Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

Μας κλέψανε και τα σκουπίδια, οι αδιάντροποι!


Το είπε η κυρία Κουντουρά, η υπερδεξιά υπουργός, ότι αυτή η κυβέρνηση μας έσωσε, ότι δεν τρώμε πλέον από τα σκουπίδια. Έχει δίκιο η κυρία Κουντουρά. Στη διάρκεια της κρίσης μειώσαμε δραστικά την παραγωγή σκουπιδιών. Που να βρει, κυρία Κουντουρά μας, ο Έλληνας να φάει από τα σκουπίδια, όταν δεν υπάρχουν σκουπίδια; Τα μνημόνια μας έκλεψαν και τα σκουπίδια!
Από την ώρα που η κυρία Κουντουρά είπε αυτά που είπε για τους Έλληνες που δεν τρώνε πλέον από τα σκουπίδια, άρχισα να ερευνώ τα σχετικά στοιχεία. Είναι προφανές ότι η κυρία Κουντουρά ήθελε να μας πει ότι στην εποχή του Σαμαρά και του Βενιζέλου οι Έλληνες έκαναν πικ νικ στη Λιοσίων. Φανταστείτε να λέει ο άνδρας στη γυναίκα: «Δεν αντέχω άλλο, αγαπημένη μου, να βλέπω τα παιδιά μας να πέφτουν λιπόθυμα το πρωί στο σχολείο. Άκουσα ότι στα Λιόσια, στη Χωματερή, οι σύντροφοι ανιχνεύουν τρόφιμα στα σκουπίδια. Από εκείνα που πετάνε οι πλούσιοι στα πάρτι τους». Εντάξει, μοιάζει σαν να έχει βγει από
δακρύβρεχτη ταινία του ελληνικού κινηματογράφου. Είναι λίγο μελό και περιλαμβάνει Βασίλη Καΐλα και μερικούς αστικούς μύθους. Ότι είναι εξωφρενική! Σαν τις δηλώσεις, δηλαδή, της κυρίας Κουντουρά.
Τώρα, όμως, δεν υπάρχουν τέτοια! Τώρα οι Έλληνες γλεντάμε την Ελευθερία μας στο Σύνταγμα και χορταίνουμε με υπερηφάνεια. Η υπερηφάνεια είναι η σούπερ τροφή που κάνει τους Έλληνες να σφύζουν από υγεία. Δεν μας τρομάζει η κατάρρευση των κοινωνικών δαπανών που έχει σημειωθεί τα τελευταία δύο χρόνια. Έξι δισεκατομμύρια ευρώ λιγότερα δαπανούμε επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για κοινωνικούς λόγους. Έξι δισεκατομμύρια λιγότερα από όσα δαπανούσαν οι ανάλγητοι Σαμαράς και Βενιζέλος. Και το αποτέλεσμα είναι – κατά Κουντουρά - οι Έλληνες να περνάνε καλύτερα. Θα μας τρελάνουν εντελώς! Λίγο ακόμη θέλουν να μας πουν ότι θα καταργήσουν εντελώς τις κοινωνικές δαπάνες για να ζούμε περισσότερο!
Στην έρευνα για την κατανάλωση σκουπιδιών βρήκα ενδιαφέροντα στοιχεία. Δεν έχουν άμεση σχέση με την κυρία Κουντουρά, αλλά από τη στιγμή που τα βρήκα είπα να μην πάνε χαμένα! Το 2008 και πριν ξεσπάσει η κρίση η μεγάλη, τρεις ήταν οι πρωταγωνίστριες χώρες στην Ευρώπη στο πρωτάθλημα για την παραγωγή περισσοτέρων σκουπιδιών: Η Ιρλανδία, η Κύπρος και η Ελλάδα. Δεν είναι εντυπωσιακό;
Κι εκεί που ήμασταν στην κορυφή της Ευρώπης, η κρίση μας οδήγησε στον πάτο της βαθμολογίας! Έφερε τα πάνω κάτω. Τελικά, τίποτα δεν θυμίζει εκείνα τα ωραία χρόνια. Ούτε καν τα σκουπίδια!
Να επιστρέψουμε στο θέμα μας. Στην κυρία Κουντουρά. Πίστευα ότι η κρίση θα είχε ως αποτέλεσμα να αλλάξουν οι άνθρωποι. Να πάψουν να είναι τόσο αλαζονικοί, τόσο απερίσκεπτοι. Δεν είναι τυχαίο ότι τότε πετάγαμε περισσότερα σκουπίδια, δανειζόμασταν με φοβερή ευκολία και καταναλώναμε σαν να μην υπήρχε αύριο. Πίστευα, λοιπόν, ότι όλα θα ερχόντουσαν σιγά – σιγά στη θέση τους. Θα γινόμασταν καλύτεροι άνθρωποι, επειδή έτσι γίνεται κάθε φορά που μας βρίσκουν οι δυσκολίες. Και στο τέλος, θα στέλναμε στη Βουλή πιο άξιους πολιτικούς. Ότι η κρίση θα μας ανάγκαζε να σκεφτούμε με έναν τελείως διαφορετικό τρόπο απ’ ότι στο παρελθόν. Δεν ξέρω με ποιο κόμμα θα κατέβει η κυρία Κουντουρά. Θα ήταν ενδιαφέρον, όμως, να δούμε αν θα είναι στην επόμενη Βουλή. Όπως και πολλοί άλλοι συνάδελφοί της, απ’ τα άλλα κόμματα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για τη χειρότερη Βουλή της μεταπολίτευσης…
Θανάσης Μαυρίδης-liberal.gr

1 σχόλιο:

  1. συνεχίστε νεοελληνες να ψηφιζετε ηθοποιους και μοντελες
    ΕΣΕΙΣ ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά