Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

Στα άδυτα του... Ρασπούτιν

Οι καταγγελίες της πρώην εισαγγελέως διαφθοράς Ελένης Ράικου δεν είναι κάτι απλό. Δεν μπορούν να περάσουν έτσι απλά χωρίς να δώσουν κάποιοι εξηγήσεις. Και η ίδια η Ράικου που αφήνει σοβαρά υπονοούμενα για παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη από κορυφαίο υπουργό.
Θυμίζουμε τι είπαν κύκλοι της Ελένης Ράικου:
«Αντί οποιουδήποτε σχολιασμού των ασύστολων ψευδών που δημοσιεύει η εφημερίδα Documento, το οποίο θα τύχει και αυτό ανάλογης δικονομικής μεταχείρισης, όπως και τα προηγούμενα άθλια δημοσιεύματα κατευθυνόμενης μερίδας του Τύπου από τον Ρασπούτιν, ανοίγει σήμερα η αυλαία των αποκαλύψεων για τη δράση του εν λόγω κυρίου και εστιάζοντας στις διαρκείς παρεμβάσεις που δέχθηκε κατά τη διάρκεια της δεύτερης θητείας της ως Εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς, όταν εκμεταλλευόμενος την πολιτική του ισχύ, με ύφος «νταβατζή», να της υποδείξει πως πρέπει να διεκπεραιωθούν συγκεκριμένες κρίσιμες υποθέσεις απαιτώντας άλλες φορές να προβεί άμεσα στην άσκηση ποινικής δίωξης και όταν η ίδια αντέτεινε ότι δεν υπήρχαν προϋποθέσεις νόμιμης άσκησης τους, αυτός επιτακτικά και με αφόρητη πίεση έλεγε «άσκησε την και ας πάνε παρακάτω να απαλλαγούν».
Συνεχίζουν, ότι
«και σε άλλες περιπτώσεις προσώπων που ήθελε να εξυπηρετήσει απαιτούσε και πάλι επιτακτικά την εδώ και τώρα αρχειοθέτηση των εν λόγω δικογραφιών. Η συνέχεια θα αποκαλύψει πράγματα που ξεπερνούν τη φαντασία του μέσου ανθρώπου».
Υπενθυμίζεται ότι η πρώην εισαγγελέας εξωθήθηκε ουσιαστικά σε παραίτηση έπειτα από δημοσίευμα του γνωστού εκδότη Κώστα Βαξεβάνη.
Επειδή βοά ο τόπος ότι πρόκειται για τέως δικαστικό και νυν υπουργό, ο κορυφαίος ρεπόρτερ θα μας αποκαλύψει αν γνωρίζει ποιος είναι ο Ρασπούτιν κι αν έχουν βάση οι καταγγελίες της Ελένης Ράικου;
Διότι όπως πληροφορούμαστε, βοά ο τόπος επίσης για ένα μυστικό ραντεβού που έγινε το 2017 στο οποίο συμμετείχαν κορυφαίοι πολιτικοί και πολιτειακοί παράγοντες. Εκεί στήθηκε το σχέδιο «χειροπέδες». Ουσιαστικά ζητήθηκε από συγκεκριμένους παράγοντες να πιέσουν δικαστές ώστε να προχωρήσουν δικογραφίες σε βάρος συγκεκριμένων πολιτικών και οικονομικών «αντιπάλων» του ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμη κι αν δεν υπήρχαν αποδείξεις έπρεπε να οδηγηθούν οι συγκεκριμένοι άνθρωποι στα δικαστήρια, να βγουν φωτογραφίες, να διαπομπευτούν ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να εμφανίζεται σημαιοφόρος της κάθαρσης και όλοι οι υπόλοιποι να είναι οι «βρόμικοι».
Σ’ εκείνο το ραντεβού υπήρξαν και Ρασπούτιν και νταβατζήδες και πολλοί άλλοι μεγαλοσχήμονες που δεν υπολογίζουν την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Ο βασικός στόχος ήταν και συνεχίζει να είναι η στοχοποίηση των αντιπάλων του Τσίπρα.
Κι αυτό που είπε η Ράικου, ότι ο Ρασπούτιν της τόνισε «άσκησε την και ας πάνε παρακάτω να απαλλαγούν», είναι χαρακτηριστική. Είναι αυτή που βλέπουμε στα συγκεκριμένα δημοσιεύματα από την εφημερίδα του εκδότη της... αριστεράς.
Δεν ξέρει κανείς ποιος είναι ο ρόλος του Ρασπούτιν ακόμη και οι τοίχοι στα δικαστήρια μιλάνε και λένε πολλά. Δεν ξέρει κανείς τι εννοεί η Ράικου όταν τονίζει πως θα αποκαλυφθούν πράγματα που θα μας κάνουν να πάθουμε την πλάκα μας. Αλλά αυτή η φράση: «άσκησε την και ας πάνε παρακάτω να απαλλαγούν» είναι όλη η πρακτική του ΣΥΡΙΖΑ και θα συνεχιστεί μέχρι τις εκλογές. Ακόμη και χωρίς στοιχεία θα στείλουν στον εισαγγελέα τον Άδωνι, τη γυναίκα του Στουρνάρα, τον Λοβέρδο, τον Βενιζέλο ή όποιον άλλον έχει μπει στο στόχαστρο του κάθε Ρασπούτιν και του κάθε νταβατζή αυτής της κυβέρνησης. Η βρομιά σε όλο της το μεγαλείο. Ντροπή τους.
Αναμένουμε εναγωνίως το νέο ρεπορτάζ του... grand reporter μπας και φωτιστούμε περαιτέρω!
antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά