Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024

Ευκαιρία


Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η απόφαση του Ανδρουλάκη να στήσει κάλπες στο ΠΑΣΟΚ το συντομότερο δυνατό (6 Οκτωβρίου) είναι μια συνετή και υπεύθυνη απόφαση.

Οι ανοησίες περί «εξάντλησης της καταστατικής θητείας» και εκλογές τον Νοέμβριο 2025 κατέπεσαν σχεδόν από μόνες τους. Η εκκρεμότητα πρέπει να κλείσει άμεσα.

Πώς; Όπως τους φωτίσει ο Θεός.

Η δεύτερη συνετή και υπεύθυνη απόφαση του Ανδρουλάκη είναι να κλείσει την πόρτα στις περιφερόμενες ανοησίες περί «νέου φορέα της Κεντροαριστεράς».

«Παρέλαβα κόμμα, δεν θα παραδώσω συνιστώσα» είπε μέσες-άκρες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ή, όπως εξήγησε και η Γιαννακοπούλου, «η Κεντροαριστερά υπάρχει και είναι το ΠΑΣΟΚ». Όποιος θέλει έρχεται, όποιος δεν θέλει φεύγει.

Δεν ξέρω άλλωστε αν το έχετε παρατηρήσει αλλά όλη αυτή η φασαρία για τη λεγόμενη «Κεντροαριστερά» ανακυκλώνεται κυρίως από διάφορους ξέμπαρκους αριστερούς που πάτωσαν, ξεβολεύτηκαν με τους Στεφανουά και ψάχνουν να βάλουν ένα κεραμίδι στο κεφάλι τους (χαρακτηριστικά Μ. Ρεπούση και Ν. Μαραντζίδης, «ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο», 29/6).

Αποκορύφωμα η γενναία προτροπή του Μαραντζίδη να χάσουν μεν αλλά «με τις ιδέες της Αριστεράς». Συγγνώμη αλλά δεν σφάξανε!

Πολύ σωστά λοιπόν ο Ανδρουλάκης έκλεισε την

Τρίτη 2 Ιουλίου 2024

Τα αόρατα νήματα Καραμανλή - Σαμαρά


Παρουσίαση βιβλίου που κυκλοφορεί ήδη εδώ και 3 χρόνια, δεν συναντάται πουθενά στον πλανήτη Γη. Παρά μόνο στο Πολεμικό Μουσείο χθες το βράδυ. Όπου και παρουσιάστηκαν σαν ξαναζεσταμένο φαγητό, «οι απόρρητοι φάκελοι», «το αόρατο νήμα», «οι αθέατες πτυχές» μιας τραγικής για τη χώρα διακυβέρνησης, που την είχε σύρει στη χρεοκοπία και στην ανυποληψία.

Η διακυβέρνηση της περιόδου 2004 -2009 που έχει μείνει στην ιστορία, ως η κυβέρνηση της λαδωμένης χαρτοπετσέτας πάνω στην οποία είχαν ζωγραφιστεί τα μέτρα που θα ελάμβανε η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή για τη μείωση του ελλείμματος.

Τις λεπτομέρειες με την χαρτοπετσέτα είχε παρουσιάσει στην εκπομπή «Έρευνα» της Τετάρτης 22/12/2010, του δημοσιογράφου Παύλου Τσίμα στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο δημοσιογράφος της γαλλικής εφημερίδος "Λιμπερασιόν", Ζάν Κατρμέρ. Ήταν Σεπτέμβριος του 2009, όταν ο τότε υπουργός Οικονομικών Γιάννης Παπαθανασίου, είχε δώσει στην τότε υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας και σημερινή Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ, μία λαδωμένη χαρτοπετσέτα, στην επιφάνεια της οποίας είχε σκιτσάρει το σχέδιό του για την σωτηρία της Ελληνικής Οικονομίας. Κάτι που είχε σοκάρει την Κριστίν Λαγκάρντ, όπως είχε διηγηθεί και η ίδια το συμβάν, σαν ανέκδοτο στην

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024

Το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο και το 17,5%

 


Το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο συγκροτήθηκε, ως γνωστόν, από κομματικά ετερόκλητες δυνάμεις με σκοπό να προασπίσει τη δημοκρατική νομιμότητα και την ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας. Ήμασταν χιλιάδες πολίτες που είχαμε μια συναντίληψη για τη μεγάλη εικόνα και για τα όρια της και ακριβώς αυτά θέλαμε να υπερασπιστούμε. Διότι δεν ήταν μόνον το εφιαλτικό πρώτο εξάμηνο του 2015, καθώς και η περίοδος 2015-2019 ήταν γεμάτη προκλήσεις, όπως η απόπειρα ελέγχου του τηλεοπτικού τοπίου, η σκευωρία Νοβάρτις, ο ασφυκτικός έλεγχος της δικαστικής εξουσίας από την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Και όλα αυτά με τη σύμπραξη της δεξιάς συνιστώσας, κάτι που ουδέποτε θα πρέπει να λησμονήσουμε. Οι αμίλητοι Βούδες ήταν συνυπεύθυνοι.

Στη συνέχεια ήταν απολύτως λογικό, όταν η Νέα Δημοκρατία έγινε κυβέρνηση το 2019 -με τη συμβολή και του αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου- κάποιοι από αυτό το μέτωπο να ακολούθησαν τους δικούς τους δρόμους, υποστηρίζοντας τα δικά τους κόμματα. Όμως ένα μέρος αυτού του μετώπου παρέμεινε συντεταγμένο και έδωσε την καθοριστική μάχη των εκλογών του 2023, που οδήγησε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Α. Τσίπρα στο ταπεινωτικό 17.5%.

Εδώ κάπου ο ρόλος μας έληξε και

Η Πελασγία από ψηλά