Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

Οι εκλογές δεν είναι και τόσο μακρινές

Και ξαφνικά γεμίσαμε επιδόματα. Μοιράζει χρήμα η κυβέρνηση λίγο καιρό από τη στιγμή που λέγαμε πως αν δεν παίρναμε τη δόση θα είχαμε χρεοκοπήσει.
Ξαφνικά «λεφτά υπάρχουν» . Και ξαφνικά είμαστε φουλ σε ένα προεκλογικό κλίμα που δεν έχει προηγούμενο.
Μέσα στο Σαββατοκύριακο διαπιστώσαμε ότι οι εκλογές δεν είναι και τόσο μακρινές. Από τη μια είχαμε ένα κομματικό συνέδριο, αυτό της ΝΔ, όπου ειπώθηκαν πολλά, έγινε η προσπάθεια για μια νέα αρχή, δόθηκε το σύνθημα ενότητας και τέθηκε το κόμμα σε προεκλογική ετοιμότητα.
Την ίδια ημέρα, με σπουδή η κυβέρνηση οργάνωσε ένα περιφερειακό συνέδριο στην περιοχή που «πνίγηκε» από τις πρόσφατες πλημμύρες. Και ο Τσίπρας έκανε ανακοινώσεις για μεγάλα έργα, μοίρασε ξανά πεντοχίλιαρα και έριξε στο μύλο της παροχολογίας και νέα επιδόματα.
Εντελώς ξαφνικά και η κυρία Αχτσιόγλου μοίρασε 400άρια σε
όλους τους νέους ανέργους. Λες και η αξιοπρέπεια των παιδιών που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα, που έχουν απαξιώσει τα πάντα, μετριέται σε μερικά κατοστάρικα για να βγάλουν τις γιορτές.
Και στις δύο κομματικές συνάξεις οι τόνοι ήταν ιδιαίτερα υψηλοί, άκρως προεκλογικοί. Από τη μια βεβαίως η ΝΔ προσπάθησε να μην μπει σε παροχολογίες και υποσχέσεις που δεν θα έχουν αντίκρισμα. Κι από την άλλη ο Τσίπρας μοιράζει από τα λεφτά που έκλεψε από τον ελληνικό λαό, υπερφορολογώντας τους πάντες αν και δεν υπήρχε λόγος, αν και δεν το ζητούσαν ούτε οι δανειστές.
Φροντίζουν δε στον ΣΥΡΙΖΑ να κρατούν πολωμένο το κλίμα. Γιατί όταν λέει ο Τζανακόπουλος ότι οι πορφυρογέννητοι δεν ξέρουν από επιδόματα και ανέργους, τι άλλο να σημαίνει παρά πόλωση; Ξέρει ο Τζανακόπουλος που δεν έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του; Ξέρει ο Τσίπρας και η Αχτσιόγλου που δεν έχουν ούτε ένα ένσημο; Ξέρει ο Τσακαλώτος, ο Σταθάκης, η Αντωνοπούλου και ο Παπαδημητρίου που έχουν εκατομμύρια στο εξωτερικό;
Το σκηνικό είναι άκρως επικίνδυνο πολιτικά. Τις επόμενες ώρες θα έχουμε νέες συγκρούσεις με αφορμή την ψήφιση του προϋπολογισμού. Όχι ότι θα τολμήσει κάποιος να τον καταψηφίσει. Αλλά είναι δεδομένο ότι μπαίνουμε σε μια προεκλογική χρονιά. Αν οι στημένες ή όχι δημοσκοπήσεις δείξουν ότι μπορεί κάπως να κλείσει η ψαλίδα της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ τότε ο Τσίπρας θα πάει σε εκλογές. Με σκοπό βεβαίως να μπλοκάρει μια κυβέρνηση αυτοδυναμίας της ΝΔ και να δυσκολέψει μια συγκυβέρνηση, ώστε να πάμε σε εκλογές με απλή αναλογική.
Αν το μομέντουμ τους επόμενους μήνες, και με τη βοήθεια της τρόικας, ευνοεί τους… αριστερούς γερμανοτσολιάδες τότε θα στηθούν κάλπες σύντομα. Και τότε ας αποφασίσει ο… σοφός λαός για το τι θέλει. Επιθυμεί τη συνέχιση της καφρίλας ή μήπως θα πρέπει η χώρα κάποτε να αλλάξει σελίδα;
antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά