Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019

Η υποκριτική Ευρώπη και το ΝΑΤΟ φάντασμα

Αν είχε βγει Έλληνας πολιτικός και είχε καταφερθεί εναντίον του ΝΑΤΟ θα έπεφταν όλοι πάνω του να τον κατασπαράξουν με το επιχείρημα ότι αμφισβητεί τη θέση της χώρας στη Δύση. Τώρα που λέει ο Μακρόν, για «εγκεφαλικά νεκρό ΝΑΤΟ», είναι μία αποδεκτή, αν όχι και πολύ σωστή θέση.

Έπρεπε επίσης να ξεκαθαρίσει ο ίδιος ο γγ του ΝΑΤΟ Στόλτεμπεργκ ότι το Σύμφωνο δεν ανακατεύεται στις διαφορές μελών του για να αντιληφθούμε πλήρως κάποια πράγματα που μας τα λένε έτσι κι αλλιώς ορισμένοι αμερικάνοι αξιωματούχοι, ότι δηλαδή είμαστε μόνοι μας απέναντι στην Τουρκία και την επιθετική στάση του Ερντογάν. Στον οποίο επέτρεψαν οι ίδιοι να συμπεριφέρεται ανεξέλεγκτα, όπως με την στρατιωτική εισβολή στη Συρία.
Αλήθεια όμως: τι χρειάζεται το ΝΑΤΟ εάν είναι εντελώς ουδέτερο στη μόνη ουσιαστική απειλή κατά της χώρας; Το έχουμε μήπως για ενδεχόμενη επίθεση από το… Τουρκμενιστάν, ή για να αντιμετωπίζουμε τη… Ζαμούντα;

Θα πει κάποιος – και εύλογα –, εδώ δεν κάνει τίποτα η Ευρώπη, από το ΝΑΤΟ περιμένετε; Η Ευρώπη αποδεικνύει και απέναντι στην Τουρκία το πόσο ανίκανη, αλλά κυρίως υποκριτική είναι. Όταν δεν χαϊδεύει τον Ερντογάν, τον ανέχεται και όταν δεν τον ανέχεται απλώς προτιμά να κάνει υπομονή από οτιδήποτε άλλο. Χρόνια τώρα παρακολουθεί αδύναμη τον Τούρκο πρόεδρο να αλωνίζει ανεξέλεγκτος, ενίοτε και να την προσβάλλει ευθέως. Να την απειλεί και να την κατηγορεί ακόμη και για… αντιδημοκρατικότητα. Και εκείνη παθητικά να ψελλίζει μόνο κάτι ακατάληπτα, χωρίς ουσιαστικά περιεχόμενο. Ο Ερντογάν δεν ενδιαφέρεται για την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας και αυτό έχει αποδυναμώσει την Ευρώπη ως προς τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να τον αντιμετωπίσει. Αλλά αυτό απέχει πολύ από το να αποδέχεται η Ευρώπη κάθε καπρίτσιο του Ερντογάν. Να του επιτρέπει στην πραγματικότητα να κάνει ό,τι θέλει στην ευρύτερη περιοχή. Μόνο και μόνο επειδή κάποιες, λίγες ευρωπαϊκές χώρες έχουν κάποια οικονομικά συμφέροντα στην Τουρκία.
Θα (ξανα)πει κάποιος ότι η Ευρώπη έτσι συμπεριφέρθηκε και στην οικονομική κρίση, προ δεκαετίας. Χειρίστηκε την κρίση αυτή με βάση των στενά συμφέροντα λίγων ισχυρών μελών της. Όπως και στο προσφυγικό, επίσης. Ο καθένας τον εαυτό του και τα στενά του συμφέροντα. Εάν αυτό δεν είναι η ισοπέδωσε κάθε έννοιας «κοινού σπιτιού», τότε τι είναι αλήθεια;

Είτε το ΝΑΤΟ λοιπόν, είτε η Ευρώπη από τίποτα έως ελάχιστα έχουν προσφέρουν σε μέλη, που δοκιμάζονται, όπως η Ελλάδα.
Βέβαια υπάρχει ένα ακόμη ερώτημα: τι ακριβώς κάνει η Ελλάδα; Έχει στρατηγική, εθνικό σχέδιο, ρεαλισμό και πλήρη κατανόηση των δεδομένων; Ή απλώς κινείται με βάση μία εθνικιστική ομφαλοσκόπηση και κοροϊδεύει απλώς τον εαυτό της; Γιατί φοβάμαι ότι ακόμη κι αν τα ρίχνουμε όλα στον Ερντογάν, ίσως να κάνουμε και μεις τα λάθη μας, νομίζοντας ότι έχουμε δίκιο σε όλα. 
 Γιάννης Μακρυγιάννης-ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

1 σχόλιο:

  1. ,κ.Γιάννη Μακρυγιάννη, αν ημουν αρxισuντακτης με τουτο το σχολιο σου θα σε απελυα, θα σε εστελνα στο σπιτι σου!
    Είναι ένα επιφανειακο ,παραπονιαρικο και μηδενικης αξιας γράφημα.
    Παρουσιασε τα δεδομένα και τα γεγονότα αν θελεις να ωφελήσεις τη πατριδα σου κι ασε τα εθνικιστικα σου τερτίπια και τις κομματικες εξαρτησεις σου! Μη κοιτας τι κανουν οι αλλοι, σκεψου τι μπορεις εσυ να κανεις για τη πατριδα! ακομα και μια σωστη ,με θεμελια αναλυση , είναι βοηθεια μεγαλη! Το επαγγελμα σου μπορει να αποβει καλο για τον τοπο όταν φανερωνεις τις αδυναμίες του και με παθος και γνωσεις προσπαθεις να δειξεις διαυλους και τροπους να καλυτερευσης!

    Δεδομενα είναι:
    -H TR εχει μετα την ΗΠΑ τον μεγαλυτερο στρατο στο ΝΑΤΟ
    -Στα εδαφη της υπαρχουν βασεις ατομικων οπλων των ΗΠΑ
    -Τα 100 εκατομ. λαο και οι διασυνδέσεις της με τα μουσουλμανικα κρατη ανεβαζουν τη σημασια της τοσο στρατιωτικα οσο και εμπορικα
    - φιλοξενει 3,5 εκατ. προσφυγες μουσουλμάνους
    - με 100 εκ. πληθυσμο εχει μεγαλη βαρυτητα από εμπορικης αποψης, αποδειξη ότι η Φολκσβαγεν ετοιμαζει εργοστασιο παραγωγης αυτοκινητων τα ανατολικα.
    -Προεργασίες για Ατομικα οπλα βρίσκονται περα από ένα προχωρημενο σταδιο αναλυσεων με συνεργασια και του Πακισταν που είναι σε πιο προχωρημενη θεση από τη ΤΡ.
    -Η γεωραφικη της θεση είναι σημαινουσσα για το ΝΑΤΟ μ~ οσο αφορα την αντπαλοτητα με την Ρωσσια!!
    Θα μπορουσα να αραδεισω ένα κατεβατο από τετοια δεδομενα , τα οποια από πολλες οπτικες γωνιες συνθετουν τη σημασια ενός κρατους!!
    Σταματω εδω για να τονισω ότι στο επαγγελμα σου απαιτηται σοβαροτητα!! Δεν ταιριαζουν εδω βρυσιες, μονο διερωτησου γιατι δεν φθασαμε ποτε στο υψος του Ισραηλ σαν δυναμη κι οσον αφορα τον εξοπλισμο μας,και παραμείναμε τοσο αξαρτημενοι, αποδυναμωμένοι και ευαλωτοι!! Φαγωμαρα με τα κομματα και τους αρχηγούς τους δεν βοηθα εδώ! Η απειλη βρισκεται προ των πυλων!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά