Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023

Πολύ αργά προσπαθεί να εγκαταλείψει τη μαύρη προπαγάνδα


Επί ΣΥΡΙΖΑ εν έτει 2017, τα άτομα με ειδικές ανάγκες, οι ανάπηροι, οι χρονίως πάσχοντες, βρέθηκαν αντιμέτωποι με περικοπές επιδομάτων και αναπηρικών συντάξεων. Αλλά και παράλληλα περιορισμού του αριθμού των δικαιούχων σε αυτά τα ήδη περικεκομμένα δικαιώματα. 

Επίσης, είχε καταψήφισε τον Προσωπικό Βοηθό, την ισότιμη πρόσβασης στη Δικαιοσύνη, ενώ δήλωνε παρών στην τροπολογία για την Εθνική Πύλη Αναπηρίας, την Κάρτα Αναπηρίας, τα ηλεκτρονικά ΚΕΠΑ. Δεν αμέλησε να απόσχει κι από την ψήφιση της αύξησης κατά 8% των επιδομάτων των ΑΜΕΑ. 

Αλλά προχθές στην Κυψέλη ο Τσίπρας το έπαιξε «προσωπικός  βοηθός», βοηθώντας δήθεν αναπήρους σε καροτσάκια, για να τον πάρουν οι κάμερες, δηλώνοντας ότι πρέπει «να έχουν όλοι πρόσβαση στα αυτονόητα». Και χθες παρουσιάζοντας τις προτάσεις του για το λαμπερό μέλλον που μας υπόσχεται, δήλωσε ότι θέλει μια χώρα «όπου ένας άνθρωπος με αναπηρία θα ζει και θα διασκεδάζει όπως κάθε άλλος άνθρωπος». Απλά τους είχε κόψε το δικαίωμα αυτό ο ίδιος!  

Είναι επί μέρους θέμα, αλλά ήταν προκλητικός ο

συμβολισμός να σπρώχνει δήθεν τα καροτσάκια όταν τους είχε τσακίσει, σε σημείο να σοκάρει: Ένα κόμμα που δηλώνει αριστερό, που θεωρητικά είναι προστάτης των ευάλωτων, τους φέρθηκε πιο σκληρά από ό,τι τα άσπλαχνα κόμματα που είχαν κυβερνήσει και τα οποία κατήγγειλε. Και την ίδια αδιάφορη  σκληρότητα διατήρησε επί  Μητσοτάκη, καταψηφίζοντας ή απέχοντας στα μέτρα που ελάμβανε υπέρ τους η κυβέρνηση του τελευταίου.

Ούτε έπεισε καταγγέλλοντας το πρόσφατο, όντως απαράδεκτο γεγονός  ότι μία γυναίκα  πέθανε στην καρότα αγροτικού καθ΄ οδόν προς το νοσοκομείο. Τέτοιες μεταφορές γίνονταν και προ ΣΥΡΙΖΑ και επί ΣΥΡΙΖΑ. Όπως ήταν παρόμοια περίπτωση τον Ιανουάριο του 2019 στην Κρήτη, ή ο 45χρονος που εξέπνευσε στο Κιλκίς τον Μάιο του 2017, ενώ οι φίλοι του καλούσαν μάταια ασθενοφόρο. Παρόμοιο γεγονός και τον Μάρτιο του 2018 στην Αργαλαστή με 70χρονο Βολιώτη.

Όχι, δεν ευθυνόταν ο ΣΥΡΙΖΑ γι΄ αυτά. Βρήκε διαλυμένες δομές και τις παρέδωσε εξίσου διαλυμένες. Εκείνο που πληρώνει είναι ότι  δεν υπόσχεται να τις διορθώσει, κάτι που θα προσέλκυε τη θετική γνώμη του κόσμου.  Αυτές τις διαχρονικές παθογένειες τις εκμεταλλεύεται για να τις αποδώσει μόνο  στην παρούσα κυβέρνηση. Γεγονός που του αφαιρεί αξιοπιστία, που αποτελεί και τη διαχρονική αχίλλειο πτέρνα του. Γιατί ο πολίτης έχει μνήμη, ξέρει ότι δεν είναι φαινόμενα της τελευταίας τετραετίας και θεωρεί ότι τον κοροϊδεύει.  

Παράλληλα καταγγέλλει ότι το 28,2% του λαού είναι στην επικράτεια της φτώχειας. Μα αν είναι έτσι, αν η ελληνική κοινωνία είναι σε προϊούσα φτωχοποίηση, είναι ακόμη χειρότερη η αποτυχία του. Με μια κυβέρνηση που φτωχοποιεί τον κόσμο, ο ίδιος στις εκλογές έλαβε το μισό του ποσοστού  της.

Χθες επίσης παρουσιάζοντας  το «στρατηγικό σχέδιο» για την ελληνική οικονομία υπό το σύνθημα «δίκαιη κοινωνία - ευημερία για όλους», δήλωσε: «Πέντε χρόνια μετά τη λήξη των προγραμμάτων προσαρμογής, το κατά κεφαλήν εισόδημα στη χώρα βρίσκεται στο 59% του μέσου όρου της Ευρωζώνης. Κατά 18 ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερο από το αντίστοιχο του 2007 που ήταν στο 77%», αποδίδοντάς τα στη ΝΔ.

Αυτά ισχύουν ως απόνερα τη χρεοκοπίας και των μνημονίων (και του τρίτου δικού του). Αλλά τα λέει την ημέρα που σύμφωνα με την έκθεση του ΟΟΣΑ  «Η ελληνική οικονομία συνέχισε να αναπτύσσεται δυναμικά παρά τους μετωπικούς ανέμους. Η αύξηση των επενδύσεων παρέμεινε ισχυρή το 4ο τρίμηνο του 2022 παρά το αυξανόμενο επενδυτικό κόστος και τις αυξανόμενες ελλείψεις εργατικού δυναμικού».

Παράλληλα κατά την έκθεση «Η επιχειρηματική εμπιστοσύνη ενισχύθηκε από τον Οκτώβριο του 2022 για να είναι κοντά στα προ πανδημίας τον Απρίλιο. Η πραγματική κατανάλωση συνέχισε να αυξάνεται το 4ο τρίμηνο του 2022 και στις αρχές του 2023, αντανακλώντας την ισχυρή αύξηση της απασχόλησης και παρά την πτώση της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών και την επιδείνωση του καταναλωτικού κλίματος». 

Δεν είναι απαραίτητο να τα πιστωθεί η κυβέρνηση αυτά. Ας πούμε ότι είναι τυχαία, ότι είναι φυσική αντανάκλαση και οφείλεται στο λεγόμενο φαινόμενο του ελατηρίου. Πάντως, διαμορφώνουν μια κατάσταση που βοηθούν την κυβέρνηση να προβάλει το θετικό της αφήγημα εν αντιθέσει με την έως τώρα μαυρίλα του ΣΥΡΙΖΑ. 

Είναι γεγονός ότι χθες, χωρίς να αποδράσει εντελώς από τη μαύρη προπαγάνδα, προσπάθησε να κάνει μια στροφή προς τη θετική αύρα των πραγμάτων. Πολύ λίγη και πολύ αργά – και πάλι ακοστολόγητη.  

 Γ. Σιδέρης-liberal.gr

11 σχόλια:

  1. Ποσο απελπισμενος πρεπει να ειναι οι 20 μοναδες τον εχουν τρελανει δεν ξερει πλεον τι κανει γιατι ξερει τι τον περιμενει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. η Ελλαδα μας 7:10:00 π.μ. πατριωτη ,πρεπει σαν ευρωπαικη Χωρα να ξαναβρει τη κανονικη τροχια της, η οποια εντος μιας 4ετιας εχαθει αφ~ης στιγμης ο κ. Κουλης ανελαβε την ηγεσια της Πατριδος μας! Μακαρι να κανει το θαυμα η Παναγια και παρα τα αναμενωμενα αποτελεσματα, να συνδραμει ωστε να ξαναναλαβει τη διακυβερνηση της πατριδας μας ο πιο ιδανικωτερος και ικανωτερος πολιτικος μας , Ο Αλεξης Τσιπρας ! Μονο μ~αυτον τον αετο μπορει να μεγαλουργησει η Ελλαδα σε συντομο χρονο!!

      Διαγραφή
    2. πατριωτη ακομη να καταλαβεις τι εχει συμβει; μας παρεδωσε ο αγραμματος Αλεξης στον Μητσοτακη με την πολιτικη του σαν κυβερνηση και αυτος τωρα θα αλωνιζει για πολλα χρονια..συνελθε

      Διαγραφή
  2. Η κατραπακιά που έφαγε στις 21 τους οδηγεί σε σπασμωδικές κινήσεις.
    Όμως, φίλοι μου συριζαίοι υπάρχει κάτι χειρότερο από το να σημειώνεις τα μισά ποσοστά απ' αυτόν που μέχρι χθες απειλούσες, με τους νταήδες σου, πως τη δεύτερη φορά θάναι αλλιώς και πως θα βρείτε έναν -έναν όσους ήταν μαζί του .
    Το χειρότερο λοιπόν είναι η διπλάσια διαφορά, συνεχίζοντας την ίδια τακτική, να γίνει μεγαλύτερη. Γ. Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τις κατραπαζιες τις εφαγες στα μεταπολεμικα χρονια , και συ ξερεις απο ποιους, ομως μιαλο και σοφρωσυνη προφανως δεν εβαλλες κυριε Γ.Κ.!!

      Διαγραφή
    2. Για πρώτη φορά από τη μεταπολίτευση ως σήμερα η αξιωματική αντιπολίτευση χάνει το ένα τρίτο χθεσινών ψηφοφόρων της κι αντί να κάνεις μια σοβαρή αποτίμηση της πραγματικότητας, κάνεις άλλη μια προσωπική επίθεση ακολουθώντας το δρόμο που χάραξε ο νταής της Κρήτης,ο κύριος υπεύθυνος της συντριβής σας. Γ. Κ.

      Διαγραφή
    3. κ. Γ.Κ αν εισαι πραγματι τοσο σωστος, δικαιος , ευθυτενης και καθαρος ελληνας πολιτης,οπως θελεις να φαινεσαι εδω , πες μας ποση αυξηση της συνταξης σου πηρες απο τη στιγμη διακυβερνησης της Χωρας μας απο τον κ.Κουλη!
      Ετσι μονο κατ~εμενα δικαιολογειται η αυξηση των κουλικων ψηφοφορων του !
      Περα απο τα λεπτα και τις αυξησεις πουδωσε , ολα ταλλα τα θαλασσωσε κι ειναι μεγαλη η λιστα για να αρχισω να τα αριθμω ολα και να τα καταγραφω !!

      Διαγραφή
  3. Όσο ψάχνεις αλλού τα αίτια της συντριβής η διαφορά θα διευρύνεται. Για να μη λες πως δεν σε προειδοποίησα .
    Πολύ πριν πάρω το πενηντάρικο αύξηση στη σύνταξη μου κι εγώ κι άλλοι εδώ μέσα σου λέγαμε τα ίδια.
    Η διχαστική πολιτική "ή εμείς ή αυτοί",οι δεκάδες πορείες εν μέσω πανδημίας για το "δικαίωμα" του κατά συρροή δολοφόνου για λουξ κελί, η υιοθέτηση ψευδών ειδήσεων περί νεκρής Μαρίας , οι κραυγές πως είναι και οι Έλληνες φονιάδες των λαών στη κρίση στον Έβρο μαζί με τις χυδαία υβριστικές επιθέσεις και οι απειλές της συριζαυγήτικης συνιστώσας σας κατά πολιτικών αντιπάλων δεν μπορεί να αποτελεί εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης της πατρίδας μας και οι νοήμονες ψηφοφόροι σας την κάναν με ελαφρά πηδηματάκια. Φυσικά υπάρχουν κι άλλοι νοήμονες που εξακολουθούν να στηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ όσο αφήνονται οι Πολάκηδες όμως να κάνουν κουμάντο η κατηφόρα θα συνεχίζεται
    Γ. Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμμεριζομαι τη κατασταση σου κ. Γ,Κ.για το λογο αυτο και σε συμβουλευω να ζητησεις με τη παρεουλα σου στηριξη στον θεοπεμπτο Αλεξη μας, τον σταυραετο μας, εναν ελληνα λεβεντη σαν εσενα, τους αλλους της παρεας σου και σαν εμενα π!αγωνιζομαστε για το καλο και τη λευτερια, δεν βρηκαμε τιποτα ετοιμο, ο,τι φτιαξαμε στη ζως μας το στργιωσαμε μονοι μας , σ~αντιθεση απο τον κ. Κουλη , που ειναι πορφυρογεννητος κι απο ενα σοι π~αρμεγει τον ελληνικο γκουρβανα απο γενιες και κανενας δεν ξερει ποτε θα σταματησει αυτη η κατασταση αν εσυ,οι αλλοι και και γω δεν αδραξουμε την ευκαιρια και στηριξουμε τον Αλεξη μας !!Εναν ανδρα με ηθος και πιστη στην αποστολη του να αναστησει το γενος μας !!

      Διαγραφή
    2. Υπάρχει στο blog ένας γιατρός ;

      Διαγραφή
  4. Βέβαια ένας από τους λόγους που ψήφισα Κυριακο ήταν η αύξηση της σύνταξης μου, η μείωση του ΕΝΦΙΑ, η μείωση της προκαταβολής φόρου, η μείωση της γραφειοκρατίας με τη ψηφιακή εφαρμογή του Πιερρακη, η άρτια και αποτελεσματική α αντιμετώπιση της πανδημίας, η αντιμετώπιση της υβριδικης επίθεσης του Ερντογάν με χιλιάδες παράνομους μετανάστες, η ενίσχυση της άμυνας της χώρας, η αύξηση των εξαγωγών, η μείωση της ανεργίας, Σύμφωνα με Eurostat, η χώρα μας έκλεισε το 2022 με πρωτογενές... πλεόνασμα +0,1% (έναντι πρόβλεψης για έλλειμμα -1,6%), καλύτερα από Γερμανία -1,9,Γαλλία-2,8 &Ιταλία -3,6. Πατριώτη σύμφωνα με την εθνική στατιστική υπηρεσία της Γερμανιας, η χώρα που μένεις, η οικονομία συρρικνώθηκε κατά 0,3% τους πρώτους τρεις μήνες του 2023, ενώ στην Ελλάδα υπάρχει ανάπτυξη 1,3%. Ανοίξτε τα μάτια σας και βγείτε από την εικονική πραγματικότητα του Τσίπρα, όπως έκαναν εκατομμύρια συμπολίτες μας στις εκλογές του Μαΐου ακόμη και στις φτωχογειτονιές της Αττικής, και στείλτε αυτον τον ανύπαρκτο πολιτικό στο χρονοντούλαπο της ιστορίας ως μια κακή άναμνηση στη πολιτική ζωή της χώρας. Για λόγους αντικειμενοκοτητας αναγνωρίζω ότι και ο Μητσοτάκης έκανε λάθη, όπως οι μεγάλες πυρκαγιές, οι παρακολουθήσεις, τα Τέμπη αλλά υπάρχει μια σαφής διαφορά από το Τσίπρα. Βγήκε και είπε ξεκάθαρα ότι αναγνωρίζει τα λάθη του και τις αστοχίες του,αλλά δεν κρύφτηκε σε κάποιο κότερο προσποιούμενος ότι όλα έγινε τέλεια και αυτός δεν φέρνει καμία ευθύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά