Κυριακή 9 Ιουλίου 2023

Αλέξης Τσίπρας: γράψ' τα και κλάψ' τα


Διαβάζω ότι ο σύντροφος μπρόεδρος σκοπεύει να «γράψει» βιβλίο για τη διαπραγμάτευση του 2015 (τα εισαγωγικά γιατί λογικά θα διηγηθεί και θα το γράψει κάποιος που να ξέρει να γράφει) και έχω να προτείνω τους εξής τίτλους: «17 ώρες δουλειάς», «Ερπης για την Ελλάδα» ή «Μιλούσαν όλοι αγγλικά (και δεν καταλάβαινα Χριστό)».

νόμπελ (το) 1. τροφή που τοποθετείται στην άκρη του αγκιστριού, δόλωμα, «το μόνο που χρειάζεσαι είναι λίγο νόμπελ και τα ψάρια θα τσιμπήσουν», 2. υπόσχεση που δεν πρόκειται να τηρηθεί και δίνεται για να παρασύρει, «αφού τον γέμισε νόμπελ, τον στράγγιξε και μετά τον άφησε στα κρύα του λουτρού», 3. εμπαιγμός, κοροϊδία, δούλεμα, «λίγα πράγματα είναι τόσο εξοργιστικά όσο το να βλέπεις το νόμπελ των πονηρών στους αφελείς».

Ματαιόδοξος για βραβείο

Μπορεί ο Καμμένος ο Πάνος να μην είναι ο πιο αξιόπιστος άνθρωπος του κόσμου, αλλά τα όσα είπε για

τη Συμφωνία των Πρεσπών μού φαίνονται αρκετά πειστικά. Καθόλου απίθανο δεν βρίσκω η ματαιόδοξη προσδοκία ενός Νόμπελ Ειρήνης (σε συνδυασμό με την ελαφρομυαλιά που χαρακτηρίζει μια τέτοια προσδοκία) να ήταν το κίνητρο του συντρόφου μπροέδρου Αλέξη για τη Συμφωνία. Ταυτοχρόνως η αποκάλυψη με στεναχωρεί κάπως. Ο,τι και να αισθάνομαι για τον Τσίπρα (τίποτα καλό, πιστέψτε με), η εκμετάλλευση των αφελών είναι πάντα στενάχωρη κατάσταση, πολύ περισσότερο στη συγκεκριμένη περίπτωση, στην οποία αυτοί που εκμεταλλεύτηκαν τον πρώην ηγέτη της ελληνικής Αριστεράς εκτός από πονηροί αποδείχτηκαν και εντελώς απάνθρωποι. Προφανώς ο μπρόεδρος δεν γινόταν να πάρει Νόμπελ Ειρήνης, αλλά νομίζω πως τα νήματα θα μπορούσαν να κινηθούν ώστε να πάρει ένα Γκράμι, ένα Bafta, μια Αρκούδα του Φεστιβάλ της Bενετίας ή έστω ένα βραβείο στα ΜAD Video Music Awards.

Ηταν επικίνδυνοι και παραμένουν επικίνδυνοι

Ποιος μπορεί να έχει αντίρρηση στο να στελεχωθούν τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ από στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του στρατού μέχρι να γίνουν οι μόνιμες προσλήψεις προσωπικού; Μα φυσικά οι συνδικαλιστές και η αντιπολίτευση, που αποδεικνύονται για άλλη μια φορά φοβερά αποτελεσματικοί στο να βρίσκουν ένα πρόβλημα για κάθε λύση, ακόμα κι αν η λύση μπορεί να σώσει ζωές.

Δυστυχώς θα γίνει...

Δεν ξέρω ποιες είναι οι προσδοκίες από τη δίκη των δολοφόνων του Ακη Καμπανού, αλλά μπορώ να σας πω ποια είναι η βεβαιότητα. Οι καταδικασμένοι, οι άνθρωποι που επιτέθηκαν και δολοφόνησαν έναν άλλον άνθρωπο μόνο και μόνο επειδή υποστήριζε ομάδα διαφορετική από τη δική τους, σε λίγα χρόνια θα είναι και πάλι ελεύθεροι.

 Μάνος Βουλαρίνος-tomanifesto.gr

2 σχόλια:

  1. Καλα κι αγια θα κανει ο σταυραετος μας Αλεξης να γραψει βιβλιο για τα γεγονοτα που οδηγησαν στην οικονομικη καταρευση της πατριδας μας απο τις τοτε δεξιοφρονες κυβερνησεις του χονδρου Κωστακη και της τοτε γνωστης δεξιας κουστωδιας !
    Ο ελληνικος λαος μας θα πρεπει να μαθει απο πρωτη σοβαρη πεννα την αληθεια για την οικονομικη καταρευση της πατριδας μας ,οπως και για τον τιτανιο αγωνα του Αλεξη και κ.Βαρουφακη ωσπου να πεισουν τους ευρωπαιους χρηματοδοτες κι ιδιαιτερα τον γερμανο υπουργο οικονομικων κ.Σοιμπλε ωστε να βαλλουν την υπογραφη τους στα συμφωνηθεντα!!
    Τον ιδιο καιρο ο κ. Κουλη που ειχε παρει καταιδρωμενος απο το ιδιωτικο Χαρβαρτ Πανεπιστημιο στην ΗΠΑ το πτυχιο του και βιαστικος ειχε επιπλωσει το γραφειο του με επιπλα και μηχανες Ζιεμενς, ειχε καταφερει συναμα να αποσπασει την ηγεσια του κομματος της ΝΔ ουλας, στελνοντας τον ως τη τελευταια στιγμη προορισμενον για αυτη. κ. Μειμερακη στο ευρωπαικο κοινοβουλιο , οπου και παραμενει ως τα σημερα ! Ετσι , ο δρομος για την επελαση του κ. Κουλη ανοιξε !
    Μια μοναδικη ιστορια που για να την περιγραψει κανεις , πρεπει ναχει γερη πεννα, γιαυτο και χαρηκα ιδιαιτερα που ο ειλικρινης σταυραετος Αλεξης μας , στο μελλοντικο πονημα του θα τα επαναφερει στη ζωη και θα μας δωσει την ευκαιρια να τα διαβασουμε απο πρωτο χερι οταν θα μας τα παρουσιασει εν καιρω!!Ευχαριστωγια την αναρτηση τον κ. Βασιλη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απλά θα ήθελα να σου υπενθυμίσω ότι έγιναν πρόσφατα εκλογές και ο λαός μίλησε .

      Διαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά