Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019

Δεν καταλαβαίνει ότι αυτογελοιοποιείται;

Είναι κρίμα που το ΚΚΕ δεν ματαιώνει την προγραμματισμένη εκδήλωση του της 2ας Ιουλίου για να αναγκαστεί ο κ Τσίπρας να συρθεί σε debate όλων των πολιτικών αρχηγών ή να εξευτελιστεί ψάχνοντας μια καλή δικαιολογία για να απόσχει. Γιατί στην πραγματικότητα ο κ Τσίπρας είναι που υπονομεύει το debate όλων των αρχηγών. Στοχεύοντας σε διακαναλικούς μονόλογους. Ενώ εκλιπαρεί τον κ Μητσοτάκη για ένα debate tete a tete.
Ο λόγος είναι πολύ απλός. Ο ελεγχόμενος πρωθυπουργός θα βρεθεί σε διασταυρωμένα πυρά 4 πολιτικών, που θα κάνουν την πολιτική του φύλο και φτερό. Και θα είναι μόνος. Χωρίς τα χειροκροτήματα των βουλευτών του, των οπαδών του και του κόμματος, που δίνουν τροφή στο απύθμενο θράσος του όταν αγορεύει.
Δεύτερο, και πολύ σημαντικό για τον ψυχισμό του κ Τσίπρα, σε ένα debate 5 πολιτικών δεν θα είναι πρωταγωνιστής. Θα είναι ένας από 5 ανθρώπους. Με ίσα δικαιώματα στο χρόνο λόγου. Και με ελεγχόμενο ύφος. Αυτά τα ίσα δικαιώματα φέρνουν σε
αδύναμη θέση έναν άνθρωπο που έχει μάθει στη σχολική, πανεπιστημιακή, πολιτική ζωή να είναι προνομιούχος. Να απολαμβάνει ανισότητας έναντι άλλων. Η ισότητα δεν ταιριάζει στον κ Τσίπρα.
Η ισότητα ταιριάζει στον πρωθυπουργό όταν έχει απέναντί του έναν συνομιλητή, που δεν είναι αδίστακτος στα λόγια (επομένως και στις πράξεις). Γιατί όποιος δεν είναι αδίστακτος δεν μπορεί να πει άνετα ψέματα, ούτε να επικαλεστεί ψέματα, ούτε να διαστρεβλώσει αλήθειες και πραγματικότητες, ούτε να υποσχεθεί ανέφικτα πράγματα. Ενώ ο κ Τσίπρας μπορεί. Και αυτή είναι η υπεροχή του απέναντι στους άλλους πολιτικούς.
Γιατί, ενώ όλοι οι πολιτικοί χρησιμοποιούν από έναν τόνο υπερβολής μέχρι πολλά ψέματα στο λόγο τους, ο κ Τσίπρας δεν έχει όριο σ αυτά. Ακριβώς επειδή είναι αδίστακτος. Δεν έχει δισταγμό, προκειμένου να κερδίζει και να άρχει. Και σ αυτό έχει και άλλον ένα σύμμαχο. Την αβυσσαλέα άγνοιά του για στοιχειώδη θέματα, που ξέρουν και σχολιαρόπαιδα.
Από αυτές τις ιδιότητές του πηγάζουν όλες οι τερατολογίες προ του 2015 και μετά για την τρόικα, τα μνημόνια, τους ζουρνάδες, το δημοψήφισμα, την δήθεν έξοδο από τα μνημόνια, την καταστροφή της ελληνικής οικονομίας που τη λέει για θρίαμβο, τον αποκλεισμό της αντιπολίτευσης από την εξωτερική πολιτική, το ξεπούλημα της Μακεδονίας, τον εμφυλιοπολεμικό διχασμό της ελληνικής κοινωνίας, τα στημένα θέατρα για το Μάτι και τη Μάνδρα, τις τερατολογίες για το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ λες και είμαστε στο 1980 και τις τερατολογίες για την αριστερά λες και είμαστε στα 1944.
Σ αυτές τις τερατολογίες δεν μπορεί να ανταπεξέλθει κανένας φυσιολογικός άνθρωπος απέναντί του αν δεν θέλει να είναι άκρως προσβλητικός ή άκρως ειρωνικός. Γιατί, τον ψεύτη, που δεν διστάζει να χρησιμοποιεί και γλώσσα πεζοδρομίου όταν στριμώχνεται, τον αντιμετωπίζεις μόνο με δύο τρόπους: Με τα όπλα του ή με την περιφρόνηση. Αν χρησιμοποιήσεις τα όπλα του θα πέσεις στο επίπεδό του. Μένει μόνο η περιφρόνηση.
Το debate το δυναμίτισε ο ίδιος ο κ Τσίπρας, που στην αρχή δεν έβρισκε τάχα ημερομηνία, στη συνέχεια ζήτησε μέσω του παιδικά αφελή υποψήφιου δημάρχου του κ Ηλιόπουλου να συμμετέχουν και άλλοι δημοσιογράφοι ή πολίτες (!),στη συνέχεια επικαλέστηκε την απουσία του στις Βρυξέλλες και στο τέλος βρήκε τη σωτηρία! Πληροφορήθηκε ότι το ΚΚΕ έχει προγραμματισμένη εκδήλωση τη Δευτέρα 2 Ιουλίου και πρότεινε αυτή την ημερομηνία, προφασιζόμενος και τον ήρωα, που θα κατέβει από το αεροπλάνο των Βρυξελών και θα πάει κατευθείαν στο στούντιο!
Στη συνέχεια προφασίστηκε ότι δεν ήξερε την εκδήλωση του ΚΚΕ και έφτασε στο σημείο να κατηγορήσει το ΚΚΕ ότι υπεκφεύγει και δυναμιτίζει το debate! Και για να μην του την πέσει το ΚΚΕ άγρια, που δεν το αντέχει ούτε το θέλει, κατηγόρησε και το ΠΑΣΟΚ με μπουρδουκλωμένες αιτιάσεις.
Το πρόβλημα του κ Τσίπρα είναι απλό. Δεν θέλει να βρεθεί ισότιμος ανάμεσα σε 4 άλλους πολιτικούς αρχηγούς να βομβαρδίζεται. Δεν τη θέλει την ισοτιμία και δεν θέλει να τσαλακώσει την εικόνα του ρήτορα πρωταγωνιστή και «άχαστου», που χτίζει εδώ και χρόνια. Ο κ Τσίπρας θέλει ένα τετ α τετ debate με τον κ Μητσοτάκη και τίποτε άλλο.
Γιατί είναι πιο ευφραδής και, κυρίως, γιατί είναι αδίστακτος στην οξεία γλώσσα, στα ψέματα και στις διαστρεβλώσεις. Στοιχεία στα οποία υστερεί ο αντίπαλός του. Και τα οποία είναι προσφιλή σε ένα ικανό κομμάτι του λαού, που επιλέγει και ψηφίζει με όρους ποδοσφαιρικούς ή κακώς νοούμενου πεζοδρομίου. Σ αυτούς απευθύνεται. Αυτούς θέλει.
Είναι απορίας άξιο πώς ο κ Τσίπρας, που είναι μάγος στην προπαγάνδα, δεν καταλαβαίνει ότι εκλιπαρώντας συνεχώς τον κ Μητσοτάκη να αντιπαρατεθεί μαζί του και εισπράττοντας συνεχώς, κατά το λαϊκό, «χυλόπιτα», δεν καταλαβαίνει ότι γελοιοποιείται. Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απωλέσαι.

Γ. Παπαδόπουλος- Τετράδης
liberal.gr

8 σχόλια:

 1. Δεν γίνεται κανείς γελοίος με τις ιδιότητες που έχει, αλλά με τις ιδιότητες που προσποιείται ότι έχει.
  Λα Ροσφουκώ, 1613-1680, Γάλλος συγγραφέας
  Γ.Κ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις

  1. Προς απαντηση σου ΓΚ:
   1.
   Ορκωμοσία του Κένεντι: "Μην αναρωτιέστε τι μπορεί να κάνει η πατρίδα σας για, εσάς, αναρωτηθείτε τι μπορείτε να κάνετε εσείς για την πατρίδα σας"
   2.Μια από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της Ουάσιγκτον, πριν περίπου 50 χρόνια, προκήρυξε διαγωνισμό με χρηματικές αμοιβές για τον επιτυχέστερο χαρακτηρισμό των διαφόρων λαών και της ψυχολογίας τους. Το βραβείο απέσπασε ο δικαστικός Ν. Κέλλυ, με τον εξής χαρακτηρισμό του Έλληνα…

   «Μπροστά στο Δικαστήριο της αδέκαστης Ιστορίας, ο Έλληνας αποδείχτηκε ανέκαθεν κατώτερος από τις περιστάσεις, παρότι από άποψη διανοητική κατείχε πάντοτε τα πρωτεία. Ο Έλληνας είναι ευφυέστατος αλλά και οιηματίας, δραστήριος αλλά και αμέθοδος, φιλότιμος αλλά και γεμάτος από προλήψεις, θερμόαιμος, ανυπόμονος αλλά και πολεμιστής.

   Έχτισε τον Παρθενώνα και αφού μέθυσε από την αίγλη του, τον άφησε αργότερα να γίνει στόχος των ερίδων. Ανέδειξε το Σωκράτη για να τον δηλητηριάσει. Θαύμασε το Θεμιστοκλή για να τον εξορίσει. Υπηρέτησε τον Αριστοτέλη για να τον κυνηγήσει.

   Γέννησε το Βενιζέλο για να τον δολοφονήσει. Έκτισε το Βυζάντιο για να το εκτουρκίσει. Έφερε το ’21 για να το διακυβέψει. δημιούργησε το 1909 για να το λησμονήσει. Τριπλασίασε την Ελλάδα και παραλίγο να την κηδέψει.

   Τη μια στιγμή κόβεται για την αλήθεια και την άλλη μισεί εκείνον που αρνείται να υπηρετήσει το ψεύδος. Παράδοξο πλάσμα, ατίθασο, περίεργο, ημίκαλο, ημίκακο, με αβέβαιες διαθέσεις, εγωπαθές και σοφόμωρο, ο Έλληνας.

   Οικτίρατέ τον, θαυμάστε τον, αν θέλετε. Ταξινομείστε τον, αν μπορείτε

   Διαγραφή
  2. Ενδιαφέροντα όσα αναφέρεις .Ευχαριστώ.
   Γ.Κ.

   Διαγραφή
  3. Δεν είναι μονο ενδιαφερουσσες μακαι αποδεδειγμένες συμπεριφορες της ρατσας μας φιλε ΓΚ!! Για το λογο αυτό κι επειδή είμαι και μεγαλύτερος σου,πολυφοβάμαι ότι ο καλομαθημένος Κουλης θα οδηγησει και παλι τη Χωρα μας στη καταστροφή.
   Καποτε η ιστορια θα αναφερει ότι οι σωφρωνες παρεκλησεις νοημων πολιτων στις εκλογες του Καλοκαιριου του 2019 δεν εισακουστηκαν! Ετσι το πληθος των προσκυνημεμενων καιροσκοπων και οπορτουνηστων που καρτεραγαν δωρακια κάθε είδους σαν την επαναφορά των κομμενων συνταξεων κ.α.καταψηφησαν τον ευλογημενον Αλεξη Τσιπρα και από τοτε αρχισε το ασταματητο κατρακύλισμα στη νεωτερη ιστορια της Ελλαδος!!

   Διαγραφή
  4. ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΣΚΕΦΤΗΚΕΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΓΙΑΤΙ Ο ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΧΑΝΕΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ ΣΤΙΣ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΜΑΣ ΦΟΡΤΩΝΕΙ ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ; ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΕΓΩ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΔΩΣΕ ΕΝΑ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΚΟΙΤΟΥΣΕ ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ ΝΑ ΠΙΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΛΗΤΗΡΙΟΣ ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΤΕΡΑΤΩΔΗ ΨΕΜΑΤΑ ..ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΨΗΦΟ ΣΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ

   Διαγραφή
  5. Ανώνυμε 6:11:00 είχε γράψει ο Αρκάς για να προφυλάξει τον ,για μια βδομάδα ακόμα,πρωθυπουργό μας να μην χρησιμοποιεί λέξεις που δεν ξέρει τη σημασία τους ή την κλίση τους.Μήπως θα έπρεπε να απευθυνθεί γενικότερα στους Συριζαίους;:))
   Βγάζει μάτι αυτό το ''νοήμων πολιτών''.Τα υπόλοιπα λάθη τα προσπερνώ:)
   Επι της ουσίας όσων γράφεις τώρα:1)Αν είσαι μεγαλύτερος από την Άννα Βίσσυ είσαι κι από μένα.2)Το 2019 δεν είναι 2015 για να κρίνουμε τον ευλογημένο σου κυρίως από τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα του.Όσο και να κινδυνολογείτε οι πράξεις του τον κατατάσουν στον χειρότερο πρωθυπουργό της μεταπολίτευσης.
   Γ.Κ.

   Διαγραφή
  6. Στη γραμματικη και την ορθογραφια φαινεται νασαι τσακαλι ΓΚ και παρολα αυτά! Αν δεν συνετηστεις και δεν αλλαξεις μυαλα θα παραμεινεις μεταξεταστεος μεσα στο χειρωτερο πολιτικο ρευμα που γνωρισε η Ελλαδα μεταπολεμικα με τον Κουλη μπροστα!
   Ποιον τον Κουλη, ακου ονομα και καθησε να σπουδασεις το ιστορικο του!

   Διαγραφή
 2. Αλέξης Τσίπρας χθες στη Δραπετσώνα: Η Παναγιά μαζί μας!
  Καλά!!! Φανταστείτε την απελπισία του για να επικαλείται ο άθεος τα θεία!
  Μιλάμε για γελοίο υποκείμενο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά