Τρίτη 30 Ιουλίου 2019

ΣΥΡΙΖΑ: Tους χτύπησε η ζέστη κατακέφαλα;

Αν διαβάσει κάποιος τις δηλώσεις πρωτοκλασάτων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, θα νομίσει πως ο Κυρ.Μητσοτάκης είναι κάτι μεταξύ Όρμπαν, Μπολσονάρου και Σαλβίνι. Οι δε τρεις πρώτες εβδομάδες της κυβέρνησης παραπέμπουν σε μιαν ακροδεξιά, θρησκόληπτη, νεοφιλελεύθερη κατάσταση.
Από δίπλα τους και οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι γεφυροποιοί.
Όλοι τους, από τα φοιτητικά τους χρόνια, είναι διαπαιδαγωγημένοι με το δόγμα «αν η πραγματικότητα δεν συμβαδίζει με τις αντιλήψεις μας, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα».
Έφτασαν μάλιστα στο έσχατο σημείο θράσους, να μέμφονται ένα πολιτικό στέλεχος της διοίκησης για κάτι που έγραψε για την χούντα, το 2015, δηλαδή πενήντα χρόνια μετά, αυτοί που στην δεκαετία του 70 και του 80 υμνούσαν, οι μισοί τον Τσαουσέσκου και οι άλλοι μισοί τον σοβιετικό ολοκληρωτισμό.
Και δεν ντρέπονται!
Πού οφείλεται αυτή παράκρουση; Φταίει μήπως η ζέστη;
Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται επί τρεις εβδομάδες σε μια μόνιμη τρικυμία εν κρανίω, καθώς ακόμα δεν
έχουν συνειδητοποιήσει πώς ο «Κούλης» κέρδισε τον «άχαστο». Και όχι μια φορά, αλλά τέσσερις, μέσα σε ένα μήνα.
Κανονικός «πελάτης».
Με απλά λόγια δεν έχουν προσαρμοστεί ακόμα στην νέα κατάσταση. Θέλουν τον χρόνο τους.
Το δράμα τους μεγαλώνει, όσο ο Κυρ.Μητσοτάκης διαψεύδει με την πολιτική του τα όσα περί ακροδεξιάς του προσάπτουν. Κοντεύει να προσεταιριστεί την μισή κεντροαριστερά και αυτοί μιλούν ακόμα για χουντικούς και άλλα φαιδρά.
Αντιπαρέρχομαι ως κοινό και τετριμμένο το επιχείρημα πως ο ΣΥΡΙΖΑ συνεργάστηκε σε κυβερνητικό επίπεδο με την Άκρα Δεξιά, καθώς γι΄αυτήν επιλογή του κατέβαλε το σχετικό τίμημα στις εκλογές.
Το ερώτημα είναι ένα. Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να πορευθεί με αυτές τις ανόητες κορώνες περί Μπολονσάρου και Όρμπαν; Είναι δυνατόν να μην μπορούν να εκπονήσουν έναν στοιχειωδώς σοβαρό πολιτικό λόγο;
Απάντηση: Δεν μπορούν, γιατί έχουν οικοδομήσει όλο το αφήγημα τους πάνω στο ότι η Νέα Δημοκρατία είναι ένα, κατά βάση, ακροδεξιό κόμμα.
Αυτή η στρατηγική θεώρηση δεν ανατρέπεται από το υπάρχον πολιτικό προσωπικό του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορούν να σκεφτούν αλλιώς. Επί πλέον, η κατάσταση τους επιδεινώνεται ανησυχητικά, όσο βλέπουν πως η επιτυχία στο κυβερνητικό έργο των τριών αυτών εβδομάδων, δεν οφείλεται σε μεγαλοφυείς συλλήψεις ούτε σε κινήσεις υψηλής πολιτικής, αλλά στην εφαρμογή του αυτονόητου.
Τι έκανε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μέσα σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα. Απλώς δούλεψε πάνω σε ένα δικό της σχέδιο που απέβλεπε στην ρύθμιση χρονιζόντων θεμάτων της καθημερινότητας.
Έκανε δηλαδή αυτό που δεν έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ. Τόσο απλά. Από εδώ απορρέει και αυτή η αμηχανία των στελεχών του.
Έτσι έχουν γίνει αιχμάλωτοι ενός προκατασκευασμένου καταγγελτικού λόγου που βρίσκεται εκτός πραγματικότητος. Τα όσα υποστηρίζουν συγκινούν μόνον το στενό κομματικό ακροατήριο και τους γεφυροποιούς, που είναι υποχρεωμένοι πλέον να ακολουθούν και να επικροτούν ό,τι ανοησία λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
Νομίζω πως η κυβέρνηση έχει όλα τα χαρτιά στα χέρια της και μέχρι στιγμής τα χρησιμοποιεί αποτελεσματικά, καθώς έχει αποσυντονίσει πλήρως το βασικό αντιπολιτευτικό αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ.
Τα στελέχη του όσο πιο γρήγορα το κατανοήσουν τόσο πιο γρήγορα θα επεξεργαστούν έναν άλλο αντιπολιτευτικό λόγο. Αν, βέβαια, μπορούν.
Σ. Μουμτζής-liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά