Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019

Ιστορίες κατασκοπείας και ιδεοληψίας

Θυμάστε το 2004 που η ΕΛ.ΑΣ. είχε εγκαταστήσει ένα σωρό κάμερες CCTV στους δρόμους και τα γήπεδα;
Εκείνη την εποχή έτυχε να είμαι ο προϊστάμενος της ομάδας επίβλεψης του C4I για τον "Αθήνα 2004" και τη ΔΑΟΑ (Δ/νση Ασφαλείας Ολυμπιακών Αγώνων) και μέσα στα καθήκοντά μας ήταν και η επίβλεψη της εγκατάστασης αυτών των καμερών από τη Siemens.
Ήταν καταπληκτικά μηχανήματα, από την Ισραηλινή εταιρεία Meyer (; ) και στο Ολυμπιακό χωριό καταφέραμε να διαβάσουμε τα νούμερα στις επωμίδες ενός αστυνομικού από 120 μ. μακρυά. €5.000 κόστισε στο Δημόσιο η κάθε μία. Μάλιστα είχαν αναγνώριση ήχου εκπυρσοκρότησης ή έκρηξης και ενσωματωμένο μεγάφωνο για παροχή οδηγιών στους πολίτες.
Και βέβαια, όλοι οι "δημοκράτες" φίλοι μας της Αριστεράς είχαν φρουμάξει και ζητούσαν την άμεση αποξήλωσή τους και καθημερινά έρχονταν οι μηχανικοί της Siemens να μας πουν για 2-3 κάμερες που οι μπαχαλάκηδες είχαν καταστρέψει το βράδυ. Βλέπετε, σε όλη την Αριστερά ακόμα λειτουργούν τα εμφυλιοπολεμικά αντανακλαστικά και είναι πεπεισμένοι ότι ο 25χρονος αστυφύλακας που χειρίζεται το joystick έχει βαλθεί να τους παρακολουθεί νύχτα και μέρα (πιο πιθανό είναι να παίρνει μάτι καμιά ευειδή ύπαρξη και σας το λέω γνωρίζοντας καλά...).

Και η Κυβερνήσεις Σημίτη και Καραμανλή ενέδωσαν στις πιέσεις και συμφώνησαν να τις αποξηλώσουν όλες, εκτός από αυτές που χρησιμοποιεί η Τροχαία στις διασταυρώσεις, άμεσως μετά την Ολυμπιάδα.
Και σήμερα, όταν γίνεται ένα έγκλημα ή τρομοκρατική επίθεση, οι αστυνομικοί τρέχουν στα γύρω μαγαζιά μήπως και καταγράφηκε κάτι από τις κάμερες των 20€ που έβαλε ο κυρ-Παντελής στο περίπτερο για να μην του κλέβουν τις σοκολάτες και τα παγωτά.
Τη στιγμή που μόνο στο "αντιδημοκρατικό" Λονδίνο λειτουργούν 2.000.000 κάμερες, πολλές από τις οποίες δίνουν face recognition data στους χειριστές τους.
Γιατί, για την Αριστερά, Δημοκρατία νοείται μόνο η πλήρης ασυδοσία, ενώ κάθε προσπάθεια να προστατευτεί το Κοινό είναι "παρακολούθηση", λες και νοιάζει κανέναν πια που πήγαν και ήπιαν καφέ και με ποιον.
Ναι, θα συμφωνούσα κι εγώ, όλα τα δεδομένα να καταστρέφονται μετά από 2 μήνες, άλλωστε δεν συμφέρει οικονομοτεχνικά να τα διατηρείς, αλλά από αυτό, μέχρι το ασύδοτο έγκλημα μέρα-μεσημέρι, στους δρόμους και τα γήπεδα, έχει κάποια απόσταση, δεν νομίζετε;
Μήπως να το ξαναδούμε το θέμα;

Κώστας Κάπος-https://infognomonpolitics.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά