Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

Το «βαρίδι» της Αριστεράς και της Ιστορίας!

Ποιος πρωθυπουργός, από το 1974 και μετά, έχει εκστομίσει τόσα πολλά ψέματα; Δεν αντιλέγω στο ότι σχεδόν όλοι οι πρωθυπουργοί έχουν υποσχεθεί πράγματα που δεν πραγματοποίησαν. Άλλος γιατί δεν τα κατάφερε. Άλλος γιατί από την αρχή ήξερε ότι δεν μπορούσαν να υλοποιηθούν.
Ο Αλέξης! …
Ποιος πρωθυπουργός από την πρώτη ημέρα της Μεταπολίτευσης και μέχρι σήμερα έπαιξε με τα ιερά και τα όσια του έθνους μας και του λαού μας ως χαρτοπαίχτης; Σε όλα τα μεγάλα εθνικά ζητήματα. Με όλους τους γείτονές μας. Από τους Αλβανούς μέχρι τους Τούρκους! Χωρίς να βασανίζεται από τις ενδεχόμενες τραγικές συνέπειες σε βάρος του λαού μας και του έθνους μας.
Ο Αλέξης!...

Ποιος πρωθυπουργός της χώρας μας τα τελευταία σαράντα τέσσερα χρόνια έβριζε και χειροφιλούσε μέσα σε ελάχιστο χρόνο τους ξένους ηγέτες, με τους οποίους έπρεπε να συναποφασίσει κρίσιμα ζητήματα για την οικονομία μας και όχι μόνο; Οι ξένοι ηγέτες τον έμαθαν. Αρκετά καλά! Αγνόησαν τις ύβρεις του, τις απειλές του και τα υπονοούμενά του αλλά και τις ψεύτικες αγκαλιές του και αβρότητες. Και, απλά, τον αγόρασαν!
Ο Αλέξης!...
Ποιος πρωθυπουργός της πατρίδας μας, στη μοναδική ιστορικά περίοδο ειρηνικής δημιουργίας και πλήρους, έστω και ασθενικής, λειτουργίας των δημοκρατικών θεσμών, επιχείρησε να πλαστογραφήσει την ιστορία που βιώσαμε μέσα από τον έντεχνο σχεδιασμό του να διχάσει τους Έλληνες σε δικούς του και σε εχθρούς; Οι δικοί του, οι πιο πολλοί, ανήκουν στους πιο «παλιούς»! Και, μάλιστα, τις ομάδες των ενόχων. Αυτών, που οι δήθεν παλιοί απέταξαν από τις τάξεις τους. Με δική τους πρωτοβουλία. Με καταστατικές διαδικασίες. Οι «παλιοί» τους έστειλαν στη Δικαιοσύνη!
Ο Αλέξης!...
Ποιος πρωθυπουργός της μητέρας πατρίδας, των τελευταίων τεσσάρων-πέντε δεκαετιών, έδειξε τέτοια περιφρόνηση σε ένα δημοψήφισμα, που αυτός προκήρυξε, αυτός επέβαλε, αυτός έθεσε τις βάσεις μιας ανελεύθερης έκφρασης του λαού μας, αυτός έθεσε τα ακατάληπτα ερωτήματα για να λάβει τις απαντήσεις, που εσωτερικά δεν ήθελε; Στο τέλος υπέγραψε το πιο οδυνηρό Μνημόνιο που θα μπορούσε να κληθεί να υπογράψει οποιοσδήποτε άλλος πρωθυπουργός στη θέση του. Φορτώνοντάς μας με πρόσθετο δημόσιο χρέος εκατό δις ευρώ. Τουλάχιστον!
Ποιος πρωθυπουργός δήλωσε ότι προέρχεται από τον χώρο της Αριστεράς και πρόδωσε όλα τα ιδεώδη και τις πάγιες θέσεις της Αριστεράς;
Ο Αλέξης.
Σωστά, η Φώφη Γεννηματά τον αποκάλεσε και «βαρίδι» της Αριστεράς. 
Αντώνης Βγόντζας-Nομικός-fb

4 σχόλια:


  1. Έχουμε αυτό που η πλειοψηφία επέλεξε...που όλοι τώρα δεν ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ αλλά κάτι άλλο... -Έχουμε εναν αριστερό που εναντιώνεται στην ιδιωτική εκπαίδευση ενώ τα παιδιά του μορφώνονται στα καλλίτερα ιδιωτικά σχολεία ... -Έχουμε εναν που δεν ντρέπεται δε διστάζει να ξεφτιλίσει τον καθένα αρκεί να μη χάσει την καρέκλα...έχουμε ...έχουμε ...ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ!!!!!
    Είναι, αδιαφιλονίκητα, ένας ασυναγώνιστος χαχανούλης Πρωθυπουργός, που ο πολιτικός του λόγος εξαντλείται σε φτηνές ατάκες, ικανές να συγκινήσουν μονάχα τους εναπομείναντες χαχανούληδες ψηφοφόρους του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επι της ουσίας! Αυτά δεν είναι επιχείρηματα κατά του κ. Τσίπρα. Είναι γενικεύσεις, άσχετες εξισώσεις πραγμάτων, πλήρης υποτίμηση των συμπολιτών μας και περιφερόμενος μηδενισμός.
      Χάλι μαύρο καμαρι της μαμακας, χαχανουλι! Αιντε λοιπον να φυγουν ολοι από κει που είναι και να πάνε στον ψυχίατρο ,για να ρθουν οι αλλοι , οι δικοι σου. Στέκει αυτό? Διαβασε πρωτα για τα δεκεμβριανα του 44 και τον εμφυλιο μεχρι το 49, τοτε που η ζηλοφθονια, το μισοσ , η φιλαυτια, η οιηση και η αρχομανια ειχαν γιγαντωσει και ειχαν ,καταφαγει τις σαρκες του Ελληνισμού.
      Διαβασε την ιστορια σου γιατι μου φαινεσαι νέο κι αγουρο παιδι. Μαθε ότι απο την επανασταση του 21 ως τα σημερα εχουμε συναψει τρεις εμφυλιους πολεμους ! Μοναδικοι στον κοσμο και μαθε ότι η διχονοια είναι το μεγαλυτερο διαχρονικο παθος της φυλης μας. Σπουδασε τον εθνικο μας υμνο>
      Η Διχόνοια που βαστάει,ένα σκήπτρο η δολερή,καθενός χαμογελάει,
      “πάρ’ το” λέγοντας “και σύ”.
      Κειό το σκήπτρο που σας δείχνει,
      έχει αλήθεια ωραία θωριά,
      μην το πιάστε γιατί ρίχνει,
      εισέ δάκρυα θλιβερά»,
      αναλυσε τον στοιχο , οπως θα εμαθες να αναλυεις ένα ποιημα στο σχολειο σου και παρε διδαγματα από κει. Μαθε για τον Ετεροκλη και τον Πολυνεικη στη τραγωδια του Αισχυλου και βγαλλε τα σωστα διδαγματα για τη ζωη σου λεβεντη , και μην αφινεις να σε παρασερνουν τα κομματοσκυλα!!
      Σε εχει φανατίσει προφανως ο Αδωνις κι ο Βοριδης τόσο πολύ, που η μοναδική σου απάντηση σε όλα είναι μια απαξιωτική ρητορική δίχως στοιχεία, δίχως θέληση για διάλογο και κυρίως δίχως δημοκρατική αίσθηση των πραγμάτων. Λυπάμαι πολύ για την κατάσταση αυτή ενός νεου παιδιου που αυριο θα βγει στη κοινωνια!!.

      Διαγραφή
    2. Είσαι επιεικώς βλάξ.
      Γιατί δεν απαντάς σε αυτά που ο επιφανής νομικός αρθογράφος επισημαίνει και απαντάς με αρες μαρες κουκουνάρες .
      Πχ ο Ο Πρωθυπουργός, αταλάντευτος υπερασπιστής της δημόσιας λαϊκής Παιδείας, δήλωσε χθες στη Βουλή «όσο είμαστε εδώ, Παιδεία άλλη για τους γόνους και άλλη για τον λαό δεν θα επιτρέψουμε» και αυτός στέλνει τον γιο του Ερνέστο στην ιδιωτική σχολή των Αθηνών ΧΙΛΛ...συνέχισε τώρα το μάσημα σανού...

      Διαγραφή
  2. Φαντασου χαχανουλι, αν αυτον τον διαλογο τον καναμε μεταξυ μας το 1944/48,θα με τφεκαγες εν ψυχρω αν με βρησκες. Ετσι γινοταν τοτε! Πρεπει ναμαστε ευτυχεις λοιπον που ξεπερασαμε αυτά τα παθη! Σημερα μπορούμε και εκφραζουμε τη γνωμη μας ελευθερα,ομως ο σεβασμος και η ευπρεπεια δεν πρεπει να χαθει κι όταν ακομα παραμενουμε ανωνυμοι. Υπαρχουν καποια ορια που είναι οροσημα , δεν ξεπερνιουνται και μη παιρνεις σα βαση τους κονδυλοφόρους που μας βομβαρδιζουν με κάθε λογης σχολια!! Για μενα είναι αξιολυπητα ανθρωπαρια που για να επιζησουν γινονται αβολα οργανα σε ατομα που σκοπιμα αποβλεπουν στο να σπειρουν διχονοια και παλι αναμεσα στα κοινωνικα στρωματα. !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά