Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019

Ο Τραμπ στηρίζει τον Ερντογάν, ακόμη και για τους S-400

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξήρε τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και υπερασπίστηκε την απόφαση της Ουάσινγκτον να αποχωρήσει από τη βορειοανατολική Συρία, σε δηλώσεις του από το Λονδίνο όπου έχει μεταβεί για τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ.
«Μου αρέσει η Τουρκία και τα πάω πολύ καλά με τον πρόεδρο», δήλωσε ο Τραμπ, ενώ πρόσθεσε ότι η Άγκυρα «δεν θα μπορούσε να έχει στηρίξει περισσότερο» την Ουάσινγκτον όταν οι ΗΠΑ χρησιμοποίησαν τον τουρκικό εναέριο χώρο για να εξαπολύσουν την επίθεση στην οποία τελικά σκοτώθηκε ο επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.
Ο Αμερικανός πρόεδρος επεσήμανε ότι η αμφιλεγόμενη απόφασή του να απομακρύνει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη βορειοανατολική Συρία τώρα
θεωρείται «μια πολύ καλή συμφωνία», ενώ πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ «έχουν τον πλήρη έλεγχο του πετρελαίου» το οποίο το ΙΚ χρησιμοποιούσε ως πηγή χρηματοδότησης.
Εξάλλου ο Τραμπ υπερασπίστηκε την απόφαση της Τουρκίας να αγοράσει το ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα S-400, λέγοντας ότι ο προκάτοχός του Μπαράκ Ομπάμα αρνήθηκε να της πουλήσει Patriot.
«Το είπαν αρκετές φορές και μετά η Τουρκία πήγε και αγόρασε ρωσικούς πυραύλους», κατήγγειλε ο Τραμπ.
Ο Τραμπ πιστεύει ότι το Παρίσι θα αποχωρήσει από τη Συμμαχία
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επεσήμανε σήμερα ότι πιστεύει πως η Γαλλία ίσως αποχωρήσει από το ΝΑΤΟ, κάτι που του προκαλεί έκπληξη καθώς η χώρα αυτή έχει περισσότερη ανάγκη από προστασία από οποιαδήποτε άλλη.
«Βλέπω τη Γαλλία να αποχωρεί», επεσήμανε ο Τραμπ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ από το Λονδίνο.
«Τον κοιτώ (τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν) και λέω ότι χρειάζεται προστασία περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο και τον βλέπω να αποχωρεί. Οπότε αυτό με εκπλήσσει λίγο», επεσήμανε ο Αμειρκανός πρόεδρος.
Εξάλλου ο Τραμπ χαρακτήρισε «άσχημο», «προσβλητικό» και «πολύ επικίνδυνο» το σχόλιο του Μακρόν, ο οποίος κατηγόρησε το ΝΑΤΟ ότι είναι «εγκεφαλικά νεκρό», και πρόσθεσε ότι πρόκειται να μιλήσει στον Γάλλο ομόλογό του σχετικά στη διάρκεια της συνάντησής τους αργότερα σήμερα.
«Πιστεύω ότι είναι πολύ προσβλητικό», τόνισε, πρόκειται για ένα σχόλιο «πολύ πολύ κακό προς τις 28 χώρες», πρόσθεσε.
Εξάλλου ο Αμερικανός πρόεδρος επεσήμανε «το πολύ υψηλό ποσοστό ανεργίας» στη Γαλλία, τις κακές επιδόσεις της οικονομίας της, αλλά και τις ταραχές από τα Κίτρινα Γιλέκα επικρίνοντας την υιοθέτηση από το Παρίσι ενός «ψηφιακού φόρου» που θα πλήξει ιδιαίτερα τους αμερικανικούς κολοσσούς του Διαδικτύου.
Ο Τραμπ κάλεσε την ΕΕ να "συμμαζευτεί" στο θέμα του εμπορίου, εξήρε τον Βρετανό πρωθυπουργό Τζόνσον
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι τα πράγματα θα γίνουν πολύ δύσκολα για την ΕΕ, αν το μπλοκ δεν «συμμαζευτεί» σε ό,τι αφορά το εμπόριο και το ΝΑΤΟ.
«Η ΕΕ αντιμετωπίζει τις ΗΠΑ με πολύ πολύ άδικο τρόπο στο θέμα του εμπορίου», κατήγγειλε ο Τραμπ .
«Δεν είναι σωστό να μας εκμεταλλεύονται στο ΝΑΤΟ και να μας εκμεταλλεύονται στο εμπόριο, και αυτό ακριβώς συμβαίνει. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να συμβαίνει αυτό», υπογράμμισε ο Αμερικανός πρόεδρος.
«Συζητάμε με την ΕΕ για το θέμα του εμπορίου και θα πρέπει να συμμαζευτεί, διαφορετικά τα πράγματα θα γίνουν πολύ δύσκολα», πρόσθεσε.
Ωστόσο ο Τραμπ εξήρε τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, χαρακτηρίζοντάς τον πολύ ικανό.
«Πιστεύω ότι ο Μπόρις είναι πολύ ικανός και θα κάνει καλή δουλειά», δήλωσε χαρακτηριστικά, αν και επεσήμανε ότι δεν επιθυμεί να εμπλακεί στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές στη Βρετανία.
Ο Αμερικανός πρόεδρος επανέλαβε επίσης τη στήριξή του στο Brexit και υπογράμμισε ότι το εθνικό σύστημα υγείας (NHS) της Βρετανίας δεν θα περιλαμβάνεται στις συζητήσεις για τη σύναψη εμπορικής συμφωνίας μεταξύ Ουάσινγκτον και Λονδίνου.
«Δεν έχουμε καμία σχέση με αυτό και δεν θέλουμε να έχουμε. Ακόμη κι αν μας το προσφέρετε (το NHS) σε ασημένιο δίσκο, δεν θέλουμε να έχουμε καμία σχέση με αυτό», τόνισε ο Τραμπ.
Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

1 σχόλιο:

  1. Δυστυχως η Αμερικανική εξωτερική πολιτική δεν διαμορφώνεται από τα συντονισμένα όργανα του State Department, αλλά από τις προσωπικές αντιλήψεις του Tramp και τις σκοτεινές διασυνδέσεις που έχει με Ρωσία και Τουρκία.Η αναβάθμιση της Τουρκίας από τον Tramp όταν o Ερντογάν έχει ταπεινώσει την Αμερική με τους S-400, πράγμα αδιανόητο με άλλο Αμερικανό ηγέτη,όταν Ή Ρωσία τον στηρίζει πολλαπλώς, όταν η Ευρώπη σιωπά , τότε τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Οι Τούρκοι πάντοτε ενεργούν αφού έχουν εξασφαλίσει τα νώτα τους. Στην Κύπρο εισέβαλε μετά από έγκριση των ΗΠΑ, στη Συρία αφού του άναψαν πράσινο φως οι Τραμπ και Πουτιν(άλλος φιλελληνας),δηλαδή οι Τούρκοι σπρώχνουν καταστάσεις αφού διασφαλιστούν διεθνώς παρα ωμή στρατιωτική επέμβαση. Η γνώμη μου είναι ότι οι Τούρκοι θα σταματήσουν να μας προκαλούν μόνο όταν δουν ότι η Ελλάδα έχει τη στρατιωτική δύναμη να τους αντιμετώπιση. Άρα πρέπει να συνεχίσουμε το διάλογο αλλά τάχιστα ισχυροποίηση των ενόπλων δυνάμεων και αν είναι αναγκαίο να βάλουμε Όλοι μας το χέρι στη τσέπη όπως κάναμε για να σώσουμε την οικονομία, γιατί τώρα πρέπει να σώσουμε τη Πατρίδα μας διαφορετικά η χώρα μας θα έχει τη τύχη της Κύπρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά