Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019

Ποιοι χρηματίστηκαν για το «Μακεδονικό;» – Ο Καμμένος απασφάλισε, ο Τσίπρας σιωπά

Ο Πάνος Καμμένος θα μείνει στην σύγχρονη πολιτική ιστορία ως αυτός που εισήγαγε τις ψεκασμένες θεωρίες, τον άκρατο λαϊκισμό, τις ύβρεις κατά των πολιτικών αντιπάλων, τα υπονοούμενα και τα σεξιστικά σχόλια.
Ως εκ τούτου δεν θα έπρεπε να παίρνει κανείς στα σοβαρά τα όσα έλεγε, αλλά κυρίως τα όσα λέει τώρα που δεν είναι υπουργός. Και τώρα που δίνει αγώνα για την επιβίωσή του.
Ωστόσο ο Πάνος Καμμένος ήταν κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης επί τέσσερα χρόνια. Πρόεδρος του κόμματος και συγκυβερνήτης από το 2015 και μετά. Γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα, χειρίστηκε κρίσιμες υποθέσεις στο χώρο της άμυνας και των εξωτερικών υποθέσεων. Έχει πάρει μέρος σε μυστικές συναντήσεις και συζητήσεις, έχει συνομιλήσει με ανθρώπους που κινούν τα νήματα σε πολλά επίπεδα.
Όταν, λοιπόν, ένας τέτοιος πρώην υπουργός βγαίνει και
αφήνει τόσο ξεκάθαρα υπονοούμενα για χρηματισμούς και άλλες ύποπτες διαδικασίες τότε η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή.
«ΕΙΣ-ΠΡΑΤΤΩ….Ρήμα αναφερόμενο ενίοτε στο εσωτερικό και συχνά μετά το 2017 στο εξωτερικό» έγραψε στην ανάρτησή του χθες ο κ. Καμμένος. Οποιος δεν θέλει να δει ότι πρόκειται για ένα μήνυμα που ξεκάθαρα αναφέρεται στον Νίκο Κοτζιά, απλά εθελοτυφλεί.
Ο πρώην υπουργός Άμυνας κατηγορεί τον πρώην υπουργό Εξωτερικών για χρηματισμό, κατηγορία που εξαπέλυσε πιο καθαρά στο υπουργικό συμβούλιο το οποίο οδήγησε στην παραίτηση Κοτζιά. Κανείς επί της ουσίας δεν αμφισβήτησε όσα διέρρευσαν από εκείνη τη δραματική συνεδρίαση όπου ο Καμμένος κατηγόρησε ευθέως τον Κοτζιά για τα μυστικά κονδύλια στο υπουργείο Εξωτερικό αλλά και για μερικές δεκάδες εκατομμύρια με προέλευση Σόρος που «πετούσαν» πάνω από την Ελλάδα.
Ο ίδιος ο κ. Καμμένος στην πρόσφατη συνέντευξή του στο κανάλι Βεργίνα άφησε υπονοούμενα και για βίζες που δίνονταν σε ανθρώπους του Σόρος και γενικότερα για παρέμβαση από το εξωτερικό προκειμένου να υπάρξει μια ομαλή διαδικασία και να προχωρήσει η συμφωνία με την ΠΓΔΜ.
Ακόμη κι αν αυτά όλα είναι «ψεκασμένες» θεωρίες, ακόμη κι αν τα λέει ένας πικραμένος πολιτικός που «πουλήθηκε» (όπως είπε) δύο φορές από τον πρωθυπουργού, είναι καταγγελίες που πρέπει να ερευνηθούν.

Ερευνα από Βουλή και Δικαιοσύνη

Και αποτελούν αντικείμενο έρευνας και της Βουλής αλλά και της Δικαιοσύνης. Δεν θα έπρεπε να σχηματιστεί δικογραφία η οποία αφού αφορά πολιτικούς να πάει στη Βουλή και να κληθεί ο Καμμένος να δώσει εξηγήσεις;
Πώς επιτρέπει η κυβέρνηση στον πρώην κυβερνητικό εταίρο της να την «τσιγαρίζει», να παίζει το μαρτύριο της σταγόνας και κανείς να μη μιλά. Οσο δεν απαντά το Μαξίμου τόσο δείχνει ότι κάτι σοβαρό κρύβεται πίσω από αυτήν την υπόθεση.
Βεβαίως, ο πρώτος θιγόμενος είναι ο Νίκος Κοτζιάς κι αυτός πρέπει να απαντήσει με αποδείξεις και ονόματα στον Πάνο Καμμένο. Δηλητηριάζει τον ίδιο, το κίνημα ΠΡΑΤΤΩ και κυρίως την πολιτική ζωή του τόπου η κατηγορία για χρηματισμό πολιτικών.
Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με τη συμφωνία των Πρεσπών κι αν πρέπει να περάσει ή όχι, αν είναι εθνικά επωφελής ή όχι. Εδώ το ζήτημα είναι αν η κυβέρνηση ειδικά και το πολιτικό σύστημα γενικότερα θα αφήνει έναν πολιτικό σαν τον Καμμένο να διασύρει τη χώρα.
Αν ο πρώην υπουργός Άμυνας έχει αποδείξεις ότι κάποιοι στην κυβέρνηση ή αλλού «τα άρπαξαν» για να επηρεάσουν κόσμο και να περάσει η συμφωνία για το Μακεδονικό πρέπει να τις καταθέσει. Στη Δικαιοσύνη ή σε κάποια εξεταστική επιτροπή της Βουλής.

Δεν μπορεί να σέρνεται μια τέτοια κατηγορία και ο κόσμος να παρακολουθεί άναυδος. Διότι με τον τρόπο αυτό σαμποτάρεται ακόμη και η ίδια η συμφωνία που φέρνει ο Τσίπρας στην ελληνική Βουλή. Δεν μπορεί να υπάρχουν σκιές ότι οι Πρέσπες είναι προϊόν «ξεπουλήματος» της κυβέρνησης ή άλλων κρατικών αξιωματούχων.
Κι όταν ο πρόεδρο των ΑΝΕΛ αφήνει υπονοούμενα για διακίνηση χρημάτων προς το ΠΡΑΤΤΩ του κ. Κοτζιά, η κατηγορία αυτή αγγίζει και τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Που πρέπει να απαντήσει, ακόμη και δημοσιοποιώντας την επιστολή παραίτησης του πρώην ΥΠΕΞ, όπως ήδη ζητούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Και μην ξεχνάμε ότι ο ίδιος ο Νίκος Κοτζιάς σε συνέντευξη που είχε δώσει στον σταθμό ΚΡΗΤΗ TV είχε πει: «Ο εν λόγω κύριος (σ.σ. ο Καμμένος) είπε πολλά. Και τι δεν είπε, δηλαδή. Είπε για μυστικά κονδύλια. Είπε ακόμα ότι ο Σόρος χρηματοδοτεί την κυβέρνηση για να αγοράσει ξένους».

Ωρολογιακή βόμβα

Επί του πολιτικού ζητήματος αυτό που φαίνεται ξεκάθαρα είναι ότι ο Πάνος Καμμένος αποτελεί πλέον ασύμμετρη απειλή για την κυβέρνηση και προσωπικά για τον πρωθυπουργό. Ο πρώην υπουργός κλιμακώνει τις επιθέσεις του. Πρώτα είπε ότι ο Τσίπρας τον κορόιδεψε, μετά επιτέθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, τώρα έβαλε στο στόχαστρό του τον Κοτζιά. Είναι φανερό ότι στην προσπάθειά του να εκλεγεί ξανά θα κάνει τα πάντα. Κι επειδή ξέρει πολλά το Μαξίμου τρέμει για το τι θα μπορούσε να πει.
Αν υπήρχε μια άτυπη συμφωνία για βελούδινο διαζύγιο και για δανεικούς βουλευτές που στηρίζουν την κυβέρνηση, αυτή η κατάσταση θα υποχωρεί όσο πλησιάζουμε στις εκλογές. Οι ΑΝΕΛ θα θελήσουν να «αποσυριζοποιηθούν» βγάζοντας ακόμη και άπλυτα στη φόρα ενώ πλέον και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πρέπει να κρύβεται απέναντι στον Καμμένο. Το σήριαλ θα έχει ακόμη πολλές πράξεις.
Ο Καμμένος μοιάζει με ωρολογιακή βόμβα που δεν μπορεί να ελεγχθεί, αν αισθανθεί ότι απειλείται θα πάρει κι άλλους μαζί του στον γκρεμό.
Και για να θυμηθούμε τι είχε διαρρεύσει από εκείνο το υπουργικό συμβούλιο, ας διαβάσουμε τους διαλόγους για να καταλάβουμε ότι υπάρχει πολύ… ψωμί στην υπόθεση του Μακεδονικού

Καμμένος: Διατηρώ την άποψή μου για την ονομασία της πΓΔΜ… Δεν πρόκειται να συμπλεύσω στην προσπάθεια για ανατροπή της κυβέρνησης.
Κοτζιάς: Επιχειρείς να ασκήσεις εξωτερική πολιτική σε βάρος της κυβέρνησης και της χώρας για να εξυπηρετήσεις τις δικές σου πολιτικές και προσωπικές επιδιώξεις!

Καμμένος: Υπήρξε διαβεβαίωση από την πλευρά του υπουργείου Εξωτερικών, ότι το Σκοπιανό θα έρθει στη Βουλή, μετά τις εκλογές…
Κοτζιάς: Αυτό δε συνέβη ποτέ. Τα βήματα που έγιναν είχαν την έγκριση του πρωθυπουργού και των αρμόδιων οργάνων. Ίσως έλειπες από μερικές κυβερνητικές συνεδριάσεις…
Καμμένος: Έχουμε ξεκαθαρίσει τη θέση μας και τη στάση μας. Δεν είναι ψεύτικη σαν του Μητσοτάκη. Εκτιμώ ωστόσο ότι η συμφωνία δεν θα έρθει στη Βουλή, γιατί δεν θα ολοκληρωθεί η διαδικασία στα Σκόπια. Σε κάθε περίπτωση δεν θα ταυτιστούμε με τη ΝΔ στην προσπάθειά της να ρίξει την κυβέρνηση.
Τσίπρας: Η συμφωνία είναι της κυβέρνησης, και όχι του υπουργείου Εξωτερικών.

Καμμένος: Δεν δέχομαι πλέον προσωπικές επιθέσεις, αλλά πολιτική αντιπαράθεση. Απαράδεκτα τα σχόλια στελεχών όπως ο Φίλης που με παρομοιάζουν με τον Σαλβίνι.
Παππάς: Να αποφεύγονται στην κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ τέτοιες αναφορές. Εγώ αν αισθανόμουν ότι υπήρχε ένας Σαλβίνι στην κυβέρνηση δεν θα ήμουν σε αυτήν… Είναι απαράδεκτο να λέγονται αυτά τα πράγματα.

Κοτζιάς: Προτείνω να ησυχάσουμε, να σιωπήσουμε και να περιμένουμε τις εξελίξεις στα Σκόπια
Καμμένος: Δεν μπορεί να με υποκαθιστά ο υπουργός Εξωτερικών και να μαθαίνω από τρίτους τι γίνεται και ιδίως ότι χρησιμοποιεί με αδιαφάνεια τα 45 εκατ. ευρώ των «μυστικών κονδυλίων» και να τα σκορπίζει
Κοτζιάς: Πια 45; 11 εκατ. ευρώ έχω στο υπουργείο Εξωτερικών και από αυτά το 50% πάει στην Εκκλησία. Και μάλιστα δεν τα δίνω εγώ, τα δίνει το υπουργείο Οικονομικών. Ευκλείδη πες του σε παρακαλώ!
Βασ. Κανέλλης-in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά