Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

Όταν (ξανα)βγήκε το Ουράνιο Τόξο

Σε μια (ακόμη) μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης θέλω να αναφερθώ, διότι, με ξέρετε εμένα, όταν πρόκειται για κυβερνητικές επιτυχίες, πρώτος είμαι εκεί για να τις  επικροτήσω - μέχρι αποθέωση μπορεί να το φτάσω άμα εκστασιαστώ.
Η νέα αυτή μεγάλη επιτυχία περί της οποίας προτίθεμαι  να αναφερθώ εν συνεχεία είναι απότοκος (τι ωραίες λέξεις μάθαιναν παλιά τα παιδιά στο σχολείο) της μεγαλειώδους συμφωνίας που προσυπέγραψαν προ ολίγων μόνο ημερών ο πρόεδρος Αλέξης από κοινού με τον πρόεδρο Ζόραν στις όχθες της Πρέσπας  - δεξιά όπως πάμε για Άγιο Αχίλλειο, όπου ο Γιώργος Λιάνης κάθε Αύγουστο  οργάνωνε κι από ένα φεστιβάλ.
Η επιτυχία αφορά στην επανεμφάνιση του Ουράνιου Τόξου, το οποίο σε πολλούς εξ υμών μπορεί να μη λέει τίποτε ή να παραπέμπει σε τίποτε pride parade, αλλά "εκεί πάνω", στη Νότια Μακεδονία, και  ειδικά τη Νοτιοδυτική, λέει πολλά - καμπανάκια τους χτυπάνε. Ντιν-νταν-ντον.
Διότι αυτό το Ουράνιο Τόξο επί δεκαετίες προσπαθούσε να νομιμοποιηθεί  ως εκπρόσωπος μιας τάχα μου "μακεδονικής μειονότητας" που ζει στην περιοχή αυτή. Και όχι μόνο δεν τα κατάφερνε, αλλά κάθε τόσο τράβαγε και μια προσφυγή κατά της Ελλάδας στους διεθνείς οργανισμούς ότι δήθεν καταπιέζει την ανύπαρκτη μειονότητα. Ένας κύριος Βοσκόπουλος ήταν επικεφαλής - ούτε ξέρω τι κάνει τώρα και πού βρίσκεται. Γνωρίζω όμως ότι το Ουράνιο Τόξο του εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλει τη συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ ως "ημιτελή', διότι, όπως διατείνεται, δεν προβλέπει την ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ της "μακεδονικής μειονότητας"!!
Απορώ γιατί βιάζονται, δεν είναι καλός σύμβουλος η βιασύνη. Λίγο ακόμη να παραμείνει στην εξουσία ο δικός μας θα το "επιτύχει" και αυτό - είναι βέβαιο…
Γ. Παπαχρήστος-ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά