Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

ΟΠΕΚΕΠΕ Πληρωμές 2018 : Πότε πληρώνονται οι αγροτικές επιδοτήσεις

Εντός της τρέχουσας εβδομάδας και ενδεχομένως ακόμη και πριν την 26η Οκτωβρίου, θα πληρωθούν οι αγροτικές επιδοτήσεις σε πάνω από 530.000 δικαιούχους παραγωγούς και ειδικότερα η προκαταβολή του τσεκ των δικαιωμάτων της Βασικής Ενίσχυσης από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.
Ο Οργανισμός είναι έτοιμος να προχωρήσει στην πληρωμή των αγροτικών επιδοτήσεων, καθώς έχει ολοκληρώσει όλα τα τεχνικά θέματα της πληρωμή και το «αρχείο» είναι έτοιμο να φύγει στην Τράπεζα Πειραιώς.
Την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου το Ελεγκτικό Συνέδριο ενέκρινε την σύμβαση μεταξύ του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και της Τράπεζας Πειραιώς και αυτό σημαίνει ότι
μόλις η υπογεγραμμένη σύμβαση εκδοθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, αμέσως θα πιστωθεί από τον ΟΠΕΚΕΠΕ συνολικό ποσό ύψους 680 εκατομ. ευρώ στους λογαριασμούς 536.000 περίπου δικαιούχων, ποσό που αντιστοιχεί στο 70% της αξίας των δικαιωμάτων Βασικής Ενίσχυσης από τις δικαιούμενες επιδοτήσεις των αγροτών.
Το υπόλοιπο ποσό θα εξοφληθεί στα μέσα Δεκεμβρίου ενώ μέχρι το τέλος του έτους θα έχει γίνει ανασκόπηση πληρωμών για τα παλιά προγράμματα (Βιολογικά, Δασώσεις κλπ.), ενώ όσοι είχαν μεταβολές στα δικαιώματα τους θα δουν μετά τους ελέγχους τις επιδοτήσεις.
Η εξισωτική αποζημίωση του έτους 2018 που κυμαίνεται στα 240 εκατομμύρια ευρώ θα πληρωθεί κανονικά τονίζει ο κ. Αποστολάκης, ενώ του χρόνου θα επαναπροσδιοριστούν οι μειονεκτικές περιοχές και θα φανεί αν και ποιες θα αποχαρακτηριστούν.
Παράλληλα όπως έγινε γνωστό το ποσό των 18 εκατ. ευρώ κατέβαλε ο Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ).
TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά