Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

Το χρέος, ρε! Το χρέος!

Το έχουν υποσχεθεί από τον καιρό του Σαμαρά. Οι δανειστές οφείλουν να ρυθμίσουν το θέμα του χρέους. Η Ελλάδα θα πεθάνει, αν δεν υλοποιήσουν τις υποσχέσεις τους. Πολύ σωστά, η κυβέρνηση μπορεί να τους πει ότι η ίδια υλοποίησε τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει. Είναι καιρός να κάνει και η άλλη πλευρά την δουλειά της.
Το χρέος δεν ήταν το κυρίαρχο θέμα το 2015. Τότε ακόμη μπορούσαμε να πούμε ότι ένα μεγάλο κύμα επενδύσεων θα κάλυπτε το πρόβλημα. Ένα μεγάλο ΑΕΠ θα έκανε την εξυπηρέτηση του χρέους  να μοιάζει με μία συνηθισμένη διαδικασία. Αλλά δεν είναι πλέον έτσι. Οι επενδύσεις δεν ήρθαν (για λόγους που ευθυνόμαστε εμείς) και το θέμα της διευθέτησης του χρέους έρχεται αυτόματα στην πρώτη γραμμή.
Δεν υπάρχει πιθανότητα να επενδυθεί ένα ευρώ στην χώρα, αν οι επενδυτές δεν γνωρίζουν προηγουμένως τι θα γίνει με την χώρα. Γι' αυτό χρειάζεται να
γίνει κάτι με το χρέος και μάλιστα… χτες! Με αυτή την κυβέρνηση; Με αυτή την κυβέρνηση! Πριν τελειώσει η τρίτη δανειακή σύμβαση; Προφανώς!
Σε διαφορετική περίπτωση θα μας οδηγήσουν σε ασφυξία! Άλλα λεφτά δεν πρόκειται να δώσουν, άλλη δανειακή σύμβαση, δηλαδή, δεν πρόκειται να δούμε. Το ξέρουμε αυτό. Ας αρκεστούμε σε μία ουσιαστική ρύθμιση του χρέους. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να πειστούν οι επενδυτές να έρθουν στην Ελλάδα. Οι δανειστές δεν θα μας δώσουν άλλα λεφτά και δεν μπορούμε να τους κατηγορήσουμε γι αυτό. Ας μας δώσουν, όμως, το δικαίωμα να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον.
Άλλωστε, το έχουν υποσχεθεί! Η αλλοπρόσαλλη πολιτική του κ. Τσίπρα τους επέτρεψε να κάνουν ότι δήθεν ξέχασαν όσα υποσχέθηκαν στον Αντώνη Σαμαρά. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι το είπαν. Είπαν ότι θα κάνουν κάτι για το χρέος. Τι θα είναι αυτό; Το πιο σωστό είναι να προχωρήσουν σε ένα νέο κούρεμα. Για να μπορεί να εξυπηρετηθεί στην συνέχεια το χρέος. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα πάρουν κάτι. Εμείς θα έχουμε στο μεταξύ καταστραφεί. Αλλά κι αυτοί θα έχουν χάσει τα λεφτά τους. Όχι γιατί είναι αυτή η πρόθεσή μας. Ποιος θα ήθελε να χαθεί από προσώπου γης για να γλιτώσει λίγα λεφτά; Εμείς έχουμε κάθε λόγο να θέλουμε να είμαστε εντάξει στις υποχρεώσεις μας. Αρκεί να μπορούμε! Όπως είναι,  όμως, τα πράγματα, δεν θα μπορούμε.
Ο κ. Τσίπρας μου είναι αντιπαθής. Δεν είναι από τους πολιτικούς εκείνους που εμπιστεύομαι. Πιστεύω ότι είναι υπεύθυνος για την σημερινή κακή κατάσταση της Οικονομίας. Από την άλλη πλευρά είναι ο πρωθυπουργός της χώρας. Όταν αρνούνται την ρύθμιση το χρέους δεν την αρνούνται σε αυτόν. Την αρνούνται στην χώρα και στους Έλληνες.
Θανάσης Μαυρίδης-liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά