομμύρια, εδώ ξοδεύουν δισεκατομμύρια από τα χρήματα των γδαρμένων φορολογούμενων Ελλήνων κάνοντας...

μια τρύπα στο νερό!!! Αλήθεια, τα ας πούμε χάι-τεκ εκσυγχρονισμένα F-16 πώς θα αντιμετωπίσουν υποθετικά τους Τούρκους, όταν το βασικό μας όπλο, οι Ελληνες πιλότοι, είναι από τους πιο κακοπληρωμένους και διολισθαίνουν στα όρια της φτώχειας; Γιατί αν είναι να αντιπαρατεθούμε σε επίπεδο εξοπλισμών, ακόμα και μετά τη θρυλούμενη πανάκριβη αναβάθμιση, η Τουρκία θα έχει υπεροπλία, παραγγέλνοντας 100 F-35 νέας γενιάς. Εκεί που εμείς στηριζόμαστε, πέρα από το σύνηθες «ευχαριστούμε τις ΗΠΑ», είναι στον ΕΛΛΗΝΑ ΠΙΛΟΤΟ. Ε, λοιπόν, οι αποδοχές του είναι στο 50% και βγάλε οποιουδήποτε Ευρωπαίου, ενώ αν χάσει τη ζωή του, η οικογένειά του μετά βίας θα αποφύγει τα συσσίτια. Παρά ταύτα οι πιλότοι μας είναι από τους καλύτερους στο ΝΑΤΟ, αν όχι στον κόσμο.


 Εντούτοις, με τα λεφτά αυτά θα μπορούσαμε να πάρουμε και καινούρια αεροπλάνα. Ομως όχι, κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να το περάσει εύκολα ο Τσίπρας, ενώ ο εκσυγχρονισμός ακούγεται πιο... σεμνός και γλυκός, ενδεχομένως δε να είναι και πιο «αποδοτικός». Το για ποιον θα το πούμε ανοιχτά στη συνέχεια. Ουδόλως ενδιαφέρεται, λοιπόν, για την εθνική άμυνα ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού επί των ημερών του οι αναπάντητες προκλήσεις και παραβιάσεις των Τούρκων έχουν χτυπήσει ταβάνι. Το μόνο που ένοιαζε τον πρωθυπουργό ήταν α) να μπει στον Λευκό Οίκο για λόγους πρεστίζ και β) να κλείσει τη δουλειά για λόγους... εύλογους. Αυτό το κατάλαβαν και οι πέτρες από τη στιγμή που ήρθε η επίσημη πρόσκληση από τον νέο πρόεδρο της Αμερικής. Τα δε κοράκια της πιάτσας γελάγανε, τύπου «OK, το καταλάβαμε, ήρθε η ώρα να μην καθόμαστε... με τα χέρια σε... άδειες τσέπες». Το μόνο που δεν πρόβλεψαν είναι ότι θα τους το χάλαγε ο μπρουτάλ απρόβλεπτος Τραμπ, ο οποίος δεν υπολογίζει κανέναν ξένο ηγέτη όταν έχει να πει τα δικά του, πόσο μάλλον έναν χρεοκοπημένο τριτοκοσμικό όπως ο Τσίπρας. Μην ξεχνάμε πώς φέρθηκε σε όλους όσους έχει δει, από τον Μακρόν έως τον Τριντό τις προάλλες. Ετσι, λοιπόν, με το «καλημέρα» πέταξε στα μούτρα του έκθαμβου Αλέξη το «ευχαριστούμε για τα 2,5 δισ. δολάρια και τις δουλειές που θα δοθούν σε Αμερικανούς»! Σου λέει ο Ντόναλντ: «Αριστερούλης, ε; Ε, λοιπόν, και θα με προσκυνήσεις, και θα μου τα ακουμπήσεις, και θα σε ξεφτιλίσω». (Συμβαίνει σε όλα τα θύματα μεγαλονταβατζήδων, αλλά υπάρχει μία διαφορά: Δεν χοροπηδάνε κιόλας από τη χαρά τους!) Και τώρα τρέχουν οι Συριζαίοι να λένε ότι είναι μόνο... 1,1 δισ. ευρώ και ότι θα φέρει δουλειές στην Ελλάδα! Ελα όμως που το νούμερο είχε ήδη ανακοινωθεί στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, με γνήσιο αλά Τραμπ στυλ βιασμού κάθε διπλωματικής αντίληψης, κι εκεί που τα ψειρίζουν όλα, θα βρουν ποια είναι η αλήθεια και ποια τα συριζαϊκά παραμύθια. Είτε όμως είναι 2,5 είτε 1,1 δισ. ευρώ, το ζήτημα για κάποιους ήταν να γίνει η μπίζνα και να πέσει η ΜΙΖΑ!!! Οπως γίνεται πάντα σ’ αυτές τις δουλειές. Τα αληθινά ΣΚΥΛΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ξέρουν καλύτερα από τα νεόκοπα πεκινουά που το παίζουν και μαντρόσκυλα μόνο εδώ στη γειτονιά. 

Το ζήτημα, λοιπόν, δεν είναι τόσο το αν και πότε και με ποια λεφτά έπρεπε να γίνει ο εκσυγχρονισμός, ούτε το αν ο Τσίπρας καταπίνει και την καμήλα και τον γάιδαρο μαζί αν είναι να... μπουκωθεί, προσπαθώντας να φάει την ουρά του (έλεος μ’ αυτά τα αγγλικά!). Το αληθινό πρόβλημα είναι ότι η Ελλάδα δεν θωρακίζεται πραγματικά, ούτε κατά διάνοια, ενώ ο φορολογούμενος την πληρώνει πολύ πιο βαριά, και τα ΣΚΥΛΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ βάζουν κι άλλα λεφτά στην τσέπη τους. Ας μην κάνουν τις μωρές παρθένες στο Μαξίμου, γιατί μέχρι και η Κουμουνδούρου το ’χει τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι. Η οδός είναι απλή και γνωστή.

 Γίνεται η συμφωνία, δίνονται οι προκαταβολές, αρχίζουν οι παραγγελιές, οι κατά τόπους αντιπρόσωποι μεσολαβούν νομότυπα για τις σχετικές προμήθειες και στη συνέχεια, αν θέλουν να έχουν μέλλον, φροντίζουν κι αυτούς που έβαλαν τις υπογραφές. Ευτυχώς η δική μας πολιτική ηγεσία είναι εντελώς ανιδιοτελής και υπεράνω υποψίας. Ο μόνος πειρασμός στον οποίο θα μπορούσε να διανοηθεί να μπει είναι να «τα πάρει» σαν μίζα για να τα μοιράσει μετά ως κοινωνικό επίδομα στους αναξιοπαθούντες. Μαζί με το... άλλο δισεκατομμύριο που ανακάλυψαν ξαφνικά, ε, ας προσθέσουν κι αυτά... Αυτά για να γελάσουμε και λίγο μια που επειδή το σύστημα είναι made in USA δεν σπάει εύκολα, εκτός κι αν κάποια ώρα βγουν τίποτα νέα WikiLeaks. Και δεν ξέρει ποτέ κανείς πότε θα έρθει αυτή η ώρα. Ως τότε θα ζει με την απορία και την αγωνία μη γίνει καμιά στραβή. Παρ’ όλα αυτά, σε καλή μεριά το... κοινωνικό επίδομα φυσικά!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά